Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Νέα αθλιότητα - στα μουλωχτά καταργούν την διαδικασία μονιμοποίησης των Επιμελητών ΕΣΥ

 


Ως εδώ ! Δεν θα επιτρέψουμε να τραβήξουν οι νεότεροι αυτά που τραβούσαν οι παλιότεροι. Δεν θα σας αφήσουμε να μας γυρίσετε 14 χρόνια πίσω και να μας κάνετε όλους  τους νοσοκομειακούς γιατρούς προσωρινούς ομήρους με ημερομηνία λήξης

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 29/3/22

Στα μουλωχτά, απροειδοποίητα, όχι απλά χωρίς διάλογο αλλά χωρίς ούτε καν την παραμικρή ενημέρωση, σε νόμο (4915/22, ΦΕΚ 63 Α’ 24/3/22) άσχετου υπουργείου (Εσωτερικών) και σε ψευδεπίγραφο άρθρο (82) που ο παραπλανητικός τίτλος του δεν έχει σχέση με το περιεχόμενό του επανέρχεται μετά από 13 χρόνια η απαράδεκτη διαδικασία ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ με ανοικτή προκήρυξη κάθε θέσης Επιμελητή ΕΣΥ στο τέλος της πενταετίας από τον διορισμό. Αν ξαναπάρει την θέση ο ίδιος / η ίδια μονιμοποιείται, αν όχι απολύεται. Αυτή η άθλια κατάσταση ομηρίας είχε καταργηθεί με τους αγώνες των νοσοκομειακών γιατρών την περίοδο 2007 – 2009 που με την τότε συλλογική σύμβαση πολιτείας – ΟΕΝΓΕ και με τον ν. 3754/2009 είχε καθιερωθεί για την μονιμοποίηση του Επιμελητή ατομική κρίση από το εκλεκτορικό σώμα του αντίστοιχου τομέα χωρίς ανοικτή επαναπροκήρυξη της θέσης. Μάλιστα προβλέπεται αναδρομική ισχύς της αθλιότητας για όλους/ες δεν έχουν κλείσει πενταετία δηλαδή που διορίστηκαν από το 2017 και μετά.

Τότε εκβιαζόμενοι όμηροι ήταν οι νεότεροι Επιμελητές. Τώρα υπάρχουν και οι χιλιάδες επικουρικοί ειδικευμένοι όμηροι. Αντί να αρθεί η επικουρική ομηρία των ειδικευμένων γιατρών όπως απαιτεί το νοσοκομειακό κίνημα και όπως είχε δεσμευθεί από τον Μάρτιο 2020 ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, τώρα μετατρέπονται σε όμηροι και οι Επιμελητές Β’ και Α’ που δεν έχουν κλείσει πενταετία. Στέρεψαν τα υποκριτικά χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια για τους «ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες». Τώρα κλωτσιά και δρόμο για να έρχεται ο επόμενος όμηρος, να λιώσει κι αυτός μια πενταετία και μετά ο μεθεπόμενος.

Για να υλοποιήσει το σχέδιό της να διαλύσει τελείως το ΕΣΥ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα. Καταφεύγει σε καθαρά χουντικές πρακτικές αιφνιδιασμού και παραπλάνησης. Καταργεί μεσάνυκτα σε νόμους άσχετων υπουργείων διατάξεις που είχαν προκύψει μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις και κατόπιν συμφωνίας νοσοκομειακών γιατρών – πολιτείας και μάλιστα επί προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ.

Αρκετά πια. Δεν θα φύγουν οι γιατροί από τα νοσοκομεία. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ κύριε Πλεύρη, κυρία Γκάγκα, κύριε Μητσοτάκη. Έρχεται θύελλα αγώνων που ΘΑ ΣΑΣ ΣΑΡΩΣΕΙ. Την νέα αυτή «μουλωχτή» αθλιότητα όχι μόνο δεν θα την εφαρμόσετε αλλά θα την πάρετε πίσω όπως – όπως και θα είναι μέρα μεσημέρι.