Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΕΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 7/5/2009 :


• Η πρωτοφανής καθυστέρηση των εφημεριών (4 μήνες !!!) έχει οδηγήσει τους γιατρούς σε οικονομικό αδιέξοδο. Το υπουργείο υγείας έχει δημοσιεύσει (ΦΕΚ 68113/4/2009) για την πληρωμή των τεσσάρων πρώτων μηνών των εφημεριών με βάση το παλιό μισθολόγιο. Εντούτοις, η πίστωση έχει γίνει μόλις για το 45% του συνολικού ποσού, ενώ η διοίκηση του ΝΕΕΣ δεν μας δίνει καν χρονοδιάγραμμα για την καταβολή αυτών των χρημάτων, πόσο μάλλον για τα αναδρομικά που μας χρωστάνε με βάση το νέο μισθολόγιο. Ο εμπαιγμός των γιατρών δε μπορεί να συνεχιστεί, τα χρήματα θα πρέπει άμεσα να καταβληθούν στους εργαζόμενους .
• Η έλλειψη εργαζομένων έχει οδηγήσει το νοσοκομείο σε οριακή λειτουργία. Στην εξουθένωση του –ήδη λιγοστού- νοσηλευτικού προσωπικού προστέθηκε η έλλειψη των τεχνολόγων στο ακτινολογικό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και να καλύπτει τη Γενική Εφημερία. Ελπίζουμε η έλλειψη του προσωπικού να αναπληρωθεί με ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και όχι με την «ανάθεση» του έργου –και των χρημάτων του ιδρύματος σε ιδιωτικά κέντρα όπως ακούγεται.
• Τα μέτρα βιτρίνας και μάλιστα στην καμπούρα μας πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Πρώτα κυκλοφόρησε μια διαταγή από τον κ Αβραμόπουλο για σύσταση ομάδας υποδοχής στις γενικές εφημερίες που θα ξεχωρίζει το επείγον από το μη επείγον, χωρίς να καθορίζει ούτε τους στόχους ούτε τη σύνθεση ούτε και τους πόρους για τη δημιουργία της. Η διοικήτρια θεώρησε σκόπιμο να ορίσει κάποιους από τους ΗΔΗ εφημερεύοντες στη γενική εφημερία «τυπικά» να απαρτίζουν την επιτροπή υποδοχής, ενώ είναι γνωστό πως το προσωπικό που εργάζεται στην εφημερία είναι ούτως ή άλλως λίγο για τη δουλειά που καλείται να κάνει. Εάν δεν μπορεί η διοίκηση να ορίσει τους στόχους, το προσωπικό(λχ ειδικευμένους ιατρούς από συγκεκριμένες ειδικότητες) και βασικά να εξασφαλίσει επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές για να επανδρώσουν αυτή την εφημερία – βάρδια καθώς και συγκεκριμένο χώρο, η επιτροπή υποδοχής δεν μπορεί να λειτουργήσει. Η τυπική ανάθεση εξυπηρετεί μόνο την χωρίς κόστος βιτρίνα της διοίκησης και του υπουργείου υγείας ενώ εκθέτει ουσιαστικά τον κόσμο που καλείται να συμμετέχει στη «επιτροπή υποδοχής»
Επίσης, κάποιοι γιατροί από το νοσοκομείο κλήθηκαν να πάνε στο αεροδρόμιο με δικά τους έξοδα για να αντιμετωπίσουν τη γρίπη των χοίρων χωρίς καν να έχουν μάσκες…Μάλιστα μέχρι να διαμαρτυρηθεί η ΕΙΝΑΠ δεν είχε εγκριθεί καν κονδύλι για να πληρωθούν την εργασία τους. Η έλλειψη προσωπικού δεν πτοεί το υπουργείο, το οποίο, ενώ έχει συστήσει οργανισμό για την πρόληψη επιδημιών (ΚΕΛΠΝΟ), εξακολουθεί να υφαρπάζει –και μάλιστα αμμισθί - γιατρούς από το ΕΣΥ.
•Ήρθε και στο ΝΕΕΣ η ερμηνευτική εγκύκλιος του νόμου 3754/6.3.2009 όπου ρητά σημειώνεται πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ, ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ. Κανένας διευθυντής δεν δικαιούται να στερεί τα ρεπό από κανένα γιατρό σαν να ήταν εργοδότης του. Εφεξής τέτοιες συμπεριφορές εκτός από απαράδεκτες είναι και παράνομες και πρέπει να σταματήσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

► ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

► ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (2000 ΚΑΙ 5000 ΣΥΝΟΛΙΚΑ) ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ – ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ.

► ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

► ΝΑ ΜΗΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΤΙΖΕΙ.

ΚΑΙ

► ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2009 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ – ΑΝ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ‘ΕΝΑΝΤΙ’ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ .

► ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΕΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 18/5/09

► ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5/2009