Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ» ή πιο απλά η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ

 



 


 

Το «ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΡΤΑΡΙΣΜΑ» ή πιο απλά η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΗ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ

Σκόπιμη η ιατρική υποστελέχωση του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας ώστε να ταΐζονται με άφθονο ζεστό κρατικό χρήμα κρατικοδίαιτοι ταχαεπιχειρηματίες

ΑΡιστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά, 25/11/23

(συμμετέχει στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή)

Εδώ και πολλούς μήνες απαιτούμε ως εργαζόμενοι στο νοσοκομείο την προκήρυξη τουλάχιστον 5 (πέντε) θέσεων γιατρών Ακτινοδιαγνωστών (Ακτινολόγων) στον βαθμό του Επιμελητή Α΄για το Τμήμα Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας. Η κυβέρνηση ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ, ως σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ θέση.

Ας δούμε το γιατί όπως προκύπτει από τις ενέργειες της ίδιας της διοίκησης του νοσοκομείου. Αρχικά έκαναν «πρόσκληση ενδιαφέροντος» προς ιδιωτικές εταιρείες να κάνουν … «διάγνωση εξ αποστάσεως» κατά την γενική εφημερία του νοσοκομείου με τίμημα 37200 ευρώ μικτά ανά 6 μηνο δηλαδή 6200 ευρώ ανά μήνα για κάλυψη 4 γενικών εφημεριών δηλαδή 1550 ευρώ ανά γενική εφημερία. Εκτός από το ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ του θέματος (να μην υπάρχει γιατρός εδώ με ότι αυτό συνεπάγεται) ας δούμε το καθαρά οικονομικό μέρος σύμφωνα με την ίδια την δική τους αστική διαχειριστική οικονομική λογική : για να βγει πέρα η γενική εφημερία χρειάζεται να εφημερεύουν 2 γιατροί. Η μικτή εφημεριακή αποζημίωση του Επιμελητή Α’ για 5 (παρά κάτι) εφημερίες (4 ενεργείς + 2 ετοιμότητας) είναι 880 ευρώ τον μήνα δηλαδή 176 ευρώ ανά εφημερία δηλαδή για δυο γιατρούς συνολικό μικτό κόστος για το κράτος 352 ευρώ ανά εφημερία. Δηλαδή αν είχαν κάνει τις προσλήψεις που έπρεπε να κάνουν θα είχαν ΔΥΟ γιατρούς ΕΔΩ σε κάθε γενική εφημερία με μικτό κόστος για το κράτος 352 ευρώ αντί για τα 1550 ευρώ μικτά που θέλουν να δίνουν στον κάθε ιδιώτη επιχειρηματία «Γουέμπ ΝταΙαγκνόσις Κουλουμπαρδενόπουλος Α.Ε.» που ΔΕΝ θα έχει γιατρό ΕΔΩ αλλά θα στέλνει γνωματεύσεις εξ αποστάσεως. Σκανδαλώδες θα πείτε. Έλα όμως που τα πράγματα είναι ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ : αυτή η διακήρυξη απέβη ΑΓΟΝΗ προφανώς γιατί οι κκ ιδιώτες επιχειρηματίες Κουλουμπαρδενόπουλοι ΕΚΒΙΑΣΑΝ για ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. Έτσι η νέα διακήρυξη προβλέπει μικτή αποζημίωση ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ (και όχι «με την ημέρα») 18,90 ευρώ ανά εξέταση (και πάλι φυσικά χωρίς γιατρό εδώ αλλά γνωμάτευση εξ αποστάσεως). Αν υπολογίσουμε πως σε κάθε γενική εφημερία οι αξονικές που διενεργούνται είναι περίπου 200 (προσοχή : η διακήρυξη αναφέρει 18,90 ευρώ ΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΗ, όχι ανά ασθενή – π.χ. ένας πολυτραυματίας συνήθως κάνει αμέσως μετά την προσκομιδή του στο ΤΕΠ όχι 1 αλλά 5 αξονικές , εγκεφάλου – ΑΜΣΣ – θώρακος – άνω κοιλίας – κάτω κοιλίας) το τίμημα θα είναι 18,90 επί 200 = 3780 ευρώ μικτά δηλαδή ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ συγκριτικά με την προηγούμενη διακήρυξη που απέβη «άγονη».

Αυτά λοιπόν για μην αναρωτιέται κανένας για τον λόγο που γίνονται όλα αυτά. Just follow the money. Κρατικοδίαιτη μασαμπούκα υπέρ υμετέρων «επιχειρηματιών». Και μάλιστα «επιχειρηματιών» πιθανότατα τελείως αεριτζήδων εργολάβων ιατρικής εργασίας που δεν χρειάζεται να διαθέτουν καν εγκαταστάσεις παρά μόνο έναν server που θα στέλνει τις εικόνες στους «συνεργαζόμενους» με τον «επιχειρηματία» γιατρούς.

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 και 30 Νοεμβρίου. Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Νοεμβρίου 12 το μεσημέρι. Κλιμάκωση με αγώνα διαρκείας για προσλήψεις, μισθούς, δωρεάν και ισότιμη περίθαλψη στον λαό.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

diaPALEOsis

 


diaPALEOsis

Μουχλιασμένες σιμητοθατσερικές συνταγές 25ετίας πλασάρονται ως δήθεν «νέες» με στόχο την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 19/11/23

Έχει καταντήσει γραφικό να πετάγεται ως «πρόθυμο» πάντα το ίδιο περίπου ολιγομελές παρεάκι συστημικών Καθηγητών «δημόσιας υγείας» κάθε φορά που μια αστική κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τελείως τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ. Τα ίδια αραχνιασμένα «επιχειρήματα» που είχαν πρωτοσερβιριστεί επί Σημίτη, ξανασερβιρίστηκαν επί Καραμανλή, ξανασερβιρίστηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ επί μνημονιακών κυβερνήσεων (οι ίδιες κατευθύνσεις περιγράφονται λεπτομερειακά στα μνημόνια και στα σύμφωνα «επιτήρησης» και «σταθερότητας») ξανασερβίρονται σήμερα ως δήθεν κάτι «νέο».  Σαν τον ταβερνιάρη του παλιού Ελληνικού σινεμά που σερβίρει την Κυριακή τα αποφάγια της προηγούμενης Τετάρτης ως «πιάτο ημέρας» αφού πρώτα τα ανακατέψει και τα ξαναζεστάνει.

Ας δούμε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη σούπερ ντούπερ «πρόταση» ταχακαινοφανούς και δηθενυπέρτατης «σοφίας» που ξανασερβίρεται για πολλοστή φορά, τώρα από τον κ. Τούντα με την ταμπέλα «διαΝΕΟσις».

-         Τα (ως τώρα) δημόσια νοσοκομεία «να γίνουν ΝΠΙΔ». 

Μάλιστα. Προκύπτει λοιπόν το ίδιο ερώτημα που είχε προκύψει και προ 25 ετών όταν είχε πρωτοδιατυπωθεί αυτή η «προτασάρα» : ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΝΠΙΔ ; Επειδή το παρεάκι των κκ Καθηγητών (φυσικά) ΔΕΝ απαντά στο συγκεκριμένο ερώτημα, ας κάνουμε πάλι για πολλοστή φορά τον «συνήγορο του διαβόλου» : θα χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ ως «οικονομικά αυτόνομες μονάδες» που τα έσοδά τους θα είναι τα νοσήλια για τους ασφαλισμένους. Μπα, ΟΧΙ. Γιατί ; Μα απλούστατα γιατί ο ΕΟΠΥΥ αμ ΔΕΝ πληρώνει ΠΟΤΕ : τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία για την πρώτη τριετία λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ (2012 – 2013 – 2014) ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2016, τα αντίστοιχα χρέη της δεύτερης τριετίας (2015 – 2016 – 2017) ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ με νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ΝΔ το 2019. Το συνολικό ποσό που διαγράφτηκε για τα 6 πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ ήταν (κρατηθείτε) 8 (οκτώ) δις ευρώ. Οσονούπω επίκειται η νέα νομοθετική ρύθμιση για την διαγραφή των χρεών ΕΟΠΥΥ προς νοσοκομεία της τριετίας 2018 – 2019 – 2020. Γιατί ο ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ έχει λεφτά να πληρώσει αφού τα (ανεπαρκή) κονδύλια του ΕΟΠΥΥ κατασπαταλούνται λόγω διάφορων «συμβάσεων» με κρατικοδίαιτους χρυσοδάκτυλους των ιδιωτικών ομίλων περίθαλψης. Χαρακτηριστικό αυτό που ξεκίνησε το 2020 και συνεχίζεται ως σήμερα : το κράτος στέλνει επίσημα ασθενείς του δημόσιου νοσοκομείου να χειρουργούνται από γιατρούς του δημόσιου νοσοκομείου στο ιδιωτικό θεραπευτήριο ιδιοκτησίας μεγάλου ομίλου (π.χ. Ιασώ Λάρισας) με τα λεφτά του ΕΟΠΥΥ. Και πολλά άλλα σχετικά παραδείγματα. Άλλωστε από την ίδια … πενία και για τους ίδιους ακριβώς λόγους υποφέρει και το «Παπαγεωργίου» που οι κκ Καθηγηταί το αναφέρουν ως «λαμπρό παράδειγμα ΝΠΙΔ». Πάντως το ρεκόρ αποτυχίας του μοντέλου «δημόσιο νοσοκομείο – ΝΠΙΔ» το κατέχει πανηγυρικά το πολύπαθο νοσοκομείο Σαντορίνης που ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ μέσα σε πολύ λίγα χρόνια.

Συμπερασματικά αυτό που ΔΕΝ λέει το παρεάκι ούτε πριν 25 χρόνια, ούτε πριν 15, ούτε τώρα κάθε φορά που ξανασερβίρεται η ίδια «πρόταση» είναι πως ο τρόπος χρηματοδότησης που οραματίζονται είναι ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ενώ το κράτος αντί να πληρώνει για την λαϊκή περίθαλψη να πληρώνει τους τραπεζίτες, τα μνημονιακά κερατιάτικα και τις υπέρογκες ΝΑΤΟϊκές δαπάνες όπως τώρα με την ανθρωποσφαγή στην Παλαιστίνη. Δηλαδή το κράτος να ληστεύει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές περίθαλψης της λαϊκής πλειοψηφίας για να χρηματοδοτεί με τα κλεμμένα καπιταλιστικούς ομίλους και για να ξεπερνά η Ελλάδα ακόμα και τις ΗΠΑ σε ΝΑΤΟϊκές δαπάνες επί % του ΑΕΠ αντί να χρηματοδοτεί την δημόσια περίθαλψη. Γι’ αυτήν την ληστεία φυσικά ούτε κουβέντα οι κκ Καθηγηταί.

Απόδειξη πως ΑΥΤΟ ΛΕΝΕ (να πληρώνει ο ασθενής από την τσέπη του) χωρίς να τολμούν να το πουν ξεκάθαρα είναι μια δεύτερη σούπερ – ντούπερ «πρόταση» στο ίδιο κείμενο του κ. Τούντα :

 

-         Το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του «νοσοκομείου ΝΠΙΔ» θα έχει εργασιακές σχέσεις ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.  Χαρακτηριστικά αναφέρεται (για πολλοστή φορά τις τελευταίες δεκαετίες όπως προείπαμε) πως «η νέα νομική μορφή των κρατικών νοσοκομείων θα δώσει τη δυνατότητα να υπερβούν τις αγκυλώσεις του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου και να θεσπίσουν κίνητρα οικονομικής και κλινικής αποδοτικότητας που θα διαφοροποιήσουν τις αμοιβές των ιατρών, των νοσηλευτών και των διοικητικών υπαλλήλων, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας».

Αυτή είναι μια καραμέλα που αναμασιέται κάθε τόσο όχι μόνο από το συγκεκριμένο παρεάκι του κ. Τούντα αλλά από το σύνολο των διάφορων «σοφών» του συστήματος. Η κουτοπονηριά fake news συκοφαντία που υποκρύπτεται (π.χ. για τον ιατρικό κλάδο) είναι πως τάχα οι περισσότεροι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων είναι αργόμισθοι τεμπέληδες γι’ αυτό να έχουν πολλαπλάσιο μισθό αυτοί που δουλεύουν. Οι γιατροί των χειρουργικών ειδικοτήτων ας πούμε φταίνε οι ίδιοι γιατί είναι τεμπέληδες, δεν φταίνε σε τίποτα οι αστικές κυβερνήσεις (με κορυφαία την σημερινή) που δεν προσλαμβάνουν νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα το 30 – 50% των χειρουργικών αιθουσών ακόμα και σε μεγάλα κεντρικά νοσοκομεία να «κάθονται και να κλαίνε». Αρκεί να πολλαπλασιάσουμε τον μισθό του «παραγωγικού χειρουργού» σε βάρος του μισθού του «τεμπέλη χειρουργού» και όλα θα διορθωθούν. Το ίδιο για όλες τις ιατρικές ειδικότητες και για όλο το υγειονομικό προσωπικό των άλλων κλάδων.

Μιλάμε δηλαδή για νηπιώδεις χαζομάρες τόσο εκτός πραγματικότητας που δημιουργούν εύλογα το ερώτημα αν ο κ. Τούντας, ο κ. Κέφης, ο κ. Σουλιώτης, ο κ. Πολύζος έχουν ποτέ πατήσει το πόδι τους σε δημόσιο νοσοκομείο ή αν έχουν έστω ρωτήσει κάποιον που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο για το ποια είναι αυτή η πραγματικότητα. Επειδή όμως οι κύριοι ΔΕΝ είναι αφελείς, απλούστατα αυτό που (ξανα)κάνουν είναι να ξαναπλασάρουν το μοντέλο «ιδιωτικοποίηση των πάντων» συκοφαντώντας τους υγειονομικούς του ΕΣΥ και ξεπλένοντας τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της αστικών κυβερνήσεων.

Γιατί αυτό που ΔΕΝ λένε είναι αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Δηλαδή πως αφού οι μισθοί ΔΕΝ θα πληρώνονται πλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα εξτραδάκια του (υποτίθεται) «παραγωγικού» γιατρού ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΩΣ «ΝΟΜΙΜΟ» ΦΑΚΕΛΑΚΙ. Μα αγαπητέ κ. Τούντα αυτό έχει ήδη νομοθετηθεί από Απρίλιο 2022 με τα «απογευματινά χειρουργεία» άσχετα που η κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να το εφαρμόσει, δεν χρειαζόταν δα τέτοια ολόκληρη περισπούδαστη ανάλυση. Άλλωστε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν ήδη αρχίσει να νομοθετούν την μετατροπή δημόσιων νοσοκομείων και τμημάτων σε ΝΠΙΔ όπως έκαναν εφέτος Μάρτιο 2023 με την Παιδοογκολογική Μονάδα. Πολύ καθυστερημένα ο κ. Τούντας και οι άλλοι 3 περισπούδαστοι κκ Καθηγηταί «ανακαλύπτουν Αμερική» που η κυβέρνηση την έχει από καιρό πατήσει και ήδη προσπαθεί να την κατακτήσει.

 

Πείτε καθαρά κ. Τούντα πως θέλετε ένα πλήρες μοντέλο με όλα τα νοσοκομεία ιδιωτικά, με όλους τους υγειονομικούς ομήρους με εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, με τον ασθενή «νομίμως» εκβιαζόμενο να ξεπουλιέται. Μα γιατί δεν το λέτε καθαρά ; Φοβάστε μήπως αποκαλυφθεί το ότι καθόλου δεν πρωτοτυπείτε ; Μην φοβάστε, έχει ήδη αποκαλυφθεί : ΔΕΝ πρωτοτυπείτε,

Το νοσοκομειακό κίνημα στέκεται απέναντι σε όλες τις μουχλιασμένες ακραία συντηρητικές συνταγές κατάργησης του λαϊκού δικαιώματος για δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη και ισότιμη περίθαλψη. Θα τις  ξαναπετάξουμε πάλι εκεί που πρέπει : στον σκουπιδοτεκενέ.

Όλες και Όλοι στη 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 και 30 Νοεμβρίου !

Όλες και Όλοι στην πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 30/11/2023 13:00 μπροστά στο υπουργείο υγείας !

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

 


Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή

11/11/2023

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ  - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

 

Οι τελευταίες ειδήσεις από τη Λωρίδα της Γάζας και τα νοσοκομεία της είναι δραματικές. Την ώρα που συνεχίζεται το έγκλημα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού,  την ώρα που συνεχίζεται ο ανελέητος βομβαρδισμός κατά των παιδιών και των αμάχων, οι συνάδελφοι μας στα νοσοκομεία της περιοχής δημοσιεύουν συνεχείς εκκλήσεις. Νέα έκκληση από γιατρούς του νοσοκομείου στη Shifa χθες 10/11/23 και σήμερα 11/11/2023 που ζητούν να μπορέσουν, αυτοί και οι ασθενείς τους, να φύγουν με ασφάλεια.

Γιατροί και υγειονομικοί δίνουν έναν ηρωικό και υπεράνθρωπο αγώνα παραμένοντας δίπλα στους ασθενείς τους. Ήδη, έχουμε δολοφονημένους συναδέλφους, θύματα των βομβαρδισμών του κράτους του Ισραήλ.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά. Απευθύνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, στην ελληνική κυβέρνηση, να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα εξασφαλίζουν ασφαλή διάδρομο για την έξοδο προς ασφαλή τοποθεσία γιατρών, υγειονομικών και ασθενών από το νοσοκομείο της Shifa.

Η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ, όλες οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, ο ΠΙΣ, ο ΙΣΑ, όλοι οι Ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν να αναλάβουν επειγόντως συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των νοηλευόμενων ασθενών καθώς και του ιατρικού κι όλου του υγειονομικού προσωπικού στη Λωρίδα της Γάζας.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση καθιερώνει την ειδικότητα της Τηλεμεταφερόμενης Αναισθησιολογίας

  


 

Η κυβέρνηση καθιερώνει την ειδικότητα της Τηλεμεταφερόμενης Αναισθησιολογίας

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 5/11/23

Οι διοικούντες την 1ης ΥΠΕ (προφανώς κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας) αιφνιδιαστικά 2/11/23 το πρωί διέταξαν τους εφημερεύοντες Αναισθησιολόγους του «Ευαγγελισμού» να καλύψουν και την «Παμμακάριστο» (6,3 km απόσταση) κατά την γενική εφημερία από 3μμ 2/11/23 ως 8 πμ 3/11/23.

Έτσι η κυβέρνηση μετά την ειδικότητα της Νομαδικής Αναισθησιολογίας που έχει ήδη καθιερωθεί (με αναγκαστικές μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο) και μετά την ειδικότητα της Εξαντλητικής Αναισθησιολογίας που επίσης έχει ήδη καθιερωθεί (με έκνομα «εντέλλεσθε» για παράνομη και εξοντωτική υπερεφημέρευση) τώρα προσπαθεί να καθιερώσει και την ειδικότητα της Τηλεμεταφερόμενης Αναισθησιολογίας. Επειδή όμως η τηλεμεταφορά ανθρώπων μέχρι τώρα υπάρχει μόνο στο Σταρ Τρεκ και όχι στην πραγματική ζωή (τα πιο πρόσφατα επιστημονικά επιτεύγματα μέχρι και σήμερα επικεντρώνονται ακόμα στην τηλεμεταφορά μόνο υποατομικών σωματιδίων) τέτοιες «διαταγές» αυτονόητα αποτελούν έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και επίσης παιδαριώδη απόπειρα μεταφόρτωσης ιατρονομικών ευθυνών σε γιατρούς μπας και μείνουν στο απυρόβλητο οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες. Ή, για να το πούμε πιο απλά, όταν στην «Παμμακάριστο» χρειαστεί επειγόντως αναισθησιολόγος (πχ επείγουσα διασωλήνωση, ανακοπή κτλ), με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια και πέραν της οποιασδήποτε αμφιβολίας ο αναισθησιολόγος από τον «Ευαγγελισμό» θα φτάσει πολύ αργά, αφού ο ασθενής έχει πεθάνει.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ γίνεται κατανοητό πως τα αιτήματα για μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε ΟΛΕΣ ταυτόχρονα τις κενές θέσεις με γρήγορη ενιαία πανελλαδική  διαδικασία ανά ειδικότητα με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, για μονιμοποίηση των επικουρικών, για ανθρώπινους μισθούς που συμπυκνώνονται στο σύνθημα «όλα επί δύο, διπλάσιοι μόνιμοι υγειονομικοί, διπλάσιοι μισθοί» είναι άμεσης ζωτικής σημασίας για να αποτραπεί η πλήρης λειτουργική κατάρρευση του ΕΣΥ και η ιδιωτικοποίηση των πάντων.

-        Απαιτούμε από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ να παρέμβουν άμεσα προχωρώντας και σε κάθε απαραίτητο νομικό μέτρο ενάντια σε αρμοδίους που εκθέτουν ασθενείς και γιατρούς σε κίνδυνο.

-        ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από την ομόφωνη απόφαση της ΕΓ ΟΕΝΓΕ 1/11/23 για προειδοποιητική 48ωρη πανελλαδική απεργία 29 και 30 Νοεμβρίου με προοπτική κλιμάκωσης. Προειδοποιούμε τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες να μην τολμήσουν να υποβαθμίσουν (σχετικά με το πανελλαδικό συλλαλητήριο που αποφασίστηκε για 30/11 δεύτερη μέρα της απεργίας) ή και να αναιρέσουν (σχετικά με τις ημερομηνίες) την απόφαση αυτή όπως ήδη προσπαθήθηκε να γίνει κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ. Τα κομπρεμί σε επίπεδο κυβέρνησης - πολιτικών γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΕΝ αφορούν τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς ούτε τον λαό που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη και ισότιμη περίθαλψη.

-        ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από το αυτονόητο και κρίσιμο για την αποφυγή πλήρους κατάρρευσης των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ, για την αποτροπή της πλήρους ιδιωτικοποίησης της περίθαλψης αίτημα για άμεσο διπλασιασμό του αριθμού των μόνιμων υγειονομικών και άμεσο διπλασιασμό των μισθών τους.