Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΛΟΒΕΡΔΟΣ : ΔΗΜΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ … ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ : ΔΗΜΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ … ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Από Α.Ρ.Σ.Ι. 4-7-11

- Ο υπουργός υγείας έσπευσε λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το «μεσοσπρόθεσμο» στις 29-6 -την ίδια ώρα που στο κέντρο της Αθήνας είχε εξαπολυθεί ένα πρωτοφανές όργιο βίας και αυταρχισμού ενάντια στους διαδηλωτές από την αστυνομία με εκατοντάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είχαν εγκλωβιστεί για ώρες μέσα στο μετρό- να μαζέψει άρον άρον τους υγειονομικούς συντάκτες για να τους ανακοινώσει τα … «εκπληκτικά» του μέτρα για την «αναδιάρθρωση» του ΕΣΥ.

- Την επόμενη μέρα (30-6) μίλησε στη βουλή χωρίς να … κοκκινίσει, προσπαθώντας να διαψεύσει αυτά που αποθανάτισαν οι τηλεοπτικοί φακοί και αυτά που μαρτυρούν οι εκπρόσωποι ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΠΙΣ, Φαρμακοποιών, «Γιατρών του κόσμου», «Ερυθρού Σταυρού» κλπ : ότι υπήρχαν εκατοντάδες τραυματίες στο Σύνταγμα την προηγούμενη, ότι η αστυνομία δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν, ότι τα συνεργεία των εθελοντών διασωστών και γιατρών αλλά και οι ίδιες οι εγκαταστάσεις του εθελοντικού ιατρείου της πλατείας και του ΣΑΒ μέσα στο μετρό δεχόντουσαν διαρκώς ανηλεείς επιθέσεις από τα ΜΑΤ !!!

- Σήμερα 4-7-11 πρόκοψε να παρέμβει «ακάλεστος» (υποτίθεται) στο ραδιόφωνο (του Σκάι βεβαίως – βεβαίως …) και να δηλώσει ότι «οι διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα απειλούν τον … τουρισμό» !!!!

Επειδή σε αυτή τη χώρα το θράσος περισσεύει, και επειδή ο κ. Λοβέρδος από καιρό έχει κατατάξει τον εαυτό του στην ομάδα εκείνη υπουργών που προσπαθούν να φανούν πιο τροϊκανόδουλοι ακόμα και από τον … Γιουνγκέρ, του αφιερώνουμε δύο μόνο σημεία από την καταστροφική για την δημόσια περίθαλψη «Πρόταση Λειτουργικών Αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ» που ανακοίνωσε με σπουδή στις 29-6 (αντί για 1-7) :
1. Το σημείο για τις κλίνες ΜΕΘ, όπου με εγκληματική παραχάραξη και πλαστογραφία στα στοιχεία το υπουργείο προσπαθεί να αποδείξει ότι οι κλίνες ΜΕΘ στη χώρα μας … περισσεύουν (!!!) και γι’ αυτό όχι μόνο δεν χρειάζεται αύξηση, αλλά αντιθέτως μείωση (!!!!)
2. Το σημείο στη σελίδα 29 για τα επαρχιακά νοσοκομεία όπου αναφέρεται επί λέξη
«στα επαρχιακά Νοσοκομεία, τη δημιουργία μικτών τμημάτων
(τομέων) αντίστοιχα μεγάλης δύναμης κλινών (π.χ. μικτό χειρουργικό
τμήμα, στο οποίο θα συστεγάζονται χειρουργοί και ουρολόγοι, ή
ΩΡΛ-λόγοι, οφθαλμίατροι και ορθοπεδικοί)»,
και παρακάτω
«Ένα ή δύο ενιαία μικτά χειρουργικά τμήματα - τομείς ανά επαρχιακό
νοσοκομείο (αναλόγως του μεγέθους) πλην π.χ. μαιευτικής
γυναικολογίας.»
Με στόχο (φυσικά)
«- Μείωση αναγκών εφημερίας γιατρών και απαιτήσεων για
επικουρικούς γιατρούς, ιδίως στις περιπτώσεις όπου γίνονται
προσλήψεις για να καλυφθεί το πρόγραμμα εφημεριών.
- Μείωση της κατάτμησης του νοσηλευτικού προσωπικού σε
πολλά μικρά νοσηλευτικά τμήματα, που οδηγεί σε αδυναμία να
διεκπεραιωθούν οι βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού και
κατά συνέπεια αύξηση των αναγκών.
- Μείωση των απαιτήσεων σε αποθέματα – ανάγκες φαρμάκων
και υγειονομικού υλικού που βρίσκεται στα φαρμακεία των
τμημάτων, λόγω μείωσης του αριθμού των τμημάτων και άρα
και των αντίστοιχων φαρμακείων και διαχειρίσεων –
προμηθειών.» (!!!)

Συμπέρασμα 1: φίλε τουρίστα που επισκέπτεσαι (ανυποψίαστος …) τη χώρα μας και τύχει να τραυματιστείς ή να αρρωστήσεις, μην ανησυχείς :

- Αν σπάσεις κανένα πόδι, τουλάχιστον δεν σε αναλάβει … μαιευτήρας. Μπορεί να σε αναλάβει ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, ουρολόγος κλπ, όμως θα είσαι περήφανος επειδή … συμβάλλεις στη «μείωση των εφημεριακών αναγκών» όπως θέλουν ο κ. Λοβέρδος και η τρόϊκα.
- Αν σου τύχει (κτύπα ξύλο …) τίποτα πιο σοβαρό και χρειαστείς νοσηλεία σε ΜΕΘ, μπορεί να μην υπάρχει κρεβάτι για σένα προσωπικά αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού ξέρεις από τώρα ότι τουλάχιστον στα χαρτιά του κ. Λοβέρδου υπάρχει πληθώρα κλινών ΜΕΘ έστω και πλασματικών (κατά το … λεφτά υπάρχουν).
- Σε κάθε περίπτωση θα έχεις την ικανοποίηση ότι συμπάσχεις με τους ατυχείς μόνιμους κατοίκους αυτής της χώρας, που αυτά θα τα τραβάνε όλο το χρόνο. Άλλωστε αυτή είναι η ουσία της περιήγησης : να γίνεσαι «ένα» με τον τόπο και τους κατοίκους του.
- Πάντως, τώρα ξέρεις : για τα χάλια και τις ελλείψεις του νοσοκομείου Καλύμνου ή του κέντρου υγείας Σαντορίνης ή του νοσοκομείου Αμαλιάδας ή του νοσοκομείου Χαλκιδικής, ένας είναι ο ένοχος – οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα …

Συμπέρασμα 2 : ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ …

- ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ.

- ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.


- Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ «ΜΑΣΑΕΙ» ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.


Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών