Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΣ ΕΙΝΑΠ, 30/3/2010

Ακολουθεί η πρόταση της ΑΡΣΙ που ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ στο χθεσινό ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Η συζήτηση ήταν, για άλλη μια φορά αναντίστοιχη με τις ανάγκες της περιόδου, τους προβληματισμούς και τα προβλήματα της περιόδου, και τις αγωνίες των νοσοκομειακών γιατρών. Η ΠΑΣΚ προσπάθησε να καθηλώσει τη συζήτηση στα πλήρη και ασφαλή προγράμματα εφημεριών ξεχνώντας τα υπόλοιπα (φορολογικό, μισθολογικό, προσλήψεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας), ο Τσούκαλος εισηγήθηκε κλιμάκωση της κινητοποίησης σε ένα μήνα (!), η ΑΕΓ εισηγήθηκε κλιμάκωση χωρίς συγκεκριμένη πρόταση (διαφώνησε μάλιστα με το να χρησιμοποιηθεί το όπλο των 4 εφημεριών και επέμεινε στα πλήρη και ασφαλή προγράμματα για το μήνα Απρίλιο, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα την ΠΑΣΚ), όσο για τη ΔΗΠΑΚ, συνεχίζει να επιμένει ότι η συλλογική σύμβαση-συμφωνία δεν υπάρχει και ότι δεν κερδίσαμε τίποτα πέρυσι...
ΠΑΣΚ και ΔΗΚΝΙ προσποιούνται ότι δεν έχουν ιδέα περί εξελισσόμενων προσπαθειών να περικοπούν εφημερίες (ακόμα και δεδουλευμένες) σε Ερυθρό, Λαϊκό, Σωτηρία, κλπ. Ήδη έχουν περικοπεί εφημερίες στο Αγία Όλγα (το ανακοίνωσε υπερήφανα η τριμελής του ΑΕΓ και ΔΗΚΝΙ άν δεν απατώμεθα...).
Μεγάλη συζήτησης για την μορφή των επισχέσεων και για το άν οι ειδικευόμενοι θα πρέπει να «βοηθάνε», ακόμη και άν θα πρέπει να πληρώνονται την επίσχεση, απεμπολώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους, για χάρη μιας ψευδούς ενότητας. Υπόδειγμα πραγματικής και ουσιαστικής ενότητας ο ειδικευμένος συνάδελφος από την τριμελή της Πολυκλινικής, όπου, στην πράξη, η πλειοψηφία των ειδικευμένων στήριξε τους ειδικευόμενους να κάνουν πλήρη και κανονική επίσχεση, κόντρα στους λίγους που κινήθηκαν αντιπαραθετικά.
Η συνέχεια σε κανένα ΔΣ, αλλά εκεί όπου δίνεται η πραγματική μάχη: στα νοσοκομεία, στις συνελεύσεις τους και το συντονιστικό τους!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΕΙΝΑΠ 30/3/2010


Οδεύουμε προς το Πάσχα και η μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών παραμένει σε κινητοποίηση για απλήρωτα δεδουλευμένα.
Οι κυβερνητικές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι οι γιατροί θα πληρωθούν σύντομα χαρακτηρίζονται ως αφερέγγυες, τη στιγμή που ελάχιστα νοσοκομεία έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου 2009, σε κάποια δε από αυτά τα [ποσά που δόθηκαν είναι λιγότερα από τα χρεωστούμενα.
Η κυβέρνηση αντίθετα συνεχίζει ανερυθρίαστα την ρητορική περί «εξορθολογισμού» (=περικοπής) των προγραμμάτων εφημεριών, ώστε να χωρέσουν στα, κατά 25% μειωμένα, κονδύλια του προϋπολογισμού.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η μονομερής εκ μέρους της κυβέρνησης παραβίαση της συλλογικής μας σύμβασης (ελαστικές σχέσεις εργασίας, φορολογικό, μισθολογικό, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού).
Καλούμε τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν δυναμικά τις επισχέσεις και να μην δεχτούν καμμία περικοπή από τα δεδουλευμένα τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την επικίνδυνη πολιτική της: οι εφημεριακές ανάγκες των νοσοκομείων δεν χωρούν στο κρεβάτι του λογιστικού Προκρούστη.
Καλούμε τα νοσοκομεία να κάνουν συνελεύσεις και να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αμέσως μετά το Πάσχα, με κύρια διεκδικητικά σημεία:
1. πλήρης εφαρμογή της κλασικής συμφωνίας (προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, μισθολογικό, φορολογικό, ελαστικές σχέσεις εργασίας)
2. πλήρη και ασφαλή προγράμματα εφημεριών
Καλούνται οι συνελεύσεις να συζητήσουν το ενδεχόμενο κατάθεσης πλήρων προγραμμάτων σε σύνθεση εφημερευόντων ανά ημέρα με 4 εφημερίες ανά γιατρό για τον μήνα Απρίλιο, ή άλλες μορφές κινητοποίησης, προκειμένου να διεκδικηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας.
Αποφασίζουμε 48ωρη απεργία 21 και 22 Απριλίου 2010.