Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

16-3 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ
Νίκαια, 16-3-2010

1. Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης που από τη μία ισχυρίζεται ότι η συλλογική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών εξακολουθεί να ισχύει, και από την άλλη την καταστρατηγεί κατάφωρα με τα μέτρα που έχει νομοθετήσει.
Επιμένουμε ότι ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών δεν είναι συντεχνιακός. Προσπαθούμε να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης η οποία συντελείται με την περικοπή του κονδυλίου των εφημεριών, την περικοπή των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών κάτω από τα όρια της επιβίωσης, την περικοπή των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης και ευρωπαϊκής ένωσης ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ με την δωρεάν δημόσια περίθαλψη. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ.
2. Προειδοποιούμε ότι ο αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΕΣ. Η σημερινή δέσμευση της υπουργού ότι δεν θα ισχύσει η κατά 10 % περικοπή του κονδυλίου εφημεριών του προϋπολογισμού, από μόνη της δεν λύνει τίποτε αφού αυτό το κονδύλι είναι ήδη ανεπαρκές σε σχέση με τις ανάγκες και δεν εξασφαλίζει επαρκή ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης. Από την άλλη, η τακτική των «εντέλλεστε» και του αυταρχισμού απέναντι στις κινητοποιήσεις έχει ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να αφήσει τα τερτίπια και να δώσει άμεσες λύσεις στα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της.
3. Τα συνδικαλιστικά όργανα πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα συντονισμού και κλιμάκωσης του πανελλαδικού αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών. Επίσης να εξαντλήσουν και κάθε νομικό-δικαστικό μέτρο (πχ η κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών με περικοπές για λόγους λιτότητας που τα καθιστούν ανασφαλή για τους ασθενείς είναι ποινικό αδίκημα – η παράγραφος στον πρόσφατο νόμο των αντιλαϊκών μέτρων που καταργεί ό,τι προβλέπεται από ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις είναι καταφανώς αντισυνταγματική). Το αίτημα για πληρωμή της υπερωριακής μας εργασίας τουλάχιστον ισόποσα με το δημόσιο τομέα είναι πλέον υπερώριμο.
4. Μετά τη σημερινή γραπτή εντολή για κατάθεση πλήρους προγράμματος εφημεριών για το υπόλοιπο του μηνός σύμφωνα με το σύνηθες πλάνο του επιστημονικού συμβουλίου, προχωράμε σε:
- Προειδοποιητικό κλείσιμο της γενικής εφημερίας την Πέμπτη 18/3/2010 από τις 8:00πμ ως τις 11:00πμ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα εξαιρετικώς επείγοντα περιστατικά. Θα γίνεται ενημέρωση των πολιτών για τον αγώνα μας κατά της πλήρους αποσάθρωσης της δημόσιας περίθαλψης.
- 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 22/3/21010 από 11:00πμ ως 3:00μμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:00 στην οποία καλούμε τους γιατρούς όλων των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά σύμφωνα με σχετική πρόταση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων.
5. Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική της η εκτίμηση ότι η συλλογική σύμβαση είναι πλέον «νεκρή» με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας θα είναι τις επόμενες βδομάδες υπερώριμη πανελλαδικά και από 1/4/2010 είναι αναμενόμενο ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα θα εκτιμήσουν πως ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ για την παραβίαση του ανώτατου επιτρεπτού χρόνου εργασίας τους. Προειδοποιούμε ότι τότε οι «εντολές» μέσω του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα θα συναντήσουν ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.