Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

«20%» : Χυδαίος κυνισμός και αδίστακτη εκπόρνευση της ιατρικής επιστήμης

 


«20%» : Χυδαίος κυνισμός και αδίστακτη εκπόρνευση της ιατρικής επιστήμης

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 27/3/21

Χθες η «επιτροπή κρατικών ειδικών» διά της εκπροσώπου της Καθηγήτριας κυρίας Παπαευαγγέλου  με το αμίμητο «20%» ξεπέρασε κάθε όριο χυδαίου κυνισμού και αδίστακτης εκπόρνευσης της ιατρικής επιστήμης, ηθικής και δεοντολογίας στα βρώμικα σεντόνια της εξουσίας.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για χιλιάδες δυνητικά αποτρέψιμους θανάτους αποτελεί ύβρι απέναντι στους απωλεσθέντες, αποτελεί ύβρι απέναντι σε αυτούς που τώρα, αυτήν την στιγμή, χαροπαλεύουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, αποτελεί ύβρι απέναντι στους συγγενείς τους. Και όλα αυτά για να μην ενοχληθούν οι αγαπημένοι της κυβέρνησης  και της κρατικής επιτροπής ειδικών ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες  που αντί να διαθέσουν έστω και τώρα κλίνες  ΜΕΘ για νοσηλεία ασθενών της επιδημίας συνεχίζουν να κερδοσκοπούν αδίστακτα με τις πλάτες του κράτους σαν τους χειρότερους μαυραγορίτες.

Ο λαός μας ξέρει πως οι δεκάδες χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί υγειονομικοί που δίνουμε καθημερινά την μάχη ενάντια στον θάνατο μέσα στα νοσοκομεία, στα ΚΥ και στο ΕΚΑΒ δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με αυτήν την σαπίλα των αυλοκολάκων που κάθε φορά σκαρφαλώνει έρποντας και γλείφοντας σαν στον γυμνοσάλιαγκα στις κορυφές της εύνοιας των αστικών κυβερνήσεων.

Τεράστιες ευθύνες εκτός από την κυβέρνηση έχουν και όλες οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης που για μεγάλο χρονικό διάστημα δίσταζαν και ακόμα διστάζουν να θίξουν τα Ιερά Τοτέμ της «επιτροπής κρατικών ειδικών» ενώ οι μαχόμενοι υγειονομικοί δημόσια με τα ονοματεπώνυμά  μας  και τις υπογραφές μας ασκούσαμε επί της ουσίας κριτική ήδη από τον Μάρτιο του 2020,από την αρχή της πανδημίας στην χώρα μας (https://www.alfavita.gr/koinonia/318337_465-ygeionomikoi-pros-epitropi-eidikon-gia-ton-koronoio-i-epistimi-prepei-na-einai) . Δυστυχώς δικαιωθήκαμε γρήγορα και πλήρως.  Από τότε ως τώρα η «επιτροπή κρατικών ειδικών» έχει αποδείξει δεκάδες φορές πως εξευτελίζει την επιστήμη με εκ των υστέρων δικαιολόγηση προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων και ξέπλυμα κυβερνητικών εγκλημάτων με αποκορύφωμα το χθεσινό κυνικό αίσχος του «έλα μωρέ, δεν πειράζει, μόνο για τον έναν στους πέντε μιλάμε». Επειδή στα ερωτήματα που είχαμε διατυπώσει πριν ακριβώς έναν χρόνο δεν έχουμε πάρει απάντηση ακόμα, ας ρωτήσουμε τώρα την κ. Παπαευαγγέλου και τα λοιπά μέλη της «κρατικής επιτροπής ειδικών» : 1. πόσοι ασθενείς COVID έχουν αποβιώσει διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ συνολικά από την αρχή της πανδημίας στην χώρα μας ; 2.όσοι διασωληνωμενοι έμειναν εκτός ΜΕθ για πάνω από ένα 24ωρο τι θνητότητα έχουν συγκριτικά με όσους μπήκαν κατευθείαν στην ΜΕΘ, τι διάρκεια νοσηλείας και τι υπολειπόμενη νοσηρότητα μετά την αποσωλήνωση ; ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΣΟ ΔΑ ΠΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ;

Σε όποιον/α γιατρό μέλος της «κρατικής επιτροπής ειδικών» έχει απομείνει  έστω και ένα ίχνος αξιοπρέπειας, πρέπει να παραιτηθεί ΧΘΕΣ. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Για την μετατροπή του «Ερυθρού Σταυρού» σε νοσοκομείο covid και για την εφημερία της 24ης Μαρτίου 2021

 


 

Για την μετατροπή του «Ερυθρού Σταυρού» σε νοσοκομείο covid και για την εφημερία της 24ης Μαρτίου 2021

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 25/3/21

Εδώ και μία βδομάδα η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας, σε αγαστή συνεργασία με την 1η ΥΠΕ, συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, αποφάσισαν τη μετατροπή του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σε νοσοκομείο μίας και αποκλειστικής νόσου, για νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό.  Τις προηγούμενες μέρες έκλεισαν όλα τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου που δέχονταν κατά μέσο όρο  58.000 ασθενείς ανά έτος, με το τμήμα επεμβατικής ακτινολογίας να είναι το μόνο που παραμένει ανοιχτό, ενώ οι 400 κλίνες που διατίθενται  για τη νοσηλεία ασθενών με covid-19, πλαισιώνονται από τους ελάχιστους Ειδικούς Παθολόγους που υπηρετούν στο νοσοκομείο (13 στον αριθμό) και από τους γιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, μη συναφών με τη νόσο, χωρίς καν οι γιατροί αυτοί να έχουν λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση. Μάλιστα για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που προκύπτουν από το νέο τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, η διοίκηση προσπαθεί να κάνει μπαλώματα, με τους συναδέρφους ιδιώτες, που επιτάχθηκαν για να προσφέρουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, οι οποίοι έχουν να ασκήσουν πάρα πολλά χρόνια νοσοκομειακή ιατρική.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, στις 24/3 το νοσοκομείο εκτάκτως και χωρίς καμία προετοιμασία και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση του προσωπικού, εντάχθηκε σε καθεστώς 24ωρης  εφημερίας για παραλαβή ασθενών με λοίμωξη από κορονοϊό. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, και ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν ήδη περί τους 150 ασθενείς, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ενώ δεν είχε καθοριστεί το απαιτούμενο προσωπικό για να διεκπεραιωθεί με ασφάλεια μια 24ωρη γενική εφημερία.  Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, πληθώρα ασθενών  να γίνονται εισαγωγή στο νοσοκομείο,  και το λιγοστό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να πραγματοποιεί αγώνα δρόμου σε διαφορετικές μεριές του νοσοκομείου για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Ως εδώ. Η κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό, είναι ενδεικτική της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα. Ένα ένα τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν υπό το βάρος της υποστελέχωσης, με τους συναδέλφους μας παντού να δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα. Οι διασωληνωμένοι συνεχώς αυξάνονται δραματικά και πλέον καθημερινά ο αριθμός αυτών που παραμένουν εκτός Μ.Ε.Θ, σε κοινούς θαλάμους με πρόχειρους αναπνευστήρες,  ξεπερνούν τους 100. Παράλληλα, η λοιπή νοσηρότητα δεν εξαφανίστηκε φυσικά, και απαιτούμε εδώ και τώρα να παραμείνουν τα δημόσια νοσοκομεία ανοιχτά για τη διαχείριση όλων των νόσων. Τέρμα στην κοροϊδία.

Απαιτούμε άμεσα  :

- να ενισχυθούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του πληθυσμού για δημόσια, δωρεάν υψηλής ποιότητας περίθαλψη. Να προσληφθούν εδώ και τώρα όλοι οι γιατροί που  συμμετείχαν  στις τελευταίες προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ

-να επιταχθεί άνευ όρων και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης τόσο για non covid όσο και για covid περιστατικά (απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, όλο το προσωπικό τους και ο εξοπλισμός τους)

 

Δε θα ανεχθούμε άλλο τους εκφοβισμούς των διοικητών, θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε όλα όσα βλέπουμε μέσα στα νοσοκομεία μας και είναι επικίνδυνα για την υγεία των ασθενών μας. Δε θα ανεχθούμε τις απειλές, τα πρόστιμα και τις απολύσεις των συναδέλφων μας.

 

Λουδοβίκοι αναβιώνουν τον «νόμο 4000» ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς

 


Λουδοβίκοι αναβιώνουν τον «νόμο 4000» ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 25/3/21

Είναι γενικό τελικά το αίσχος κάποιοι κομματοδιορισμένοι χαρτογιακάδες που ζεσταίνουν καρέκλες σε βάρος του δημοσίου χρήματος να παραδειγματίζονται από το σόϊ στο οποίο χρωστούν αυτές τις ζεστές καλοπληρωμένες καρεκλίτσες και να συμπεριφέρονται κι αυτοί ως μικροί τοπικοί Λουδοβίκοι όπως ακριβώς συμπεριφέρονται τα μέλη της κυβέρνησης και οι κολαούζοι της ως ιδιοκτήτες της χώρας. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο (διορισμένος από την ΝΔ) διοικητής Γρηγορόπουλος και ο (διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ) αναπληρωτής διοικητής Βαμβουρέλης «επέβαλαν» (άκουσον, άκουσον …) ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΜΙΣΘΟΥ ( ! ) σε ειδικευόμενους γιατρούς. Μισό μηνιάτικο στον έναν «για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά στο πρόσωπο του αναπληρωτή διοικητή» και για «απείθεια». Πέντε μέρες μισθό στον άλλον «γιατί δεν φορούσε σωστά την μάσκα του».  Μάλιστα οι ποινές συνοδεύονται και από έγγραφες απειλές «να είστε περισσότερο προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου» δηλαδή προς τους δύο wannabe Λουδοβίκους κομματοδιορισμένους καλοπληρωμένους χαρτογιακάδες.

Αυτά μάλιστα σε μια περίοδο που ιδιαίτερα οι ειδικευόμενοι γιατροί τραβούν τον παθών τους τον τάραχο και ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως ο «Ευαγγελισμός» που ήταν από την αρχή της επιδημίας της χώρας μας δηλαδή επί 13 συνεχόμενους μήνες νοσοκομεία πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση ασθενών της επιδημίας. Αντί οι δυο Λουδοβίκοι να γκρεμοτσακιστούν να κάνουν επιτέλους την δουλειά για την οποία τους χρυσοπληρώνει ο λαός μας από το υστέρημά του μέσα σε συνθήκες φτώχειας και πείνας, δηλαδή να φροντίσουν για τα τεράστια προβλήματα και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στο νοσοκομείο το οποίο υποτίθεται πως διοικούν, επιβάλουν εξοντωτικά πρόστιμα στους χαμηλόμισθους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου ο καθένας από τους οποίους έχει αυτούς τους 13 μήνες μεγαλύτερη κοινωνική προσφορά από χίλιους Μητσοτάκηδες και από δέκα χιλιάδες Λουδοβίκους που σιτίζονται από τον δημόσιο κορβανά ελέω Μητσοτάκηδων. Μια μικρογραφία δηλαδή του αίσχους που γίνεται όχι μόνο σε όλα τα νοσοκομεία αλλά και συνολικά σε όλη την χώρα : μια αδίστακτη συμμορία αστικού πολιτικού προσωπικού εξυπηρετώντας μεγαλοκαπιταλιστικά συμφέροντα προκαλεί μια πραγματική γενοκτονία από επιδημία και από πείνα σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας και ταυτόχρονα στοχοποεί, συκοφαντεί, απειλεί, τρομοκρατεί, διώκει, απολύει τους πραγματικούς ήρωες της καθημερινότητας (εν προκειμένω τους ειδικευόμενους γιατρούς) που θεωρούν προσβολή της αξιοπρέπειάς τους να σκύψουν το κεφάλι στους «κάπο» και στους τοπικούς μπράβους της συμμορίας. Πραγματική Κόζα Νόστρα δηλαδή. Μην ξεχνάμε πως αυτά γίνονται ταυτόχρονα με την απόλυση Καταραχιά, τις εισαγγελικές διώξεις προέδρου ΟΕΝΓΕ – προέδρου ΕΝΙΘ – προέδρου γιατρών ΑΧΕΠΑ, τις πειθαρχικές διώξεις πολλών εκπροσώπων υγειονομικών σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ’ ΑΥΤΟΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ. Ποδιές βρώμικες από αθώο αίμα, από τις εγκληματικές ευθύνες για χιλιάδες δυνητικά αποτρέψιμους θανάτους λόγω των τραγικών ελλείψεων μόνιμου προσωπικού και υποδομών στην δημόσια περίθαλψη που ήταν συνειδητή επιλογή των κυβερνώντων καθώς και από την συνεχιζόμενη λιποταξία των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων από νοσηλεία ασθενών της επιδημίας που επίσης είναι συνειδητή επιλογή των κυβερνώντων.

Αυτή είναι η πραγματική ουσία του θέματος. Η συμπεριφορά του κάθε τοπικού Λουδοβίκου απέναντι στους υπηκόους κατ’ εικόνα και ομοίωση των μεγάλων Λουδοβίκων ιδιοκτητών της χώρας. Είναι δευτερεύουσα αναμενόμενη λεπτομέρεια το γεγονός πως οι μικροί Λουδοβίκοι κατ’ εικόνα και ομοίωση των μεγάλων Λουδοβίκων συνήθως είναι τόσο καταγέλαστα αγράμματοι και ανίκανοι ώστε τα αίσχη που κάνουν είναι πιθανότατα έωλα και από καθαρά νομική άποψη σύμφωνα με την ισχύουσα αστική εργατική νομοθεσία.

Είναι τόσο απομονωμένοι και αυτοί και τα αφεντικά τους στους μικρούς γυάλινους κόσμους τους με την ψευδαίσθηση της ασυλίας που τους παρέχουν δυο τρεις πετσομπουκωμένοι κρατικοδίαιτοι καθεστωτικοί μιντιάρχες και με τους τεμενάδες που τους κάνουν δυο τρεις ιδιοτελείς μεγαλοκαθηγητάδες ώστε δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για την οργή που ξεχειλίζει τόσο στους υγειονομικούς όσο και σε όλον τον λαό. Δεν πειράζει, την οργή των υγειονομικών και ιδιαίτερα των ειδικευόμενων γιατρών θα την νοιώσουν οι τοπικοί Λουδοβίκοι τις προσεχείς μέρες μέσα στις ίδιες τις πολυτελείς γραφειάρες τους και θα είναι μέρα μεσημέρι.

Όσο για τους μεγάλους Λουδοβίκους ούτε αυτοί έχουν την παραμικρή μυρωδιά για το καζάνι της οργής που σιγοβράζει σε όλη την κοινωνία. Νομίζουν πως αντιπολίτευση είναι οι εκπρόσωποι της προηγούμενης κυβέρνησης που τους έστρωσε τον δρόμο καθώς και γενικότερα τα διάφορα μεγάλα λόγια στην βουλή. Δεν έχουν καταλάβει πως πραγματική αντιπολίτευση είναι οι υγειονομικοί, οι φοιτητές, όλη η νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι καταστραμμένοι επαγγελματίες. Δεν έχουν καταλάβει πως πραγματική αντιπολίτευση είναι όλος ο λαός που θα ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ.

*Αυτονόητα θα απαιτήσουμε η ΕΙΝΑΠ να αναλάβει και την πρακτική στήριξη των συναδέλφων (νομική, οικονομική κλπ). Μάλιστα σκεφτόμαστε να έχουμε και σε μορφή μονόλεπτων κερμάτων το ποσό προστίμου που επιβάλουν στους ειδικευόμενους  γιατρούς για να το πετάμε τιμητικά μπροστά στα πόδια των δυο Λουδοβίκων κάθε φορά που περνούν για να ανέβουν στο κάστρο τους στον 11ο όροφο

** Κύριε Τσίπρα, κύριε Ξανθέ και κύριε Πολάκη να χαίρεστε τον κύριο Βαμβουρέλη

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Γελοίοι και επικίνδυνοι

 



Γελοίοι και επικίνδυνοι

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 13/3/21

Πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας ανακοίνωσε με τυμπανουκρουσίες ως «συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην μάχη ενάντια στην επιδημία COVID19 στην Αττική» την διαθεσιμότητα δυο (μικρών, συνολικής δυναμικότητας μικρότερης των 200 κλινών αθροιστικά) ιδιωτικών κλινικών : του «Ιατρικού Περιστερίου» και του «Λητώ». Μάλιστα και οι ίδιοι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού ομίλου HHG («Υγεία», Metropolitan, «Λητώ» κλπ επίσης διαφήμισαν με τυμπανοκρουσίες αυτήν την «συνεισφορά» του «Λητώ». Τόνιζαν δε πως «το Λητώ θα τεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού με το σύνολο των κλινών του και με πλήρη υποστήριξη από το σύνολο των υπόλοιπων νοσοκομείων του Ομίλου HHG (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Creta InterClinic)». https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/ygeia-business/news/61246/to-hellenic-healthcare-group-diathetei-tin-kliniki-litw-gia-peristatika-covid-19.html  Υπενθυμίζουμε πως στο «Υγεία» και στο Metropolitan κατοικοεδρεύουν γνωστοί Λοιμωξιολόγοι μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για την επιδημία COVID19 την συνεργασία με τους οποίους έχει επίσης πολυδιαφημίσει ο «όμιλος» στο πρόσφατο παρελθόν.

Για το Ιατρικό Περιστερίου έχουμε ήδη καταγγείλει πως υπάρχει υπηρεσιακή οδηγία από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ να διακομίζονται εκεί από τα δημόσια νοσοκομεία ασθενείς COVID μόνο όταν έχουν σχεδόν πλήρως αναρρώσει (είναι απύρετοι, αιμοδυναμικά σταθεροί χωρίς ινότροπα, με κορεσμό οξυγόνου πάνω από 95% και με βελτιωμένη ακτινογραφία θώρακος) δηλαδή μόνο αυτοί που είναι έτοιμοι προς εξιτήριο.

Όσον αφορά το Λητώ σήμερα αποκαλύπτεται πως τους ασθενείς COVID θα τους γιατροπορεύουν εκεί ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ που μετακινούνται με εξαναγκαστικό «εντέλλεσθε» από δημόσια νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ (Λαϊκό, Ιπποκράτειο και Σπηλιοπούλειο). Το σχετικό έγγραφο (12/3/21) υπογράφει ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλος. Με άλλα λόγια η επιτομή της «Συνεργασίας Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα» («ΣΔΙΤ») όπως την εννοούν η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα : εκπαιδευόμενοι νέοι γιατροί ειδικευόμενοι του ΕΣΥ στέλνονται με το ζόρι παράτυπα, αντιεπιστημονικά, επικίνδυνα και χωρίς κάλυψη ιατρικής ευθύνης ως «δουλάκια» στην δούλεψη ιδιώτη εργοδότη ο οποίος αποζημιώνεται με δημόσιο χρήμα για την «συνεισφορά» του !

Δηλαδή αυτές τις μέρες που τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ η πολιτική ηγεσία αντί να κάνει το αυτονόητο (να επιτάξει άνευ όρων για τουλάχιστον έναν μήνα τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια για νοσηλεία ασθενών COVID και noncovid - μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια των οποίων οι ιδιοκτήτες μεγαλοκλινικάρχες από την μια διαφημίζουν την «επιστημονική τους συνεργασία» με διαπρεπείς λοιμωξιολόγους μέλη της κρατικής επιτροπής ειδικών για τον κορονοϊό και από την άλλη κλαψουρίζουν πως τάχα οι γιατροί τους δεν ξέρουν από κορονοϊό  - κάνει δωράκια πληρώνοντας απλά για την διεκπεραίωση εξιτηρίων και στέλνει ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ από πάνω να βγάλουν την ιατρική λάντζα.

Οι άνθρωποι είναι και γελοίοι και επικίνδυνοι. Έχουν εγκληματικές ευθύνες.