Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Την Κυριακή 12/12/2021, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη κινήσεων και σχημάτων στην οποία είχε καλέσει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Συμμετείχε πληθώρα σωματείων, εργατικών κινήσεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και δημοτικές κινήσεις. Αναγνωρίστηκε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της στην υγεία (ανάμεσα σε άλλους τομείς). Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει συνειδητά αποσαρθρωθεί προς όφελος των ιδιωτών. Ενώ οι ανάγκες αυξάνονται, οι κλίνες, η χρηματοδότηση, το προσωπικό μειώνονται. Ότι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση έχουν κατασταλτικό χαρακτήρα, είναι αναποτελεσματικά και διαιωνίζουν την αντίθεση εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι με στόχο της κυβέρνησης να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες, χωρίς να πείθουν τους πολίτες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική πορεία της πανδημίας.

Σε αυτή την κατάσταση το εργατικό κίνημα καλείται να απαντήσει, να διεκδικήσει τους ορούς που απαιτούνται για δημόσια, δωρεάν και αξιοπρεπή υγεία. Πρέπει να κινηθούμε έξω και ενάντια από τις ομοσπονδίες που τηρούν σιγή ιχθύος ουσιαστικά συναινώντας στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στη λογική του ΠΑΜΕ που καλεί σε απογευματινά συλλαλητήρια – κομματικές φιέστες και όχι σε κλιμάκωση του εργατικού αγώνα.

Διεκδικώντας να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην υγεία, να αυξηθούν οι κλίνες και οι υποδομές, να επιταχθούν χωρίς αποζημίωση τα ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία, να κρατικοποιηθεί ο μηχανισμός ιχνηλάτησης, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή στη δουλειά καλούμε:

·         Τα σωματεία να αποφασίσουν στάση εργασίας στις 16/12 12 με 3 και να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση στις 12 30 την Πέμπτη 16/12 στην πλατεία Κλαυθμώνος

·         Να προχωρήσουμε σε γενική απεργία με θέματα την κατάργηση του νόμου χατζηδάκη - αυξήσεις μισθών, ενίσχυση δημόσιας υγείας, παιδείας - όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στα ΣΔΙΤ - κάτω η αντιδραστική αξιολόγηση-πειθάρχηση-καταστολή

·         Να προχωρήσουμε σε παλλαικό συλλαλητήριο εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του ιανουαρίου

 

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ