Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Έκαναν την επιδημία «ευκαιρία» για να διαλύσουν τα νοσοκομεία

 


Έκαναν την επιδημία «ευκαιρία» για να διαλύσουν τα νοσοκομεία

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  6/5/21

Η κυριότερη και πιο ύπουλη επιχείρηση πλήρους ιδιωτικοποίησης της περίθαλψης είναι αυτή που έχει στηθεί από αρχές Νοεμβρίου στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και από αρχές Μαρτίου και στην υπόλοιπη χώρα. Το ΕΣΥ με κυβερνητική εντολή έχει μετατραπεί σε σύστημα που ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με ένα μόνο νόσημα (την επιδημία COVID19). Ολόκληρα μεγάλα νοσοκομεία κορμού έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία που ασχολούνται μόνο με COVID ασθενείς (Ερυθρός Σταυρός, Θριάσιο, Σισμανόγλειο) κοντά σε άλλα που είχαν από πέρσι αυτόν τον ρόλο (Σωτηρία, Παμμακάριστος, Φλέμιγκ). Οι χειρουργικές επεμβάσεις έχουν ανασταλεί σε όλα τα νοσοκομεία κατά 80% με κεντρική εντολή, το ίδιο και πολλές άλλες ιατρικές πράξεις. Αντίθετα στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια γίνεται πάρτι κερδοσκοπίας με τις ιατρικές πράξεις που έχει ανασταλεί η διενέργειά τους στο ΕΣΥ, ένα πάρτι που καθημερινά μετατρέπεται σε «κορονοπάρτι» : είναι πολύ συχνές πλέον οι περιπτώσεις ασθενών που κολλούν COVID19 μέσα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου καταφεύγουν εκβιαστικά και αναγκαστικά για να χειρουργηθούν και αμέσως μόλις βγει το τεστ θετικό ξαφνικά παύουν να θεωρούνται πελάτες, αιφνίδια θεωρούνται ασθενείς και διακομίζονται βιαστικά και όπως - όπως σε δημόσιο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα όσον αφορά μεγάλα δημόσια νοσοκομεία όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το Θριάσιο και το Σισμανόγλειο είναι σαφέστατη η μακροπρόθεσμη επιλογή της οριστικής λειτουργικής τους διάλυσης καθώς παρατηρούνται ήδη φαινόμενα εκφυλισμού με παραιτήσεις ειδικευόμενων γιατρών κλπ και καθώς είναι πλέον φανερή η «εκ των έσω» συνεργασία με την κυβέρνηση διάφορων κυκλωμάτων που έχουν υλικό συμφέρον από αυτήν την διάλυση : γαλαζοπράσινοι μεγαλοδιευθυντές συνταξιοδοτημένοι ή στα όρια της συνταξιοδότησης που ήδη συνεχίζουν ή ετοιμάζονται να συνεχίσουν την «καριέρα» τους σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και επιδίδονται σε «άγραν πελατείας». Από κοντά τους και κάποιοι πανεπιστημιακοί αρχικαθηγηταί που άλλωστε εκμεταλλεύονται και το νομότυπο «δίπορτο» ταυτόχρονης «απασχόλησης» σε δημόσιο νοσοκομείο και σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Όλος αυτός ο εσμός έχει «άκρες» και στην επιτροπή κρατικών ειδικών καθώς σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για τα ίδια φυσικά πρόσωπα και έχουμε καταστάσεις «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Καταστάσεις που ευοδώθηκαν από την γνωστή θεσμολαγνική αφασία της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ) που πάντα διστάζει να αμφισβητεί σε οτιδήποτε την μεγαλοκαθηγητική και αρχιδιευθυντική αυθεντία και πάντα «πέφτει από τα σύννεφα» όταν η τάδε ή ο δείνα εκμεταλλεύεται χυδαία την προβολή που έτυχε και τις εξουσίες που απέκτησε λόγω επιδημίας για να υπηρετήσει με καθαρόαιμο πια τρόπο τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. Αναπάντεχο πραγματικά, δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο …

Η κυβέρνηση θεωρεί πως πετυχαίνει το «με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια». Και την χρηματοδότηση  του ΕΣΥ δεν ανέβασε αλλά μείωσε δραματικά κατά 20%,  και υγειονομικούς   δεν διόρισε  ώστε να μην της μείνουν  «αμανάτι» μετά την παρούσα υγειονομική κρίση, λες και πριν δεν έλειπαν ή λες και μετά δεν θα χρειάζονται, και τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες  ενίσχυσε με την «κοβιντοποίηση» των δημόσιων  νοσοκομείων αφού προς το παρόν δεν κατάφερε εν μέρει  να  τα ιδιωτικοποιήσει  όπως σαφέστατα σκόπευε πριν την επιδημία, και τον φόβο με καταστολή και απονομιμοποίηση της συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης επιχειρεί να εμπεδώσει στην κοινωνία.

 

Ο αγώνας του υγειονομικού κινήματος πλέον αφορά την σωτηρία (κυριολεκτικά …) των δημόσιων νοσοκομείων. Και έχει ως αντίπαλο όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και την συνοδό σαπίλα ιδιοτελών μεγαλοκαθηγηταίων και γαλαζοπράσινων πρώην και νυν αρχιδιευθυνταίων που λειτουργούν ως ενεργούμενα των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων περίθαλψης και που έχουν κάθε συμφέρον να συνεχιστεί η λειτουργική διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και ταυτόχρονα να συνεχιστεί η επί 14 μήνες προκλητική λιποταξία των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων από νοσηλεία ασθενών της επιδημίας με τις πλάτες του κράτους και της κρατικής επιτροπής ειδικών. Μια σαπίλα που επί δεκαετίες χαϊδεύεται από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Και τα νοσοκομεία μας θα σώσουμε, και την σαπίλα θα την ξετινάξουμε από τα νοσοκομεία μας