Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ

Νέα ανακοίνωση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ)

Η ΑΡΣΙ καταγγέλλει σε όλους τους γιατρούς της Αθήνας την πλειοψηφία του ΔΣ του ΙΣΑ που την σημαδιακή ημέρα της πλήρους κατάργησης και του τελευταίου φραγμού για την επέλαση του επιχειρηματικού κεφαλαίου (ιατρικού και εξωιατρικού) στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας - κατάργηση του λεγόμενου 51%-49%- με ανακοίνωση δελτίου τύπου σχεδόν πανηγυρίζει για τις λεγόμενες σημαντικές δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας!
• Τον ορατό όσο ποτέ κίνδυνο εξαφάνισης χιλιάδων αυτοαπασχολούμεων γιατρών που θα γίνουν βορρά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου θα τον «αντιμετωπίσει» με δικαστικές προσφυγές!! όταν όλοι ξέρουν πως ποτέ και τίποτε δεν κερδήθηκε χωρίς τον μαζικό και αποφασιστικό αγώνα της πλειοψηφίας των γιατρών. Σημειώνεται επίσης ότι αποφεύγουν (γιατί άραγε;;) να απορρίψουν την αστεία πρόταση Λοβέρδου περί ερμηνευτικής εγκυκλίου προς τις περιφέρειες που τάχα θα διατηρούν την ψευδεπίγραφη έτσι και αλλιώς αναλογία 51-49% κόντρα στο νόμο που ψηφίζεται. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΑ : Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ (ΔΗΚΙ-ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ…ΠΡΟΘΥΜΟΙ) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.
• Πανηγυρίζουν για την μετάβαση, λένε , των σχετικών αρμοδιοτήτων για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος στους Ιατρικούς Συλλόγους και την απλοποίηση των πειθαρχικών διατάξεων . Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ΑΛΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑ : ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ -ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΝΤ ΕΕ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ.
• Η ψευδεπίγραφη απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος στην ουσία είναι : πλήρης παράδοση και τεράστιο άνοιγμα στις ορέξεις του μεγάλου επιχειρηματικού κεφάλαιου και ουσιαστικό κλείσιμο χιλιάδων ιατρείων . Η χαλαρή έως ανύπαρκτη αντίδραση της γραφειοκρατικής πλειοψηφίας του ΔΣ του ΙΣΑ θα καταδικασθεί από τους χιλιάδες μαχόμενους γιατρούς!
Η ΑΡΣΙ τους καλεί να βαδίσουν στον μόνο αποτελεσματικό δρόμο. Στον δρόμο του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα από τα κάτω , στον δρόμο της κατάληψης του Υπουργείου Υγείας και των ιστορικών διαδηλώσεων και πανιατρικών συγκεντρώσεων του Φλεβάρη και Μάρτη του 2011.Στο πλευρό του ανυπότακτου λαού μας που με τις ανεπανάληπτες συγκεντρώσεις στις πλατείες έδωσε και από Σεπτέμβρη με νέα ορμή θα δώσει την αποφασιστική μάχη για την τελική ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής της πολιτικής.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ!!!