Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η Ν.Δ. ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ …

Η Ν.Δ. ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ …

Από Α.Ρ.Σ.Ι. 18-7-11

Δεύτερο (και πολύ σοβαρό) κρούσμα διγλωσσίας από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε λίγες μέρες όσον αφορά τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στα θέματα υγείας.
Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες όταν ο κ. Λοβέρδος είχε «πετάξει» ένα από τα γνωστά «πυροτεχνήματά» του στη συνεδρίαση της επιτροπής ΚΥ της βουλής, και συγκεκριμένα την προθεσή του να επιτραπεί το δικαίωμα του ιδιωτικού ιατρείου και σε γιατρούς του ΕΣΥ (εξαγγελία που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό ο κ. Λοβέρδος έσπευσε αμέσως να την κάνει … «γαργάρα»), ο υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας της ΝΔ κ. Αθ. Γιαννόπουλος είχε σπεύσει να ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ και να ΣΥΓΧΑΡΕΙ τον κ. Λοβέρδο για την … πρωτοπόρα πρόταση που θα μας γυρνούσε 20 χρόνια πίσω (στην αλησμόνητη εποχή Μητσοτάκη – Σούρλα …).
Στις 14-7-11 ο κ. Λοβέρδος κάλεσε σε σύσκεψη τους πρώην (;;;) υπουργούς υγείας με θέμα τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Από την ΝΔ έσπευσαν να ανταποκριθούν οι κ.κ. Σούρλας, Αβραμόπουλος και Σιούφας (σ.σ. καλά ο τελευταίος πότε είχε διατελέσει υπουργός υγείας και για πόσο ;). Αντιγράφουμε από το site της real news:
«Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η πολιτική για τα ναρκωτικά και η συγχώνευση των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ήταν τα βασικά θέματα της σημερινής ευρείας σύσκεψης του Ανδρέα Λοβέρδου με εννέα «γαλάζιους» και «πράσινους» πρώην ομολόγους του.

Στη σύσκεψη μετείχαν από τη ΝΔ οι κ.κ. Σιούφας, Αβραμόπουλος και Σούρλας, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Παπαδήμας, Αυγερινός, Φλώρος, Στεφανής, Απ. Κακλαμάνης και Δ. Κρεμαστινός

Διατυπώθηκαν απόψεις σχετικά με τη λειτουργία του εθνικού οργανισμού παροχών υγείας που αναμένεται για την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το θέμα του οικογενειακού γιατρού, που εκτιμήθηκε πως έχει ξεπεραστεί. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά για το ΟΚΑΝΑ και την χορήγηση μεθαδόνης. Ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εξαφανιστεί η λίστα της αναμονής για μεθαδόνη.

«Με αντιμετώπισαν ως Υπουργό των Ελλήνων και όχι ενός κόμματος» δήλωσε μετά την σύσκεψη ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι επιδιώκει την πολιτική συναίνεση για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας.
Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο κ. Λοβέρδος έσπευσε όπου σταθεί και όπου βρεθεί να δηλώνει «επιτέλους διακομματική συναίνεση», «συμφωνήσαμε σε όλα» κλπ.
Ως σήμερα το πρωί ΜΑΤΑΙΑ αναζητιόταν ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ από τη ΝΔ (έστω του στυλ «δεν συμφωνήσαμε και σε όλα βρε αδελφέ ..»).
Το ότι κυβέρνηση και ΝΔ (και όχι μόνο …) συμφωνούν επί της ουσίας στην ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι φυσικά γνωστό.
Όμως το να μην τηρούνται ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ και κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής το «δεξί χέρι» του κ. Σαμαρά (τον κ. Αβραμόπουλο) και τον υπέυθυνο του τμήματος υγείας (τον κ. Γιαννόπουλο) να αυτοαναγορεύονται σε ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ του Λοβέρδου, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ στους Ιατρικούς Συλλόγους, την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ υποτίθεται ότι κάνουν … επανάσταση ενάντια στα μέτρα του υπουργείου υγείας, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ.
Με τι μούτρα, αλήθεια, τα στελέχη αυτά θα πάνε να εξηγήσουν στους γιατρούς, τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τον Ελληνικό λαό την ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΑΣΗ της ηγεσίας του κόμματός τους ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ σε μια πολιτική που ξεθεμελιώνει κάθε έννοια δωρεάν περίθαλψης, που διαλύει την πρωτοβάθμια, που διαλύει τα ασφαλιστικά ταμεία, που υποβαθμίζει τις αμοιβές των συμβεβλημένων γιατρών σε επίπεδα πείνας, που διαλύει και τις δομές υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων ;
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ.
- ΔΩΡΕΑΝ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ
- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών