Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

11-4-11 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ NOΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ 11-4-11



1. Επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι εκτιμήσεις μας ότι το νέο σύστημα γενικής εφημερίας είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ για τα νοσοκομεία του Πειραιά. Η λειτουργία του νοσοκομείου μας μέσα σε μία μόνο εβδομάδα έχει οδηγηθεί σε πλήρη διάλυση. Είναι πρακτικά αδύνατη τόσο η διακίνηση των επειγόντων περιστατικών που εισάγονται όσο και η εξυπηρέτηση τακτικών περιστατικών.
2. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα, υλικά και υλικοτεχνική υποδομή έχουν φτάσει πλέον σε εκρηκτικό σημείο. Η ασφάλεια των ασθενών απειλείται άμεσα.
3. Οι ιατροί που εκτελούν πρόσθετες εφημερίες έχουν να πληρωθούν από τον Δεκέμβριο του 2010, όπως επίσης και το λοιπό προσωπικό πλην γιατρών όσον αφορά τις υπερωριακές αποδοχές. Οι εργαζόμενοι πλην γιατρών ήδη έχουν προχωρήσει σε υποβολή δηλώσεων για επίσχεση εργασίας. Το ίδιο καλούνται να πράξουν και οι ιατροί που εκτελούν πρόσθετες εφημερίες.

Απαιτούμε :
1. Να υιοθετηθούν άμεσα οι προτάσεις των νοσοκομειακών επιτροπών ΕΙΝΑΠ και των σωματείων εργαζομένων όλων των νοσοκομείων του Πειραιά για γενική εφημερία 24ωρη αποκλειστικά, 8 πμ – 8 πμ, 1 ημέρα κάθε 4, χωρίς πρωινή εφημερία τις ενδιάμεσες μέρες.
2. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις ελλείψεις. Η δημόσια περίθαλψη δεν μπορεί να μπαίνει διαρκώς στον προκρούστη των περικοπών που επιβάλει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
3. Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.

Προχωράμε σε :
1. Παράσταση διαμαρτυρίας στη 2η ΥΠΕ την Τετάρτη 13-4, ώρα 11.30 πμ
2. Αναστολή της πρωινής εφημερίας την Παρασκευή 15-4. Οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ και του ΕΚΕΠΥ καλούνται να κατευθύνουν την ημέρα εκείνη τα επείγοντα περιστατικά σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου
Επιμελητής Νευροχειρουργός
Μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ
Εκπρόσωπος των ιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου