Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΨΝΑ 17-2-10

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΨΝΑ
ΔΑΦΝΙ 17/02/2010
Μόλις ένα χρόνο πριν, το συνδικαλιστικό κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας, κατάφερε μετά από συνεχή και επίπονο αγώνα, να πετύχει την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης που καθορίζει το μισθολόγιο μας τον τρόπο εφημέρευσης και τον ελάχιστο αριθμό προσλήψεων που είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων της χώρας. Δυστυχώς, με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, τα πρόσφατα συμφωνηθέντα μεταξύ κράτους και νοσοκομειακών γιατρών, βάναυσα καταπατούνται.
Συγκεκριμένα: οι εντελώς απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχώς εξαγγέλλονται αλλά ουδέποτε εν τέλει πραγματοποιούνται, οι λειτουργικές δαπάνες για τα νοσοκομεία και τα κονδύλια των εφημεριών είναι ελαττωμένα και η περικοπή των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών είναι δυστυχώς μεγάλη, καθώς αυτή θα προκύψει τόσο από τη μείωση των επιδομάτων (νοσοκομειακού και βιβλιοθήκης) όσο και από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών.
Στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, ήταν κοινή η πεποίθηση ότι η νέα αυτή κατάσταση αποτελεί χτύπημα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και φυσικά τροχοπέδη στην περαιτέρω βελτίωσή του. Οι γιατροί του ΨΝΑ, συμπορευόμενοι με το διεκδικητικό πλαίσιο της πολιτικής διακήρυξης του 7ου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ είμαστε αποφασισμένοι να εναντιωθούμε:
• Στην αναστολή των προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας.
• Στο πάγωμα των κρίσεων για τις ήδη προκηρυγμένες θέσεις.
• Στη μείωση των λειτουργικών δαπανών για τα νοσοκομεία.
• Στη μείωση των κονδυλίων για εφημερίες.
• Στην περικοπή στις αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών και όλων των υγειονομικών.
• Στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών.
• Στη διεύρυνση ελαστικών μορφών απασχόλησης στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ
(2 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, 4 ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ)
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.