Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 3-3-10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 3-3-10
«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ;
Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες υπεκφυγές, η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) πρέπει να αποφασίσει …
Την Δευτέρα 1-3-10 η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε για εκλογή προεδρείου. Υπενθυμίζεται ότι από το πρόσφατο συνέδριο αναδείχτηκαν κατά σειρά 1η δύναμη η ΑΕΓ (ΣΥΝ), 2η η ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ), 3η η ΔΗΚΝΙ (ΝΔ), 4η η ΑΡΣΙ και 5η η ΔΗΠΑΚ, ενώ η κατανομή εδρών στην Εκτελεστική είναι 2-2-2-2-1 (σύνολο 9).
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ενώ ΑΕΓ και ΑΡΣΙ επέμειναν στην πρόταση για αριστερό αγωνιστικό προεδρείο χωρίς τα «βαρίδια» του παρελθόντος (Τσούκαλο και Λαοπόδη), η ΔΗΚΝΙ με την ΠΑΣΚ εμφάνισαν κοινή γραμμή πλεύσης ψηφίζοντας τον Λαοπόδη για πρόεδρο … Το «κομπρεμί» αυτό ήταν αναμενόμενο, όμως «εκπληκτική» ήταν ακόμα μια φορά η στάση της ΔΗΠΑΚ. Σε μια περίοδο άγριας αντιλαϊκής επίθεσης, με ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ να είναι στο άμεσο στόχαστρο κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τον κλάδο ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η ΔΗΠΑΚ ψήφισε ΛΕΥΚΟ με αποτέλεσμα να καταστεί άγονη η ψηφοφορία …
Έτσι μια μεγάλη ομοσπονδία εργαζόμενων επιστημόνων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που κατάφερε πρόσφατα μετά από τρία χρόνια κινητοποιήσεων σε συνθήκες εμφύλιου πολέμου με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία να αποκτήσει συσχετισμούς ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, με αποφάσεις (Πολιτική Διακήρυξη και Διεκδικητικό Πρόγραμμα) εξαιρετικά προωθημένες, που διακηρύσσει ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας, που καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό την πολιτική της ΕΕ, των αγορών, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που καλεί την λαϊκή πλειοψηφία να πάρει στα χέρια της την υπόθεση της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, δηλαδή να της ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ «ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» πρόεδρος ο … κυβερνητικός συνδικαλισμός, και μάλιστα στην πιο χυδαία εκδοχή του !
Και από την άλλη σήμερα ο πολιτικός φορέας της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) υποτίθεται ότι καλεί τον λαό σε … ΕΞΕΓΕΡΣΗ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ !
Εδώ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι τα αστεία ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Η διάσταση λόγων και έργων θα είναι πλέον ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ. Χιλιάδες μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί που ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ σε λίγους μήνες ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ. Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ κάτω από τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών. Η πλήρης κατάργηση της δημόσιας περίθαλψης είναι ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ της κυβερνητικής πολιτικής. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους όπως αυτά περιγράφονται και στην περσινή συλλογική σύμβαση. Η κατάφωρη παραβίαση –αν περάσει τελικά- από την κυβέρνηση της σύμβασης αυτής (και του ίδιου του νόμου που την επικύρωσε, ο οποίος υποτίθεται ότι ισχύει ακόμα) εγκαινιάζει μια νέα εποχή όπου οι «πραζινογάλαζες» κυβερνήσεις – φερέφωνα της ΕΕ και του κεφαλαίου ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ, γράφοντας στα «παλιά τους τα παπούτσια» συλλογικές συμβάσεις, νομοθεσίες κλπ προκειμένου να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών …
Φυσικά Ο,ΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΟΕΝΓΕ οι μαχόμενοι γιατροί θα δώσουν και αυτόν τον αγώνα πρώτα και κύρια μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις παραμερίζοντας για άλλη μια φορά τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τον κοινοβουλευτικό συνδικαλισμό. Όμως σε ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ η στήριξη του κυβερνητικού «συνδικαλισμού» (και μάλιστα στην πιο ακραιφνή εκδοχή του, που υποστηρίζει ανοικτά ότι το ΕΣΥ πάσχει από τους πολλούς γιατρούς, που στηρίζει ανοικτά την διευθυντοκρατία και τη καθηγητοκρατία κλπ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ …
Για να λέμε του στραβού το δίκιο, η κατάσταση είχε αρχίσει ήδη να «βρωμάει» από την αντίστοιχη διαδικασία στην ΕΙΝΑΠ πριν λίγες μέρες, όπου ΔΗΚΝΙ, ΠΑΣΚ, ΔΗΠΑΚ και ΑΕΓ Αθήνας «ΑΓΚΑΛΙΑ» έβγαλαν πάλι πρόεδρο τον Τσούκαλο … Όμως στην ΟΕΝΓΕ δεν υπάρχει ούτε καν η δικαιολογία (υποκριτική για μας) των «συσχετισμών».
Καλούμε την ηγεσία της ΔΗΠΑΚ να ζυγίσει πολύ καλά την τελική της απόφαση. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ, ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΕΝΓΕ (απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου) ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΑ όχι μόνο για το νοσοκομειακό, αλλά και ευρύτερα για το λαϊκό κίνημα συνολικά.