Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Την Κυριακή 12/12/2021, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη κινήσεων και σχημάτων στην οποία είχε καλέσει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Συμμετείχε πληθώρα σωματείων, εργατικών κινήσεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και δημοτικές κινήσεις. Αναγνωρίστηκε ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της στην υγεία (ανάμεσα σε άλλους τομείς). Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει συνειδητά αποσαρθρωθεί προς όφελος των ιδιωτών. Ενώ οι ανάγκες αυξάνονται, οι κλίνες, η χρηματοδότηση, το προσωπικό μειώνονται. Ότι μέτρα παίρνει η κυβέρνηση έχουν κατασταλτικό χαρακτήρα, είναι αναποτελεσματικά και διαιωνίζουν την αντίθεση εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι με στόχο της κυβέρνησης να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες, χωρίς να πείθουν τους πολίτες να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση έχει πλέον την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική πορεία της πανδημίας.

Σε αυτή την κατάσταση το εργατικό κίνημα καλείται να απαντήσει, να διεκδικήσει τους ορούς που απαιτούνται για δημόσια, δωρεάν και αξιοπρεπή υγεία. Πρέπει να κινηθούμε έξω και ενάντια από τις ομοσπονδίες που τηρούν σιγή ιχθύος ουσιαστικά συναινώντας στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στη λογική του ΠΑΜΕ που καλεί σε απογευματινά συλλαλητήρια – κομματικές φιέστες και όχι σε κλιμάκωση του εργατικού αγώνα.

Διεκδικώντας να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην υγεία, να αυξηθούν οι κλίνες και οι υποδομές, να επιταχθούν χωρίς αποζημίωση τα ιδιωτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία, να κρατικοποιηθεί ο μηχανισμός ιχνηλάτησης, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή στη δουλειά καλούμε:

·         Τα σωματεία να αποφασίσουν στάση εργασίας στις 16/12 12 με 3 και να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση στις 12 30 την Πέμπτη 16/12 στην πλατεία Κλαυθμώνος

·         Να προχωρήσουμε σε γενική απεργία με θέματα την κατάργηση του νόμου χατζηδάκη - αυξήσεις μισθών, ενίσχυση δημόσιας υγείας, παιδείας - όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στα ΣΔΙΤ - κάτω η αντιδραστική αξιολόγηση-πειθάρχηση-καταστολή

·         Να προχωρήσουμε σε παλλαικό συλλαλητήριο εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του ιανουαρίου

 

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για εκλογές ΕΙΝΗ, 10/12/21



 Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για εκλογές ΕΙΝΗ, 10/12/21


Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καταγγέλλουμε την μεθόδευση αποκλεισμού των αγροτικών γιατρών Περιφερειακών Ιατρείων από τις εκλογές της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ) και θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο συνδυασμός Αριστερό Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που έχει καταθέσει σχετική γραπτή αναφορά στην εφορευτική επιτροπή (επισυνάπτεται). Καλούμε και τους λοιπούς συνδυασμούς να πράξουν το ίδιο και να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η μεθόδευση της απερχόμενης προέδρου.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ

Η παράταξη μας ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ,  όσον αφορά την προσπάθεια αποκλεισμού των αγροτικών γιατρών από τα ψηφοδέλτια των  παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές, εχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Πάγια θέση της παράταξης μας είναι η συμμετοχή των αγροτικών γιατρών στις εκλογές της ΕΙΝΗ, με πλήρη δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Κι αυτό γιατί:

1.       Οι αγροτικοί είναι οργανικά και λειτουργικά συνδεδεμένοι γιατροί στο ΕΣΥ, τόσο με τα Κέντρα Υγείας, αλλά και με τα νοσοκομεία της περιοχής. Και αυτό τεκμηριώνεται από το ότι οι θέσεις τους οργανικά εντάσσονται σε ΚΥ, πέρα από το αγροτικό τους ιατρείο, αλλά και το ότι εφημερεύουν αντίστοιχα σε αυτά η σε νοσοκομεία. Το γεγονός επίσης που συνηγορεί με τα παραπάνω, είναι  ότι όποιοι ασθενείς χρήζουν παραπέρα αντιμετώπιση διακομίζονται σ΄αυτά.

2.       Το συνδικαλιστικό όργανο κάθε κλάδου εργαζομένων, δεν βρίσκεται σε αντιστοίχηση, με κάποιες διοικητικές υπηρεσίες. Γιατί με την λογική αυτή οι γιατροί των ΚΥ που εντάσσονται στις ΥΠΕ, δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΙΝΗ, που δεν συμβαίνει με βάση την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής. Όμως αυτή η λογική της πολυδιάσπασης των εργαζομένων ενός κλάδου , στην ουσία εξυπηρετεί τις κάθε λογής αντεργατικές βλέψεις, κύρια των κυβερνήσεων.

3.       Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε όλοι ότι οι αγροτικοί είναι πιο ευάλωτοι λόγω της θέσης τους σε αυθαιρεσίες των διοικήσεων και των ΥΠΕ και των νοσοκομείων (αυθαίρετες μετακινήσεις για κάλυψη κενών κλπ) που λόγω της πανδημίας και της προσπάθειας που γίνεται από το Υπουργείο για πλήρη διάλυση του ΕΣΥ, έχουν ενταθεί επικίνδυνα.

Για όλους αυτούς τους κύριους λόγους, αλλά και άλλων πολλων, που δεν τους απαριθμούμε, πιστεύουμε ότι οι αγροτικοί γιατροί πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

 

Για την παράταξη ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Καφαράκης Βασίλης

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων : θυροκόλληση «εντέλλεσθε» για διακομιδές

 


Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων : θυροκόλληση «εντέλλεσθε» για διακομιδές

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 8/12/21

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας με «εντέλλεσθε»  τα οποία μάλιστα … θυροκολλούνται ( ! ) επιβάλλει στους Εντατικολόγους να επιφορτιστούν με μεγάλο μέρος του έργου των διακομιδών βαρέως πασχόντων, ανισότιμα και αναντίστοιχα με τον λοιπό φόρτο εργασίας (λειτουργούν 29 κλίνες ΜΕΘ και οι γιατροί τους εφημερεύουν από 9 ημέρες τον μήνα ο καθένας/η καθεμία).

Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως η κύρια ευθύνη για όλα τα σχετικά με τις διακομιδές είναι της πολιτείας που ακόμα αρνείται να στελεχώσει το ΕΚΑΒ με γιατρούς καθώς σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες οι διακομιδές βαρέως πασχόντων γίνονται από γιατρούς του (αντίστοιχου σε κάθε χώρα) ΕΚΑΒ που έχουν κάνει ειδική σχετική εκπαίδευση.

Απαιτούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου να παρέμβει άμεσα για να λυθεί το θέμα με συνεννόηση μεταξύ των γιατρών όλων των τμημάτων.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Για την σύνθεση του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ

 Για την σύνθεση του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 5/12/21

Τόσο στην παρούσα (2019 – 2022) όσο και στην προηγούμενη (2016 – 2019) θητεία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ υπήρχε συσχετισμός για συγκρότηση προεδρείου χωρίς καμία από τις παρατάξεις τις προσκείμενες στα μνημονιακά κυβερνητικά κόμματα εξουσίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο συσχετισμός αυτός είναι (και ήταν) 3 έδρες στο ΔΣ η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), επίσης 3 έδρες το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και από 1 έδρα οι δυο ανεξάρτητες παρατάξεις ΑΙΣ και ΑΙΚ. Η θέση μας ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή πως δεν ψηφίζουμε στο προεδρείο εκπροσώπους παρατάξεων προσκείμενων σε μνημονιακά κυβερνητικά κόμματα εξουσίας είναι άλλωστε γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα τόσο το 2019 που ήμασταν σε ψήφους 3η δύναμη με 2η την ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ) όσο και το 2016 που ήμασταν 2η δύναμη με 3η την ΔΗΠΑΚ είχαμε δηλώσει πως αποποιούμαστε της υποψηφιότητας για την θέση του προέδρου και δεχόμαστε να ψηφίσουμε εκπρόσωπο της ΔΗΠΑΚ γι’ αυτήν την θέση (όπως ακριβώς άλλωστε πράξαμε και στην ΟΕΝΓΕ τόσο κατά την παρούσα θητεία όσο και κατά την προηγούμενη, όπου επίσης δεν ψηφίσαμε εκπροσώπους παρατάξεων προσκείμενων σε μνημονιακά κυβερνητικά κόμματα εξουσίας για τις λοιπές θέσεις του προεδρείου).

Δυστυχώς ουδέποτε εισακουστήκαμε. Τόσο κατά την προηγούμενη θητεία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ όσο και κατά την παρούσα το προεδρείο συγκροτήθηκε κατόπιν συμφωνίας όλων των κοινοβουλευτικών κομματικών παρατάξεων με πρόεδρο από την παράταξη την προσκείμενη στην ΝΔ. Μένοντας συνεπείς στην διαχρονική μας θέση, και τις δυο φορές δεν συμμετείχαμε στο προεδρείο της ΕΙΝΑΠ.

Με βάση τα παραπάνω :

1. Στην διαδικασία εκλογής νέου ΓΓ (που προκύπτει μετά την παραίτηση από το ΔΣ λόγω συνταξιοδότησης του προηγούμενου ΓΓ, εκπροσώπου της ΔΗΠΑΚ) αυτονόητα θα απέχουμε γιατί η διαδικασία αυτή αποτελεί συνέχεια της συμφωνίας 2019 μεταξύ των κοινοβουλευτικών  κομματικών παρατάξεων για την κατανομή των θέσεων του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ με την οποία διαχρονικά διαφωνούμε.

2. Η δημόσια ανακοίνωσή μας αυτή γίνεται γιατί πάντα δημόσια και προκαταβολικά ανακοινώνουμε την θέση μας για τέτοια θέματα, τα κοινοβουλευτικά κομματικά κομπρεμί πίσω από τις πλάτες των νοσοκομειακών γιατρών μελών της ΕΙΝΑΠ δεν μας αφορούν. Το ότι σχεδόν πάντα σε όλα τα σωματεία πρόκειται για κοινοβουλευτικά κομματικά κομπρεμί και όχι για «αρχές» αποδείχτηκε πρόσφατα και στο σωματείο εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» όπου υπήρχε συσχετισμός για προεδρείο από την ΕΣΑΚ – ΠΑΜΕ (6 έδρες στις 13) και την Ενωτική (1 έδρα) με πρόεδρο από ΕΣΑΚ – ΠΑΜΕ όμως οι κοινοβουλευτικές κομματικές παρατάξεις ΚΚΕ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μοίρασαν με κοινή τους συμφωνία τις θέσεις του προεδρείου (μάλιστα η παράταξη της ΝΔ πήρε 3 από τις 7 θέσεις).

3. Επίσης δεν μας αφορά η όποια κριτική για τον τρόπο που εκπροσωπείται δημόσια (π.χ. τηλεοπτικά) η ΕΙΝΑΠ διά της προέδρου της. Η κριτική αυτή πρέπει να απευθύνεται στις κοινοβουλευτικές κομματικές παρατάξεις τις προσκείμενες σε ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ που την ψήφισαν για πρόεδρο και κατά την παρούσα θητεία του ΔΣ και κατά την προηγούμενη. Ουδέποτε ψηφίσαμε την συγκεκριμένη συνάδελφο για πρόεδρο όπως ουδέποτε ψηφίσαμε γενικά για θέση στο προεδρείο εκπρόσωπο παράταξης προσκείμενης σε αστικό μνημονιακό κόμμα από αυτά που εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας. 


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πρωθυπουργός Αρνητής της Ιατρικής Επιστήμης - Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό


Ο Πρωθυπουργός Αρνητής της Ιατρικής Επιστήμης

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

 

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 2/12/21

Την στιγμή που το τέταρτο και πιο φονικό κύμα της πανδημίας θερίζει, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την τυχοδιωκτική, εγκληματική της διαχείριση, με αποτέλεσμα πολλές δεκάδες άνθρωποι να πεθαίνουν καθημερινά και η Ελλάδα να καταλαμβάνει πλέον από τις υψηλότερες θέσεις στους καταγεγραμμένους θανάτους από Covid 19. Η υγειονομική κρίση κλιμακώνεται επικίνδυνα, ο εργαζόμενος λαός, οι φτωχοί και ευπαθείς συναντάνε την αδιαφορία της κυβέρνησης, οι ανάγκες της «οικονομίας» (δηλ. της επιχειρηματικής κερδοφορίας) μπαίνουν πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Κανένα μέτρο πρόληψης δεν έχει παρθεί σε χώρους δουλειάς, ειδικά σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, όπου οι εργαζόμενοι συνωστίζονται για να βγει η παραγωγή. Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί ώστε να διορθωθεί η απαράδεκτη κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα οποία στοιβάζεται ο κόσμος για να πάει καθημερινά στη δουλειά του. Πώς να περισσέψουν άλλωστε λεφτά, όταν δίνονται στις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας και στους νέους τερατώδεις στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Χαράτσια, επιδημιολογική επιτήρηση με το αζημίωτο (rapid test επί πληρωμή), τιμωρητική λογική, διαχωρισμός και μετάθεση των ευθυνών στους πολίτες, πριμοδότηση των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών,  μείωση χρηματοδότησης για το ΕΣΥ, εργασιακή εξόντωση των υγειονομικών, αυτή είναι η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική απέναντι στην πανδημία.

 Όμως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης την 1/12/2021 με την από βήματος βουλής παρέμβαση του ξεπέρασε κάθε όριο. Προσπαθώντας να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησής του για τους μαζικούς, άδικους θανάτους εκτός ΜΕΘ βαρέως πασχόντων, διασωληνωμένων μηχανικά αεριζόμενων ασθενών, δήλωσε πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις» πως η θνητότητα του βαρέως πάσχοντα με Covid, επηρεάζεται από την Εντατική Θεραπεία. Όταν επίσημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας (όχι απλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, όχι απλά ο «Επιτελικός» υπουργός κ. Σκέρτσος, όχι απλά ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Παπαδημητρίου) παρουσιάζεται ως αρνητής της Εντατικής Θεραπείας, αρνητής της σύγχρονης Ιατρικής, αρνητής της ίδιας της Επιστήμης, τότε ο εναγκαλισμός του κράτους των αρνητών δημόσιας περίθαλψης – εντατικής θεραπείας με το ακροδεξιό παρακράτος των αρνητών εμβολίων – διασωληνώσεων, επικυρώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο. Και με αυτήν την ευκαιρία, οι Καθηγηταί κρατικοί «ειδικοί» (μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας) και τα γαλάζια προεδρεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων, επικυρώνουν οριστικά διά της σιωπής τους την εκπόρνευση της Ιατρικής Επιστήμης ως θεραπαινίδα της εξουσίας και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

 

Τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Να ανατρέψουμε τώρα την κυβερνητική πολιτική! Αύριο θα είναι αργά!

Είναι πλέον σαφές πως απολύτως τίποτα δεν διορθώνεται ούτε με προεκλογική αποχαύνωση κυβερνητικής εναλλαγής ούτε με συμβολικές διαμαρτυρίες. Η αστική δικαιοσύνη αδιαφορεί προκλητικά για τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, χαρακτηριστικό είναι πως ακόμα αγνοείται η τύχη της αναφοράς που είχε υποβληθεί από την ΟΕΝΓΕ προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Απρίλιο 2021 ενώ είναι ακόμα σε εξέλιξη οι διώξεις ενάντια σε γιατρούς της ΕΝΙΘ επειδή διαμαρτύρονταν για την περυσινή κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν οι μαζικές, κρατικές δολοφονίες που διαπράττει καθημερινά τόσο στην περίθαλψη όσο και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής αυτή η απαράδεκτη πολιτική είναι η κινηματική εξέγερση για την ανατροπή της. Η αντιμετώπιση της πανδημίας και της δημόσιας υγείας πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος.

Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλους τους υγειονομικούς, όλο τον λαό σε ανένδοτο, δυναμικό, ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για την σωτηρία των ασθενών μας, για την ίδια την ζωή όλων μας. Καλούμε τις ομοσπονδίες των υγειονομικών, ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, τα πρωτοβάθμια σωματεία των νοσοκομείων να στείλουν πρόκληση αγωνιστικού ξεσηκωμού στο σύνολο του εργατικού και λαϊκού κινήματος με την άμεση κήρυξη πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας ατα μέσα Δεκεμβρίου για τη Δημόσια Περίθαλψη με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και ένταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών στο δημόσιο σύστημα και σχεδιασμό.

-Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ σε ρήξη με τα δημοσιονομικά όρια της ΕΕ, των απαιτήσεων του χρέους, τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

- Όχι στο νέο ΕΣΥ της κερδοφορίας, των ΣΔΙΤ, των δύο ταχυτήτων, των κλειστών σφαιρικών προϋπολογισμών και της ανταποδοτικότητας. Μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού, δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ, κλινών, χειρουργικών αιθουσών, πρωτοβάθμιων Κέντρων Υγείας και νοσοκομείων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να αρθούν οι αναστολές εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ώστε να επιστρέψουν στις θέσεις τους με χρήση δωρεάν rapid τεστ – μοριακών τεστ για όσο διάστημα μένουν ανεμβολίαστοι.

 

-Δωρεάν rapid τεστ και μοριακά PCR test για όλους. Συχνός έλεγχος και αποτελεσματική ιχνηλάτηση. Να σταματήσει η σκανδαλώδης παράδοση της ιχνηλάτησης στον ιδιωτικό τομέα και η μετατροπή της σε εμπόρευμα.

 

-Ναι στον μαζικό εμβολιασμό με πειστική επιστημονική εκστρατεία, ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για να αντιμετωπιστούν επιφυλάξεις και να υπάρχει πλήρης στήριξη, δημιουργία κινητών ομάδων που θα εμβολιάσει ηλικιωμένους, άτομα με δυσκολία μετακίνησης, αλλά και πληθυσμιακές ομάδες που οδηγούνται στο περιθώριο (Ρομά, πρόσφυγες/μετανάστες κλπ). Τα Κέντρα Υγείας καλούνται για άγνωστο χρονικό διάστημα  να αυξήσουν το εμβολιαστικό έργο και τα τεστ στα ιατρεία covid με ελλιπή στελέχωση και απλήρωτο προσωπικό για εφημερίες και υπερωρίες. Απαιτούνται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κλπ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, άρση της αναστολής αδειών. Το εμβόλιο πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό καθολικής πρόσβασης για όλους όχι εμπόρευμα και μέσο διαίρεσης.

- Όχι στην υποχρεωτικότητα και τις ποινές. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ. Όχι στον εμφύλιο των φτωχών. Ελεύθερη πρόσβαση στις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους με rapid και μοριακό τεστ που θα δίνεται δωρεάν. 

- Μέτρα υγιεινής, ασφάλειας και αποστασιοποίησης στους χώρους δουλειάς, ειδικά τους μεγάλους εργασιακούς χώρους, τους χώρους διασκέδασης και αθλητισμού. Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού και την εξάπλωση της νόσου. 15 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία και τις τεχνικές σχολές, ολιγομελή τμήματα στα πανεπιστήμια. Να δίνονται κανονικά και στο σύνολό τους οι αναρρωτικές άδειες «καραντίνας» για τις ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, χωρίς καμιά επιβάρυνση.

 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ