Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Σε πανικό η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας καταφεύγει σε χουντικές πρακτικές για να κουκουλώσει τις ευθύνες της




Σε πανικό η διοίκηση του νοσοκομείου Καλαμάτας καταφεύγει σε χουντικές πρακτικές για να κουκουλώσει τις ευθύνες της

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 17/10/21

Στις 8/10/21 αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ (η πρόεδρος και ο ΓΓ) επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καλαμάτας και παρευρέθηκε σε συνέλευση των γιατρών. Όπως σε όλα τα νοσοκομεία καταγράφτηκαν οι αναφορές των γιατρών για τις ελλείψεις και τα προβλήματα. Μεταξύ των άλλων τονίστηκε και η απαράδεκτη (πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους ασθενείς) κατάσταση που επικρατούσε από μέσα Αυγούστου ως μέσα Σεπτεμβρίου στην πτέρυγα νοσηλείας COVID την οποία ψευδέστατα είχαν προσπαθήσει να εξωραΐσουν στην κοινή γνώμη η διοίκηση του νοσοκομείου, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ αλλά και η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διά της αναπληρώτριας υπουργού. Έγινε συζήτηση για την κλιμάκωση στην αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων ενόψει και της πανυγειονομικής απεργίας 21/10.  Δηλαδή έγινε ακριβώς το ίδιο που γίνεται κατά τις επισκέψεις της ΟΕΝΓΕ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, π.χ. 14 και 15/10 στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Άρτας, Πρέβεζας, Γενικό Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων) αφού άλλωστε είναι κοινές οι αναφορές και οι διαπιστώσεις για τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε υποδομές παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις ανά νοσοκομείο και ανά τμήμα στην ένταση αυτών των ελλείψεων.

Έκπληκτοι οι γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της ΟΕΝΓΕ κι ενώ συγκλονισμένοι θρηνούσαν την αιφνίδια τραγική απώλεια συναδέλφου τους πρωτοπόρου στην περίθαλψη ασθενών της επιδημίας, έλαβαν έγγραφο από την διοίκηση του νοσοκομείου το οποίο τους … εγκαλεί ( ! ) περί νομιμότητας ή όχι της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε κατά την εκεί επίσκεψη της ΟΕΝΓΕ ( ! ! ), τους ανακρίνει για το τι ειπώθηκε στην συνέλευση ( ! ! ! ), τους ειδοποιεί πως θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ( ! ! ! ! ) και απειλεί την τοπική Ένωση Γιατρών (Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας, μέλος της ΟΕΝΓΕ) και την ίδια την ΟΕΝΓΕ με … «δικαστικές προσφυγές» ( ! ! ! ! ! ).

Δηλαδή μια διοίκηση που σαφέστατα υποτίμησε την κατάσταση στο νοσοκομείο κατά την έξαρση του 4ου κύματος της επιδημίας στην Μεσσηνία, που δεν φρόντισε για την ενίσχυση του νοσοκομείου με το αναγκαίο προσωπικό, που εκτός από την αντιμετώπιση των ασθενών της επιδημίας έχει αφήσει το νοσοκομείο ανοχύρωτο και όσον αφορά την αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας, που εξαναγκάζει τους γιατρούς και τους λοιπούς υγειονομικους σε εξοντωτική υπερεργασία και υπερεφημέρευση και που έλεγε προπαγανδιστικά ψέματα στην τοπική κοινωνία μαζί με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τώρα ζητάει … και τα ρέστα. Κάνει μια κωμικοτραγική προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να φιμώσει ώστε να επιβάλλει «ομερτά» στους γιατρούς του νοσοκομείου και στην ΟΕΝΓΕ να μην λένε την αλήθεια. Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας πήρε φόρα από προηγούμενες άθλιες πρακτικές ορισμένων άλλων νοσοκομείων που από πέρυσι για να κουκουλώσουν τις δικές τους τραγικές ευθύνες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν, και κλιμακώνει την αθλιότητα ακόμα παραπάνω.

Προειδοποιούμε πως ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή θα κάνουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ όχι μόνο για την μαζικοποίηση του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών σε όλη την χώρα στην κατεύθυνση διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων αλλά επίσης για να ΣΑΡΩΘΕΙ ο κάθε τοπικός Λουδοβίκος και η κάθε τοπική Αντουανέτα που νομίζει πως το κάθε δημόσιο νοσοκομείο όπου διορίστηκε σε διοικητική θέση από κάποια κυβέρνηση είναι ιδιοκτησία του/της και εφαλτήριο προώθησης ατομικών ιδιοτελών μωροφιλοδοξιών σε βάρος της υγείας του λαού και ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα των γιατρών και όλων των υγειονομικών.

Όλοι / όλες δυναμικά στην πανυγειονομική απεργία 21/10 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα