Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Το νομοσχέδιο Λοβέρδου που αποτελεί την εφαρμογή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-τροίκας και του μνημονίου στο χώρο της υγείας, ΒΑΖΕΙ την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ μας ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ:
1. Καταργεί οριστικά την συλλογική σύμβαση που προέβλεπε τουλάχιστον 2000 θέσεις νέων ιατρών στο ΕΣΥ. Σε συνδυασμό με την εφαρμογή του 5:1 στην Υγεία όπως ξεκίνησε το 2011 σε εφαρμογή του Μνημονίου 3, δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ προοπτική πλέον για τον νέο ειδικευμένο ιατρό να διοριστεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έφτασε μάλιστα τούτες τις ημέρες ο προκλητικός υπουργός Λοβέρδος , να μην υπογράφει τα ΦΕΚ για τον διορισμό συναδέλφων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους , και είχαν κλείσει τα ιατρεία τους περιμένοντας να αναλάβουν καθήκοντα στο ΕΣΥ!!!
2. Το 5:1 όχι μόνο ΔΕΝ είναι προσωρινό, αλλά με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων που θα ξεκινήσουν από τον Απρίλιο του 2011, είναι σχεδόν σίγουρα ότι θα πάει στο 7:1 ή 8:1. Δηλαδή για κάθε 8 γιατρούς που φεύγουν θα διορίζεται μόνο 1, για να δουλεύει σε ασφυκτικές και καταθλιπτικές συνθήκες νοσοκομειακής εργασίας.
3. Αν κάποιος φαντάζεται τον εαυτό του στο ιδιωτικό ιατρείο ο κος Λοβέρδος έχει προβλέψει κάτι και γι’ αυτόν. Στον νέο φορέα ασφάλισης που ετοιμάζουν , τον περίφημο ΕΟΠΥΥ, θα ανήκουν πλέον σχεδόν όλα τα ταμεία (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Δημόσιο, ΟΓΑ). Η σύμβαση του ιατρού με τον φορέα αυτόν όπως ρητά προβλέπεται στο μνημόνιο 3 και ενσωματώνεται στο ν/σ Λοβέρδου, θα είναι τύπου ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ): δηλαδή 650 ευρώ για οποιονδήποτε αριθμό ασφαλισμένων εξετάσεις! Ή αλλιώς αμοιβές πείνας για δουλειά γαλέρας! Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε συναδέλφους που σήμερα συμβάλλονται με το ΤΕΒΕ κι έχουν αγανακτήσει. Αυτό οραματίζεται ο κος Λοβέρδος για τον νέο ιατρό.
4. Παραδίδοντας την υγεία σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (οι «συμφέρουσες» για τον ΕΟΠΥΥ συμβάσεις αυτές είναι!) το μοναδικό που προβλέπεται για τον νέο ιατρό είναι η μισθωτή εργασία με σύμβαση στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο υγείας (βλ. Όμιλος Μαρφιν, Αποστολόπουλος κλπ.) Αλλά για αυτούς έχει προνοήσει η κα Κατσέλη: ο νόμος για τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα καταργεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος. Σκεφτείτε ότι η υπάρχουσα συλλογική σύμβαση στον ιδιωτικό τομέα (βλ. Σύμβαση ΣΕΙΝΑΠ-ΟΣΝΙΕ) προβλέπει ελάχιστο μισθό 680 ευρώ για τον νεοδιόριστο ανειδίκευτο, και 42 ευρώ η εφημερία, ή 980 για τον νεοδιόριστο ειδικευμένο! Φανταστείτε τι θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο όταν αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο καθεστώς και οι γιατροί σωρεύονται κατά εκατοντάδες για μια θέση στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Νέα/νέε συνάδελφε,
Εσύ που χρόνια κοπιάζεις για την επιστημονική σου κατάρτιση, εσύ που κρατάς με αυτοθυσία και ηρωισμό πολλές φορές την εφημερία του νοσοκομείου στις πλάτες σου, εσύ που έφαγες την αναμονή και την υπομονή με το κουτάλι και φτάνεις στα σαράντα σου για να αποκτήσεις μια κάποια εργασιακή σταθερότητα, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!
Μπορούμε να νικήσουμε! Μπορούμε να τσακίσουμε αυτήν την κυβέρνηση στον κρίσιμο χώρο της Υγείας! Να υποστεί εκεί την πρώτη μεγαλειώδη ΗΤΤΑ! ΕΙΝΑΙ στο χέρι σου!
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ