Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Ούτε καν στο «Σωτηρία» δεν γίνονταν ως τώρα τεστ COVID στους υγειονομικούς !

 


- ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – 

Ούτε καν στο «Σωτηρία» δεν γίνονταν ως τώρα τεστ COVID στους υγειονομικούς !

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  13/12/20

Πριν λίγες μέρες υγειονομικοί της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής (noncovid τμήμα) του ΓΝΘΑ «Σωτηρία» άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα και γι’ αυτό από την περασμένη Δευτέρα 7/12 άρχισαν να γίνονται τεστ στην κλινική. Ως τώρα έχουν βρεθεί πάνω από 15 θετικοί (υγειονομικοί και νοσηλευόμενοι για άλλες παθήσεις ασθενείς). Πριν από αυτό η πρώτη και μοναδική φορά που είχε γίνει προληπτικός έλεγχος στην Κλινική ήταν στις 3 και 4/12 (με Ag rapid test που δεν είχε αναδείξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα).

Δηλαδή ακόμα και στο νοσοκομείο που από τον Μάρτιο θεωρείται μια από τις «ναυαρχίδες» της χώρας για την νοσηλεία ασθενών της επιδημίας, ως τώρα ΔΕΝ γινόταν προληπτικός έλεγχος με COVID τεστ στο υγειονομικό προσωπικό. Προφανώς η διοίκηση του νοσοκομείου δεν μπορούσε να διανοηθεί πως σε ένα νοσοκομείο που νοσηλεύει από τον Μάρτιο σε μόνιμη βάση πολλά κρούσματα COVID, υπάρχει πιθανότητα ενδονοσοκομειακής διασποράς της επιδημίας στα noncovid τμήματα. Σαφέστατα για να μπορεί να κάνει κάποιος έναν τέτοιο μεγαλειώδη συνειρμό απαιτείται να είναι κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής ή τουλάχιστον διδακτορικού Διοίκησης Νοσοκομείων από το Κολούμπια.

Αναμένεται ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιβραβεύσουν άμεσα την διοίκηση του νοσοκομείου γι’ αυτό το τιτανοτεράστιο κατόρθωμα και επίσης να περάσουν άμεσα από ΕΔΕ τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς υγειονομικούς του νοσοκομείου που υπέπεσαν στο πειθαρχικό παράπτωμα να κολλήσουν πάνω στο καθήκον γιατί σαφέστατα φταίνε αυτοί ενώ οι υπουργοί, οι ΥΠΕάρχες και οι διοικητές νοσοκομείων δεν φταίνε ποτέ και για τίποτα.