Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ! Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 10-2-11

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ! Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι., 10-2-11

Από την ομιλία της κ. Παπαρήγα χθες στη Βουλή - αντιγραφή επί λέξει από τον σημερινό «Ριζοσπάστη», σελ. 12
«Κύριε υπουργέ, σηκώσατε στις πλάτες σας και φέρατε το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο ας μην πω της μεταπολεμικής περιόδου, ας πω της μεταπολίτευσης. Πρέπει να πω ότι μέχρι σήμερα είχατε έναν πολύ εύκολο αγώνα. Πολύ εύκολο! Δε συναντήσατε καμία ουσιαστική δυσκολία. Γιατί; Γιατί απέναντί σας είχατε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες βασικά ενός μόνο κλάδου - γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απουσίαζαν - των γιατρών, οι οποίες όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών. Γιατί σας αντιμετωπίζουν με τα ίδια όπλα που έχετε εσείς. Δε σας δυσκόλεψαν καθόλου. Αντίθετα, σας έδωσαν πάρα πολλές δυνατότητες να ξεγελάσετε τον κόσμο ως προς τον πραγματικό σκοπό και ρόλο του νέου νόμου που φέρνετε.»
Έτσι είδε η κ. Παπαρήγα το χθεσινό ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ πανιατρικό συλλαλητήριο, στο οποίο 5000 γιατροί φώναζαν «τέρμα πια στον εμπαιγμό, δωρεάν και ίση υγεία στο λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «εξέγερση παντού, κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ», «οι γιατροί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία», «στο γιατρό ανθρώπινο μισθό, όχι φακελάκι από το λαό», «πληρώσαμε το χρέος δυό και τρεις φορές, ώρα να πληρώσουν οι τράπεζες», «ζει – ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα – Λαμπράκη μας οδηγεί» κλπ !!!
Προκαλούμε την κ. Παπαρήγα να ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΥΠΟΨΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ – με την ευκαιρία της αφιερώνουμε πάλι ολόκληρο το πλαίσιο.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Λοβέρδου που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη
2. Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.
3. Να ανατραπεί η γενικότερη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταργεί κάθε έννοια δωρεάν υγείας και εξαθλιώνει τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς.
4. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του αίσχους του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνημο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
5. Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.
6. Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ – κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.
7. Με τελικό στόχο ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς, άμεσα απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές εξασφαλισμένες σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.
8. Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.
9. Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.
10. Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.
11. Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ. Να σταματήσει η προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας.
12. Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικά, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ

Οι φορείς που συγκροτούν το αγωνιστικό μέτωπο είναι οι

ΙΣΑ/ΙΣΠ/ΟΕΝΓΕ/ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ/ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ/ΕΙΝΑΠ
Μπράβο, πολύ ωραία ! Βρήκε και σύμμαχο στην Αριστερά η κυβερνητική προπαγάνδα περί … «συντεχνιών» που αναπαράγουν συστηματικά ΟΙ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟΙ των βραδινών δελτίων. «Συντεχνία» οι γιατροί, «συντεχνία» οι φαρμακοποιοί, «συντεχνία» οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών, «συντεχνία» οι εργαζόμενοι όλου του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, «συντεχνία» όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όπως π.χ. οι ναυτεργάτες, «συντεχνία» και «τζαμπατζήδες» όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για τα διόδια και τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς … Δηλαδή «συντεχνία» ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ εκτός από την ολιγάριθμη δράκα των ισχυρών του πλούτου, μεγαλοτραπεζιτών, μεγαλοβιομηχάνων, κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων, βαρώνων των ΜΜΕ, αστέρων του αστικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, μιζαδόρων υπουργών κλπ !!!
Τεράστιο ατόπημα όχι μόνο απέναντι στα μαζικά κινήματα, απέναντι στον σημερινό ηρωικό αγώνα των εργαζομένων όλων των χώρων ενάντια στον οδοστρωτήρα του μνημονίου, αλλά και απέναντι στην ίδια την αριστερά, το χθες – σήμερα – αύριο των κομμουνιστικών απελευθερωτικών ιδεών …
Αγαπητή κυρία Παπαρήγα, δεν είναι ιδιοκτησία σας η ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, και φυσικά δεν είναι ιδιοκτησία σας η ιστορία ούτε του ίδιου του ΚΚΕ και ειδικά οι πιο ένδοξες στιγμές της, ώστε να έχετε το δικαίωμα να την εξευτελίζετε …
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ Κ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ …
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ