Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Χουντικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων με γελοία προσχήματα

 


Χουντικές απαγορεύσεις διαδηλώσεων με γελοία προσχήματα

 Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 26/1/2021

Αιφνιδιαστικά και μέσα στην νύχτα στις 25/1/21 ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε νέα «απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων» με το γνωστό στυλ «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και με πρόσχημα την επιδημία.

Αν ήταν μια φορά υποκριτική αυτή η χουντικής έμπνευσης αστυνομοκρατική πρακτική τις προηγούμενες φορές (ενόψει 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη), τώρα είναι χίλιες φορές υποκριτική και προσχηματική : το λιανεμπόριο έχει ήδη ανοίξει, έχει εξαγγελθεί το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα πως από την επόμενη Δευτέρα 1/2 ανοίγουν και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Σαφέστατα η νέα απαγόρευση (με διάρκεια από Τρίτη 26/1 ως Δευτέρα 1/2 και με προοπτική παράτασης) στοχεύει επί τούτου ενάντια στις νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για τις επόμενες μέρες καθώς και ενάντια στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών που έχουν εξαγγελθεί για 28/1, 3/2 και 16/2. Κανένα σοβαρό υγειονομικό κριτήριο δεν εξυπηρετείται, απλά η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛΑΣ εξαπολύουν νέα χυδαία αστυνομοκρατία χουντικής έμπνευσης για να μην γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής τους. Σε μια περίοδο που όσον αφορά την περίθαλψη αυτές οι εγκληματικές συνέπειες είναι εμφανείς και με τους χιλιάδες θανάτους λόγω τραγικών ελλείψεων προσωπικού και υποδομών το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020 αλλά και με τα σοβαρότατα προβλήματα στον σχεδιασμό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσερχόμενων ηλικιωμένων και που αναστέλλουν παραπέρα την αντιμετώπιση της λοιπής νοσηρότητας από τα δημόσια νοσοκομεία και ΚΥ.

Τεράστια ευθύνη για αυτήν την χουντοειδή υποκριτική γελοιότητα έχουν και τα μέλη της «κρατικής επιτροπής ειδικών» είτε διά της συναίνεσής τους ή διά της σιωπής τους. Ας μας εξηγήσει κάποιος πόσο «επιστημονικό» είναι το δόγμα « μέσα στα mall και στα προπατζίδικα δεν κολλάει ενώ κολλάει μόνο έξω στις υπαίθριες διαδηλώσεις». Αυτός ο συνεχιζόμενος ανορθολογικός αντιεπιστημονικός αυτοεξευτελισμός της επίσημης κρατικής «επιστήμης» είναι που δίνει έτοιμα επιχειρήματα «στο πιάτο» των ακροδεξιών συνωμοσιολογικών ομάδων. Όταν η επίσημη «επιστήμη» γίνεται υποταγμένη θεραπαινίδα της εξουσίας, τότε βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι «αρνητές» για να στρέφουν την λαϊκή δυσαρέσκεια σε κατευθύνσεις ανώδυνες για το σύστημα. Το ένα χέρι νίβει το άλλο πολύ σχολαστικά, όμορφα και νοικοκυρεμένα.

Αυτή η αυταρχική κατρακύλα πρέπει να ανατραπεί αποφασιστικά όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και χωρίς αστερίσκους. Οι υγειονομικές κινητοποιήσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί για 28/1, 3/2 και 16/2 θα πραγματοποιηθούν όπως εξαγγέλθηκαν : στους δρόμους, μαζικά, αποφασιστικά και με τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ) που οι υγειονομικοί τα ξέρουν πολύ καλύτερα από τους ιθύνοντες της ΕΛΑΣ και τους υπουργούς.

Οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες της αντιπολίτευσης αλλά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ιδιαίτερα των υγειονομικών θα έχουν ιστορικές ευθύνες αν υποταχτούν για μια ακόμα φορά στο όνομα της «συναίνεσης» και του «τι θα πει ο κόσμος» (δηλαδή στο «τι θα πουν» τα μεγάλα καθεστωτικά ΜΜΕ). 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

 

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Το καθήκον μας μπροστά στο τρίτο κύμα : Να ανατρέψουμε την καταστροφική κυβερνητική πολιτική για την πανδημία




Το καθήκον μας μπροστά στο τρίτο κύμα : Να ανατρέψουμε την καταστροφική

κυβερνητική πολιτική για την πανδημία

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 18/01/2021 

          Ένας σχεδόν χρόνος κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας είναι αρκετός για να βγουν κρίσιμα συμπεράσματα τόσο από τους μαχόμενους υγειονομικούς, όσο και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα και τους εργαζόμενους. Συμπεράσματα χρήσιμα ειδικά ενόψει του τρίτου σφοδρότερου, όπως όλα δείχνουν, κύματος  και με δεδομένη την παταγώδη  χρεοκοπία του περίφημου εμβολιαστικού σχεδίου που  δήθεν θα μας απελευθέρωνε με μιας από τα δεινά του κορονοϊού, αλλά χρεοκόπησε με πάταγο πριν καν αυτό ξεκινήσει.

          Συμπέρασμα πρώτο: δεν υπήρξε η στοιχειώδης εκτίμηση και προετοιμασία για το τι έρχεται. Από τις μνημειώδεις δηλώσεις Αρκουμανέα ότι πρόκειται περί «μιας απλής ίωσης και δεν χρειάζεται πανικός», του Κικίλια ότι το «ΕΣΥ είναι θωρακισμένο» έως τις αποφάσεις πανικού για το πρώτο οριζόντιο λοκντάουν, μπροστά στο φόβο κατάρρευσης του ΕΣΥ, έγινε κατανοητό ότι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο. Από καθαρή τύχη η χώρα μας δεν βίωσε επί της ουσίας πρώτο κύμα, για λόγους που έχουν να κάνουν με την γεωγραφική της θέση και το παραγωγικό της μοντέλο. Οι προσπάθειες να πιστωθούν και να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι πολιτικά και επικοινωνιακά αυτό τον «άθλο» ήταν κωμικοτραγικές.

          Συμπέρασμα δεύτερο: η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στη χώρα μας, σε σύγκριση με άλλες χώρες, ήταν αποτέλεσμα καθαρά κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων και δεν έχει σχέση δήθεν με τη μεγάλη μεταδοτικότητα και επιθετικότητα του ιού καθαυτού.

·       Η επιλογή να ανοίξουν ανεξέλεγκτα τα σύνορα για χάρη του τουρισμού, γιγάντωσε το δεύτερο κύμα, φέρνοντάς το πολύ νωρίτερα και με μεγαλύτερη ένταση,  πολύ νωρίτερα και με μεγαλύτερη ένταση γιατί «θα κόστιζε πολλά εκατομμύρια ευρώ» η επιλογή των μαζικών τεστ.

·       Η επιλογή να μην στηριχθεί με κρατικούς πόρους ένα άλλο επιδημιολογικό μοντέλο με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, ισχυρούς μηχανισμούς ιχνηλάτησης, απομόνωσης και καραντίνας, που δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε άλλες χώρες, τα διπλά και τριπλά συστήματα καταγραφών, οδήγησαν σε απουσία πραγματικής επιδημιολογικής εικόνας και δυνατότητας παρέμβασης, βάδισμα στα τυφλά.

·       Η επιλογή να μην αποσυμφορηθούν οι εστίες υπερμετάδοσης, τα ΜΜΜ, τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς, γιατί «δεν ήταν η ώρα να επενδύσουμε στις συγκοινωνίες» και επειδή στις «τάξεις με λιγότερους μαθητές κολλάει πιο εύκολα» οδήγησε σε μια ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού. Η επιλογή της περίφημης και αναποτελεσματικής στρατηγικής της φυσαρμόνικας, του άνοιξε – κλείσε, το κρυφτούλι με τον ιό, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

·       Η επιλογή  να μην ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΣΥ, να μην αξιοποιηθεί ο πολύτιμος χρόνος από το πρώτο έως το δεύτερο κύμα, μετέτρεψε τη χώρα από «παγκόσμιο πρότυπο» σε παράδειγμα προς αποφυγή διεθνώς, καταγράφοντας θλιβερές πρωτιές, με πολλαπλάσια θνητότητα και θνησιμότητα από το μέσο όρο Ε.Ε και Η.Π.Α. Χάθηκαν ζωές που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί λόγω έλλειψης προσωπικού, υποθεραπείας και έλλειψης κλινών ΜΕΘ

          Συμπέρασμα τρίτο: η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία, εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική που ακολούθησαν όλα σχεδόν τα κράτη της Ε.Ε, έχει όμως τις ιδιαιτερότητες της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής ελληνικής εκδοχής. Η κυβέρνηση είδε την υγειονομική κρίση ως ευκαιρία να υλοποιήσει τα προ-πανδημίας σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, για ΣΔΙΤ, για στήριξη και ενίσχυση του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στην Υγεία. Όμως, αναγκάστηκε να το προσαρμόσει λόγω των έκτακτων συνθηκών και επειδή στη συνείδηση της πλατιάς λαϊκής πλειοψηφίας το Δημόσιο Σύστημα αναδείχθηκε πραγματικό αποκούμπι και ο ιδιωτικός τομέας κυριολεκτικά λιποτάκτησε.

          Τα χειροκροτήματα, τα δάκρυα και η δήθεν ενίσχυση με δωρεές, χορηγίες, οι «χιλιάδες προσλήψεις» μόνο συμβασιούχων δεν επισκιάζουν τις βασικές κατευθύνσεις που αποτυπώνονται στη μείωση του φετινού κρατικού προϋπολογισμού, τα εκατομμύρια ευρώ που συνεχίζουν να ρέουν προς τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες. Τους ενδιαφέρει κυρίως η επόμενη μέρα. Πώς δηλαδή, στις στάχτες του συρρικνωμένου, διαλυμένου από τον οδοστρωτήρα της πανδημίας, ΕΣΥ, θα δημιουργηθούν δυνατότητες επενδυτικές για να ρεφάρει το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, που θα εμφανιστεί ως σωτήρας.

          Συμπέρασμα τέταρτο: ενόψει τρίτου κύματος, με τις εκτιμήσεις για ένα πολύ πιο δύσκολο επιδημιολογικά 2021 απ’ ό,τι ήταν το 2020, και με δεδομένο το αδιέξοδο της κυβερνητικής διαχείρισης, η γραμμή της σκλήρυνσης και της μετακύλισης των κυβερνητικών ευθυνών προς τους υγειονομικούς είναι η επίσημη στρατηγική που επιλέγουν, κλιμακώνοντας τον πόλεμο. Οι δηλώσεις Κοντοζαμανη, που δήθεν παρερμηνεύτηκαν και η συνέχισή τους από μια σειρά κυβερνητικούς είναι η εικόνα από το μέλλον. Τους ενδιαφέρει μόνο ποιος θα χρεωθεί τις απώλειες, ψάχνουν και φτιάχνουν τον αποδιοπομπαίο τράγο, τους αυτοφωράκηδες, τους υγειονομικούς. Οι δηλώσεις του ίδιου του Μητσοτάκη που ούτε λίγο ούτε πολύ δεν διστάζει να βγάλει στη σέντρα των ευθυνών για τη Θεσσαλονίκη ακόμα και την επιτροπή των εκλεκτών, είναι ενδεικτική για το ποια θα είναι η τύχη των κοινών θνητών υγειονομικών στο blame game. Πλάι σε όλα τα παραπάνω, ο αυταρχισμός, το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, οι εκδικητικές μετακινήσεις και ο παραλογισμός.

          Συμπέρασμα πέμπτο: το δίλημμα για τους μαχόμενους υγειονομικούς είναι ένα: ή ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ή ΥΠΟΤΑΓΗ. Οι συμβολικές διαμαρτυρίες, οι καταγγελίες, οι αποκαλύψεις για τις κυβερνητικές αθλιότητες δεν αρκούν. 

          Η δυσαρέσκεια και η οργή πρέπει να μετατραπούν σε αγώνα. Δεν χρειάζεται να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να βιώσουμε τις τραγικές καταστάσεις της Β. Ελλάδας, για να ξεσηκωθούμε.  Η πολιτική τους δεν διορθώνεται, δεν αλλάζει, αν δεν την ανατρέψουμε.

          Η εγκληματική και επικίνδυνη μετατροπή των ήδη γονατισμένων από το δεύτερο κύμα νοσοκομείων και των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε εμβολιαστικά κέντρα, που αποκλείει την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας τους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα, να γίνει η αφορμή μαχητικού απεργιακού ξεσηκωμού.

          Απαιτείται πολύμορφος αγώνας διαρκείας, με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, απεργίες για να μπλοκαριστεί και να ανατραπεί η επικίνδυνη για υγειονομικούς και λαό κυβερνητική πολιτική. Η Νίκαια, ο Άγιος Σάββας, το Αττικό,  το Αίγιο  κλπ δείχνουν το δρόμο.

          Απευθύνουμε πρόσκληση συμπόρευσης στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες του μαχητικού ταξικού υγειονομικού κινήματος σε μια τέτοια προοπτική. Καλούμε τις δημοτικές κινήσεις, τους φορείς, τα σωματεία σε όλες τις γειτονιές να ξεσηκωθούν διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των χιλιάδων υγειονομικών και από κοινού να αναλάβουμε αυτό το μεγάλο καθήκον.

          Σ΄αυτό το πλαίσιο, τα μέλη του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή προτείνουν, το αμέσως επόμενο διάστημα:

·       Στις 28 Γενάρη κήρυξη στάσης εργασίας από τα α' β'αθμια σωματεία και την ΟΕΝΓΕ,  με εξορμήσεις στις πύλες, στους δρόμους έξω από τα νοσοκομεία κλπ

·       Στις 3/2, ημέρα δράσης στην ΠΦΥ (με βάση και το μπάχαλο του εμβολιασμού) απεργιακή κινητοποίηση από την ΟΕΝΓΕ, με προσπάθεια κινητοποίησης στα Κέντρα Υγείας, από κοινού με συλλογικότητες και κινήσεις του λαού των αντίστοιχων περιοχών.

·       Στις 16/2, ημέρα πανελλαδικής 6ωρη στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ να κηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Δηλώσεις Κοντοζαμάνη : η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους υγειονομικούς σε όλα τα μέτωπα για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες



Δηλώσεις Κοντοζαμάνη : η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους υγειονομικούς σε όλα τα μέτωπα για να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 10/1/21

Ήδη από την περασμένη άνοιξη, από την έναρξη κιόλας της επιδημίας, οι κκ Κοντοζαμάνης και Χαρδαλιάς είχαν μετατρέψει την σχετική επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση σε ένα προπαγανδιστικό σόου δείχνοντας πως πολύ λιγότερο τους ενδιαφέρει η ουσία και η σοβαρότητα και πολύ περισσότερο η επικοινωνιακή ελαφρότητα για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα της κυβερνητικής πολιτικής.  Δυστυχώς σε αυτή την θυσία της σοβαρότητας στον βωμό της μικροκομματικής κυβερνητικής προπαγάνδας όλο αυτό το διάστημα από τον Μάρτιο 2020 υπήρξε η συνενοχή (είτε διά της παρουσίας ή διά της σιωπής) και ορισμένων εκπροσώπων της λεγόμενης κρατικής «επιτροπής ειδικών».

Μάλιστα υπήρξαν σε αυτά τα τηλεοπτικά σόου των κκ Κοντοζαμάνη και Χαρδαλιά κορυφαίες κωμικοτραγικές στιγμές επιπέδου θερινής επιθεώρησης αναψυκτηρίου. Π.χ. τον Απρίλιο όταν ο κ. Κοντοζαμάνης διέψευδε απαξιωτικά τις καταγγελίες υγειονομικών για ακατάλληλες μάσκες Υψηλής Αναπνευστικής Προστασίας και μετά από δυο μόλις μέρες αυτές αποσύρθηκαν από το «Σωτηρία» στα μουλωχτά μετά από παρέμβαση και εκεί επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού, τον Αύγουστο όταν ο κ. Κοντοζαμάνης έσπευδε πάλι να διαψεύδει τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ για εντολή από τις ΥΠΕ προς τα ΚΥ τουριστικών περιοχών «σιωπητηρίου» σχετικού με την πορεία της επιδημίας στις περιοχές τους και μόλις πέντε λεπτά αργότερα στην ίδια ενημέρωση με τον κ. Χαρδαλιά να διαψεύδει επί της ουσίας τον κ. Κοντοζαμάνη και να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες με την δικαιολογία «δεν θέλαμε να δυσφημιστούν οι τουριστικοί προορισμοί ( ; ) », κλπ., κλπ. … Φυσικά το αποκορύφωμα πριν την πρωτοχρονιά ήταν την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου όταν ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» να διαψεύσει τις καταγγελίες του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή περί κυβερνητικών παραγόντων που έσπευδαν να εμβολιαστούν πρώτοι πρώτοι εκτός σειράς «τρώγοντας» προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμού υγειονομικών, με το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου να αναγκάζεται την επομένη 30/12 μετά την κατακραυγή να παρέμβει και να «αδειάζει» πανηγυρικά τον κ. Χαρδαλιά αλλά μαζί με αυτόν και τους κκ Θεμιστοκλέους και Κικίλια.

Όλα αυτά και πολλά άλλα παραδείγματα περίτρανα αποδεικνύουν πως (με μεγάλη ανοχή και ευθύνη ΚΑΙ της κρατικής επιτροπής ειδικών, το ξανατονίζουμε) αντί να αξιοποιείται η τηλεοπτική ενημέρωση περί της επιδημίας για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ σοβαρή επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού αναλώνεται σε φτηνή και αντιεπιστημονική κυβερνητική προπαγάνδα συγκάλυψης ευθυνών των κυβερνητικών αρμοδίων και μεταβίβασής τους είτε στον πληθυσμό (με την αποθέωση του δόγματος της «ατομικής ευθύνης») ή στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης.

Άλλωστε από καιρό είχαμε επισημάνει πως η κυβέρνηση ιδιαίτερα από τις αρχές Νοεμβρίου έχει κηρύξει κυριολεκτικά τον πόλεμο ενάντια στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης προκειμένου να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την  κατακόρυφη αύξηση της θνητότητας από την επιδημία COVID19 όσον αφορά το τραγικό δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020. Είχαμε ολόκληρο σχέδιο συκοφάντησης, προσωπικής στοχοποίησης, εκδικητικών μετακινήσεων και διώξεων ενάντια σε εκπροσώπους νοσοκομειακών γιατρών και λοιπών υγειονομικών. Είδαμε να αποκαλούνται «ψεύτες» και «υποκινούμενοι» εκπρόσωποι Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών, νοσοκομειακών επιτροπών γιατρών και σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία. Είδαμε διοικητές νοσοκομείων  να απειλούν με εισαγγελική δίωξη εκπροσώπους γιατρών (π.χ. στο ΑΧΕΠΑ). Είδαμε να ασκείται όντως εισαγγελική δίωξη (ενάντια στην πρόεδρο της ΕΝΙΘ). Είδαμε … ΕΔΕ ενάντια σε υγειονομικούς επειδή αρρώστησαν πάνω στο καθήκον ( ! ). Είδαμε εκδικητική μετακίνηση των υγειονομικών που κατήγγειλαν αυτές τις ΕΔΕ. Είδαμε και βλέπουμε πολλές δεκάδες άλλες συλλήβδην αναγκαστικές μετακινήσεις υγειονομικών όχι για λόγους συνδικαλιστικής δίωξης αλλά για όπως όπως κάλυψη τραγικών κενών λόγω μη προσλήψεων. Είδαμε την κυβέρνηση να γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων της τις ίδιες τις δικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες για ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, για δώρο Χριστουγέννων κλπ, κλπ, κλπ …

Αυτός ο ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στους υγειονομικούς με στόχο την συγκάλυψη εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών αλλά και ταυτόχρονα ο προπαγανδιστικός ευτελισμός της επίσημης τηλεοπτικής ενημέρωσης κορυφώθηκε στις 8 Ιανουαρίου όταν ο κ. Κοντοζαμάνης έσπευσε να μεταβιβάσει συλλήβδην στους νοσοκομειακούς γιατρούς την ευθύνη για τους θανάτους από COVID19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο. Μάλιστα η απάντησή του σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση (υπενθύμιση πως οι ερωτήσεις υποχρεωτικά αποστέλλονται από τους δημοσιογράφους γραπτώς τουλάχιστον μία ώρα πριν την live τηλεοπτική υποβολή τους) ήταν εξ επί τούτου δομημένη με τέτοιον τρόπο ώστε αυτή η μεταβίβαση ευθυνών να γίνει διά της δήθεν αθώας γενικολογίας. Δηλαδή με απλά λόγια ο κ. Κοντοζαμάνης αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την ζοφερή πραγματικότητα του τελευταίου διμήνου ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας (με νοσηλεία σε μερικές περιπτώσεις 100 και πάνω ασθενών COVID19 ταυτόχρονα με μόνο έναν (1) εφημερεύοντα γιατρό και δύο (2) νοσηλευτές στην βάρδια λόγω τραγικών ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού, με μετατροπή σε κλίνες ΜΕΘ μόνο «κατ’ όνομα» πρόχειρων κοινών κλινών κ.ο.κ.)  έβγαλε ένα σαφώς προκατασκευασμένο γενικόλογο λογύδριο γενικώς περί ιατρικών κριτηρίων διασωλήνωσης βαρέως πασχόντων και γενικώς περί ιατρικών κριτηρίων εισόδου ασθενών στην ΜΕΘ γενικώς σε όλες τις περιόδους και γενικώς για όλα τα νοσήματα. Με άλλα λόγια απέφυγε συγκεκριμένη απάντηση και γενικολόγησε ως αν υπήρχε πλήρης στελέχωση με υπεραρκετούς γιατρούς και νοσηλευτές ανά ασθενή και ανά βάρδια, μάλιστα στελέχωση με επάρκεια όχι μόνο αριθμητική αλλά και εξειδικευμένη όσον αφορά τις εμπλεκόμενες ιατρικές ειδικότητες, με υπεραφθονία διαθέσιμων ανά πάσα στιγμή κλινών ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο κλπ., κλπ. … Πολύ περισσότερο δε που ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή αλλά και συνολικά ως νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαμε διαρκώς από τον Φεβρουάριο του 2020 ως και την κορύφωση του «2ου κύματος» για τον κίνδυνο μετατροπής της επιδημίας COVID19 σε κρίση Εντατικής Θεραπείας με τις γνωστές ήδη από τον Φεβρουάριο 2020 σε άλλες χώρες ολέθριες συνέπειες, και η κυβέρνηση επί πολλούς μήνες αγνοούσε πανηγυρικά αυτόν τον κίνδυνο.

Έτσι λοιπόν επιχειρεί η κυβέρνηση ξεκάθαρα πλέον να μεταβιβάσει όλες τις ουσιαστικές και νομικές ευθύνες στους υγειονομικούς για να αποσείσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Και μάλιστα τώρα συλλογικά και συλλήβδην, όχι πια ενάντια μόνο σε κάποιους εκπροσώπους. Και μάλιστα τώρα από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όχι από κάποιους τυχάρπαστους μεμονωμένους γραφικούς κυβερνητικούς βουλευτές.

Τέτοια λοιπόν συλλογική, μαζική και αποφασιστική πρέπει να είναι από δω και πέρα η αγωνιστική απάντηση των υγειονομικών. Μονόδρομος πλέον ο πανυγειονομικός ξεσηκωμός ενάντια στον ολοκληρωτικό πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ενάντια σε όλους τους υγειονομικούς συλλήβδην και αδιάκριτα. Και για την υγεία του λαού και για τα στοιχειώδη δικαιώματα των ίδιων των υγειονομικών. Γιατί ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση πλέον ομολογεί δια της χυδαίας πρακτικής της πως οι ανάγκες των ασθενών ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τα στοιχειώδη δικαιώματα των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση είναι τελείως εκτός πραγματικότητας αν νομίζει πως «θα την βγάλει καθαρή» επειδή έχει με το μέρος της κάποιους διαπλεκόμενους καναλάρχες, κάποιους κρατικοδίαιτους ιδιώτες κλινικάρχες και κάποιους λίγους υποταγμένους πανεπιστημιακούς μεγαλοκαθηγητάδες. Οι χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί, οι εκατοντάδες πανεπιστημιακοί γιατροί, οι δεκάδες χιλιάδες λοιποί υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης, οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί με ιατρεία στις γειτονιές  που με αυτοθυσία στο πλευρό των ασθενών δίνουμε νυχθημερόν την μάχη ενάντια στον θάνατο έχουμε τον λαό μαζί μας.

Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή θα προτείνουμε άμεσα τις επόμενες μέρες σε όλους τους μαχόμενους υγειονομικούς συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζικής αγωνιστικής δράσης και διεκδικήσεων.

Το «σηκώνουμε το γάντι» ευχαρίστως  κύριε Μητσοτάκη, κύριε Κικίλια και κύριε Κοντοζαμάνη.  

Θα σας επιστραφεί καταλλήλως και πολύ σύντομα.

 

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Πρωτοχρονιάτικη καταιγίδα νέων ακυρώσεων εμβολιασμών υγειονομικών

 


Πρωτοχρονιάτικη καταιγίδα νέων ακυρώσεων εμβολιασμών υγειονομικών

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  1/1/21

Χθες 31/12/20, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι υγειονομικοί από όλη την χώρα, έγινε αιφνιδιαστικά «άνωθεν ενημέρωση» πως ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1 όσον αφορά τα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά. Χαρακτηριστικό δε είναι πως αφορά μέχρι στιγμής 5 διαφορετικές ΥΠΕ (1η, 3η, 4η, 5η, 6η) από τις 7 συνολικά.

Αυτό έρχεται δυο μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο με τους «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμούς «κυβερνητικών παραγόντων» και εγείρει νέα σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την σοβαρότητα και την αξιοπιστία του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει άμεσα να απαντήσει :

-        Ποιος είναι ο λόγος για αυτές τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις ;

 

-        Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ ;

(Με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει όλο το προσωπικό της δημόσιας περίθαλψης, νοσοκομείων - ΚΥ – ΕΚΑΒ)

 

-        Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα (αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, αυτοαπασχολούμενοι οδοντίατροι, εργαζόμενοι ιδιωτικών κλινικών – διαγνωστικών κέντρων – εργαστηρίων, φυσικοθεραπευτές, εργαζόμενοι σε δομές όπως π.χ. φροντίδας ηλικιωμένων κλπ) ;

 

 

 

Χρόνια Πολλά σε Όλες και σε Όλους με Υγεία

Καλή Αγωνιστική και Ανατρεπτική Χρονιά

 

Στο Πλευρό των Ασθενών μας και στον Αγώνα για την Υγεία του Λαού,

Θα Νικήσουμε !