Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ! ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ
2-2-2011
Προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ!
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ εργαζομένων, φορέων , χρηστών υγείας με αποκορύφωμα την συγκέντρωση ΕΚΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ Της ΕΘΕΛ έξω από το υπουργείο Υγείας σήμερα στις 1.30 μμ , που ένωσαν τις φωνές τους με τους αγωνιζόμενους γιατρούς ενάντια στην χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ από ΣΗΜΕΡΑ!

Νοσοκομειακοί γιατροί:
1) Ειδικευόμενοι: το νομοσχέδιο και το “μνημόνιο 3” βάζει οριστικά ταφόπλακα σε κάθε δυνατότητα επαγγελματικής προοπτικής. Κλείνει η είσοδος στο ΕΣΥ με την εφαρμογή του 5 (φεύγουν) :1(μπαίνει), ενώ στο ιδιωτικό ιατρείο η σύμβαση με το μοναδικό ταμείο (ΕΟΠΥΥ) θα είναι για 600 ευρώ. Η ανεργία και οι μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα είναι η νέα πραγματικότητα που επιφυλάσσει η κυβέρνηση.
2)Νοσοκομεία πλήρης παράδοση του μηχανισμού προμηθειών σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα
3)Διευθυντοκρατία- συλλογική σύμβαση: ισόβια κατοχύρωση της μεγαλοδιευθυντοκρατίας και μεγαλοκαθηγητοκρατίας, των σκανδαλωδών προνομίων του ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ στα νοσοκομεία. Προνόμια που αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή διαφθοράς στα νοσοκομεία. Οι διατάξεις αυτές ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ κάθε θεσμικό υπόλειμμα της συλλογικής σύμβασης και του ν.,3754.
4)Εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου , απαιτούμε:
ΑΜΕΣΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ Εφημερίες ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (οι κατά 60% τουλάχιστον πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων φτάνουν για φάρμακα και υλικά το πολύ ως τον Απρίλη. Ήδη παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις και καθυστερήσεις, αναβάλλονται χειρουργικές επεμβάσεις κλπ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ-ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ που πληρώνουν οι πολίτες στα ιατρεία τακτικών και επειγόντων στα Δημόσια νοσοκομεία.

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ