Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ !

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ !
Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 30-1-11
Με κατάπτυστη σχετική απόφαση (525/21-12-10) που αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, η εφορία (διοίκηση) του «Αιγινήτειου» Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μετά από εισήγηση των καθηγητών κ.κ. Παπαδημητρίου και Βασιλόπουλου, προσπαθεί να υποχρεώσει τους ειδικευόμενους να εφημερεύουν με … ωράρια (στην Ψυχιατρική πέντε ειδικευόμενοι ως τις 22.00 και ένας από 22.00 ως 8.00, στην Νευρολογική αντίστοιχα τρεις και ένας) και να πληρώνονται μόνο για τις … προβλεπόμενες ώρες παρουσίας τους στην εφημερία !
Υπενθυμίζουμε στους «εγκέφαλους» αυτής της απαράδεκτης απόφασης :
1) Η εφημερία του ειδικευόμενου γιατρού σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι πάντα ενεργός και ενιαία (17ωρη τις καθημερινές, 24ωρη τις αργίες) και φυσικά αποζημιώνεται σαν τέτοια.
2) Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας που αφορά τους ειδικευόμενους σαν εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου από τον εργοδότη τους συνιστά αυτόφωρο αδίκημα που καταγγέλλεται στην επιθεώρηση εργασίας και συνεπάγεται ΣΥΛΛΗΨΗ του υπεύθυνου της εργοδοσίας από την αρμόδια αστυνομική αρχή.
3) Τα διοικητικά στελέχη των νοσοκομείων φυσικά γνωρίζουν τα παραπάνω, γι’ αυτό προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση φροντίζουν να … τονίσουν μέσα από το έγγραφο ότι η απόφαση λήφθηκε μετά «από προφορική εισήγηση» των δύο καθηγητών, ότι λήφθηκε κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα, και τέλος φροντίζουν να φέρεται σαν υπογράφων ο κ. Βασιλόπουλος και όχι ο πρόεδρος (διοικητής) του νοσοκομείου…
4) Η συγκεκριμένη απόφαση είναι άκυρη και διαδικαστικά, γιατί σαν θέμα «εκτός ημερησίας διάταξης» όπως αναφέρεται στο έγγραφο, έπρεπε να είναι ομόφωνη. Ακριβέστερα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έπρεπε να είναι παρόντα στη συνεδρίαση ΟΛΑ τα μέλη της εφορίας και ΟΛΑ να συμφωνήσουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι το θέμα τίθεται προς συζήτηση… Εδώ εμφανέστατα κάποιος στοιχειωδώς έξυπνος δοικητικός υπάλληλος δεν πληροφόρησε κατάλληλα τους κ.κ. καθηγητές για να αιωρείται μια «μη ούσα» διαδικαστικά απόφαση ώστε κάποιοι να έχουν από πολλές πλευρές την … «φωλιά» τους καλυμμένη …
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΩΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ
(΄Αν οι κ.κ. καθηγητές θέλουν να κάνουν … οικονομία στο νοσοκομείο, μπορούν να προσφέρουν σε αυτό τα έσοδα από τα ιδιωτικά τους ιατρεία και από τα ερευνητικά φαρμακευτικά τους πρωτόκολλα, και όχι να κάνουν περικοπές στην ασφάλεια των ασθενών και στις πενιχρές αποδοχές των ειδικευόμενων)
Η ΕΙΝΑΠ (που ήδη είχε λάβει σχετική απόφαση), η ΟΕΝΓΕ και ο ΙΣΑ πρέπει από κοινού με τους ειδικευόμενους του «Αιγινήτειου» να οργανώσουν άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία του νοσοκομείου.