Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΣΙ

1. Η ΑΡΣΙ καταγγέλει σε όλους τους γιατρούς και τους υγειονομικούς της χώρας, σε όλο το δοκιμαζόμενο λαό από την αποκρουστική πολιτική της κυβέρνησης - ΔΝΤ -ΕΕ την βούληση της κυβέρνησης για ολοκληρωτική παράδοση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας άρον- άρον, στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών αποσύρεται και ο περιορισμός της μετοχικής σύνθεσης των ιατρικών εταιριών 51%-49% υπερ του ιατρών ανοίγοντας το δρόμο στην πλήρη επέλαση του κεφαλαίου. Η ΑΡΣΙ προφανώς δεν υπερασπίζεται την παραπάνω αναλογία όπως και κάθε αναλογία που ευνοεί την επιχειρηματική , κερδοσκοπική , ιατρική ή εξωιατρική δράση στην Υγεία. Ωστόσο εκτιμά ως καθοριστική την κυβερνητική πρωτοβουλία που θα επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στο παρόν και το μέλλον χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων γιατρών .

2. Η ΑΡΣΙ καταγγέλλει επίσης την αγωνιώδη προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου κατεδάφισης της Δημόσιας Υγείας να στήσει ακόμα ένα προσχηματικό διάλογο στο παρά πέντε και με ειλλημένη απόφαση τη μη απόσυρση της τροπολογίας προτείνοτας στη συνάντηση στις 3/8/2011 με το ΔΣ του ΙΣΑ την αστεία πρόταση: Δεχτείτε την κατάργηση του 51-49% και θα προχωρήσουμε σε ερμηνευτική εγκύκλιο(!) προς τις περιφέρειες που θα το διατηρεί!!!

3. Η ΑΡΣΙ τέλος καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ που αγνόησε την σαφώς εκφρασμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, θέση ( όπως αυτή εκφράστηκε από την κατάληψη του Υπουργείου και τις μαζικές πανιατρικές συγκεντρώσεις) περί άρνησης διαλόγου με τους υλοποιητές της πιο αντιδραστικής πολιτικής κεφαλαίου-ΔΝΤ και ΕΕ. Τους καλεί να μην προχωρήσουν στην προδοτική αποδοχή της πρότασης - καρικατούρα του Λοβέρδου.

4. Καλούμε όλους τους γιατρούς , τους υγειονομικούς τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω με ένα στόχο: ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΔΝΤ- ΕΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ