Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ 13_4_2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Νικαια 13/4/2011

1. Το νέο σύστημα εφημέρευσης που πρότεινε η ΥΠΕ απέδειξε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και τα στελέχη της τα σοβαρά θέματα της δημόσιας υγείας. Χρειάστηκαν δύο βδομάδες περίπου για να κατανοήσουν αυτό που από την αρχή επιμέναμε ως εργαζόμενοι ιατροί στο νοσοκομείο της Νίκαιας: ότι δηλαδή το σύστημα εφημέρευσης της Αθήνας θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα νοσοκομεία του Πειραιά. Η επιμονή στη λογική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές ομάδες οδηγούν δυστυχώς στους εμπνευστές διαφόρων μέτρων να σκοντάπτουν πάνω στα ΤΡΑΓΙΚΑ τους ΛΑΘΗ. Τουλάχιστον στην περιπτωσή μας ισχύει το “κάλλιο αργά παρά ποτέ” . Υπενθυμίζουμε όμως ότι σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν εφαρμοστεί με ξεκάθαρη απόφαση από την Μεγαλη Δευτέρα 18/4/2011 θα προσωρήσουμε σε κλείσιμο της εφημερίας της Τρίτης 19/4/2011 και σε παράσταση στην ΥΠΕ την Δευτέρα 18/4/11 και ώρα 11.30.
2. Στο ζήτημα της διαλογής στα νέα ΤΕΠ δυστυχώς βρισκόμαστε ξανά σε μια επιμονή χωρίς τεκμηρίωση και σε παλινωδίες της διοίκησης του νοσοκομείου που ενώ παρέλαβε ένα σύστημα διαλογής που λειτουργούσε με επιτυχία , το οδήγησε σε ΤΙΤΑΝΙΚΟ μετά από μισό χρόνο πειραματισμών. Οι ειδικευόμενοι αρνούμαστε να είμαστε ξανά το θύμα της υπόθεσης παρότι αναγνωρίζουμε τη σημασία της διαλογής για την λειτουργία των ΤΕΠ. Ζητάμε ωστόσο να εφαρμοστεί ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΠ. Δηλαδή: συγκρότηση οργανισμού ΤΕΠ, στελέχωσή του με τον απαιτουμενο ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΙΑΤΡΟ (δηλαδή γιατρό ΤΕΠ-γενικό ιατρό) και με νοσηλευτικό προσωπικό.
3. Προχωράμε στην κατάθεση του καταστατικού του συλλόγου μας για έγκριση στο πρωτοδικείο. Συλλέγουμε χρήματα από καθε τμήμα και κλινική για το δικηγόρο. Διεξάγουμε εκλογές για προσωρινή διοικούσα επιτροπή.
4. Προχωρούμε στην δικαστική διεκδικήση του επιδόματος των 176 ευρώ σε συντονισμό με το σωματείο εργαζομένων. Οσοι συνάδελφοι ενδιαφερονται δίνουν όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας στον συνάδελγο Μ.Κ. ειδικευόμενο από το ψυχιατρικό τμήμα.