Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Να αποσυρθεί άμεσα το «εντέλλεσθε» της 1ης ΥΠΕ για την κάλυψη των εφημεριών των Κέντρων Υγείας στην Αττική

 


Να αποσυρθεί άμεσα το «εντέλλεσθε» της 1ης ΥΠΕ για την κάλυψη των εφημεριών των Κέντρων Υγείας στην Αττική

Προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και λοιπού προσωπικού τώρα !

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 2/5/22

Με έγγραφο της η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Νταβώνη 27/4/22 καλεί τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας να διαθέσουν όλο το ιατρικό προσωπικό ( κυρίως Γενικοί Ιατροί, Παθολόγοι αλλά και γιατροί άλλων ειδικοτήτων) για περίπου 6 εφημερίες το μήνα σε όποιο Κέντρο Υγείας της Αττικής έχει ανάγκη. Στις εφημερίες θα υποχρεώνονται να συμμετέχουν και οι υπεύθυνοι των τοπικών ιατρείων ακόμα και όσοι γιατροί είναι υπό συνταξιοδότηση !

Πρόκειται για αυταρχική πράξη εντέλλεσθε  που επιτάσσει άρον - άρον τους γιατρούς για να βγει όπως - όπως το εφημεριακό πρόγραμμα των Κέντρων Υγείας στην Αττική λόγω των πρωτοφανών τραγικών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Αντί για ενίσχυση των δομών της ΠΦΥ η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ αποφασίζει και διατάσει  αθρόες μετακινήσεις και εφημεριακή εξόντωση των γιατρών των Κέντρων Υγείας.

Οι γιατροί των αστικών και περιφερειακών Κέντρων Υγείας συνεχίζουν με αμείωτη προσπάθεια τα χρόνια της πανδημίας να καλύπτουν τα καθημερινά ραντεβού, αλλά και να εξυπηρετούν παράλληλα κόσμο εκτός ραντεβού που αναζητά απεγνωσμένα ιατρική βοήθεια, να καλύπτουν τα έκτακτα πρωινά ιατρεία, να καλύπτουν τα ιατρεία COVID που δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, Σαββατοκύριακα και αργίες, να καλύπτουν τα εμβολιαστικά κέντρα και τα Σάββατα αλλά και τους καθημερινούς εμβολιασμούς κατ΄ οίκον…

Τώρα οι Αντουανέτες  της 1ης ΥΠΕ  χωρίς να υπολογίζουν τον εργασιακό φόρτο και τον προγραμματισμό των ιατρείων επιτάσσουν τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας για  να καλύπτουν και την 24ωρη εφημερία  όποιου Κέντρου Υγείας στην Αττική θα χρειαστεί !

Πέρα από την πρόκληση προς τους γιατρούς των Kέντρων Yγείας το έγγραφο αυτό αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση, το υπουργείο Yγείας και η 1η ΥΠΕ λένε χοντρά ψέματα όταν ισχυρίζονται όλο το διάστημα της πανδημίας ότι έχουν στελεχώσει με ιατρικό και άλλο προσωπικό τα Κέντρα Yγείας και επιπλέον εξαγγέλλουν χωρίς να ντρέπονται και την 24ωρη εφημέρευση όλων των δομών της ΠΦΥ. Αποδεικνύεται ότι είναι υπεύθυνοι για τον τραγικό απολογισμό σε ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια της πανδημίας γιατί δεν έκαναν τίποτα για να ενισχύσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αποδεικνύεται όμως ότι λένε ψέματα χοντρά και για έναν άλλο λόγο, διαψεύδοντας τον ίδιο τον  κύριο Πλεύρη και το νομοσχέδιο του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με το οποίο υπόσχεται «προσωπικό» γιατρό για κάθε πολίτη καθώς οι γιατροί των Κέντρων Υγείας πού είναι η καρδιά του θεσμού του οικογενειακού γιατρού δεν φτάνουν ούτε για τις σημερινές εφημερίες των Κέντρων Υγείας.

Καλούμε την 1η Υ.ΠΕ να αποσύρει άμεσα το κατάπτυστο έγγραφο και τα εντέλλεσθε !

Καλούμε τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις και την ΕΙΝΑΠ να καλέσει σε γενική συνέλευση για να απαιτήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις την μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών και την πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού.