Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Από Α.Ρ.Σ.Ι. 22-7-11

Σε μια συνέντευξη τύπου διανθισμένη με τα γνωστά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα (π.χ. για τα πλαστά στοιχεία του υπουργείου φταίνε οι διοικητές, οι ΥΠΕάρχες, οι εξωγήϊνοι, οι ναϊτες κλπ, εκτός από την ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου), ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε χθές : (πλήρες κείμενο συνέντευξης στο http://www.yyka.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/618-praktika-synenteykshs-typoy-gia-thn-anadiataksh-twn-dynamewn-toy-esy)

- Την μείωση των νοσοκομειακών κλινών κατά 11000
- Την συγχώνευση νοσοκομείων (http://www.yyka.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/615-apofash-protash-kesype-21-07-2011-d-y-pe-ndash-y-y-k-a-diasyndeomenwn-nosokomeiwn-esy-me-bash-proteinomenes-organikes-klines)

Ο κ. Λοβέρδος ανέβαλλε την ανακοίνωση συγχωνεύσεων κλινικών (είναι γνωστό ότι η σχετική πρόταση ήταν τόσο καταστροφική και αλλοπρόσαλλη που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, και ότι τα παρασκηνιακά μαγειρέματα από ημέτερους συντονιστές διευθυντές και άλλους … «παράγοντες» συνεχίζονται με ρυθμούς …οργίου), άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του συνολικού αριθμού των κλινών μέσω των συγχωνεύσεων κλινικών. Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία έχει επιδοθεί από χθές σε μια επικοινωνιακή εκστρατεία παραπλάνησης για να χρυσώσει το χάπι («νοσοκομεία δεν κλείνουν μόνο οι διοικητές μειώνονται», «δεν θα απολυθεί κανένας», «τα κρεβάτια που καταργούνται στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσαν» κλπ).
- Αν οι κλίνες που καταργούνται είναι μόνο … «πλασματικές», τότε προς τι ο θόρυβος και τα επικοινωνιακά ταρατατζούμ ; Για να ξεγελάσουμε τους … «κουτόφραγκους» ; Μάλλον προσπαθούν να ξεγελάσουν τους αφελείς ιθαγενείς … Άλλωστε, με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς όπως η εντατική θεραπεία, ο τεχνητός νεφρός, η ογκολογία και η αποκατάσταση, οι υγειονομικές ανάγκες επιβάλλουν την αξιοποίηση και της τελευταίας διαθέσιμης κλίνης στον δημόσιο τομέα. Φαίνεται ότι ο κ. Λοβέρδος και η τρόϊκα προτιμούν να χρυσοπληρώνουν τις υπηρεσίες αυτές στους κρατικοδίαιτους ημέτερους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα.
- Συνδιοίκηση νοσοκομείων σημαίνει αυτοδίκαια ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ των οργανισμών τους. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει παραπέρα εντατικοποίηση των ήδη εξοντωτικών συνθηκών εργασίας του νοσηλευτικού, ιατρικού και λοιπού προσωπικού.
- Φυσικά και θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας. Ακόμα και αν δεν γίνουν απολύσεις μόνιμου προσωπικού ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ μόλις λήξει η θητεία τους και δεν θα προσληφθούν άλλοι. Επίσης, μειώνονται δραστικά οι θέσεις ειδικευομένων γιατρών πράγμα που θα αυξήσει δραματικά τις αναμονές (η έναρξη γίνεται ήδη με τις 200 θέσεις ειδικευομένων σε 1ο, 3ο και 7ο ΙΚΑ).

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών