Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 24-3-11

ΔΗΠΑΚ – ΠΑΜΕ υγειονομικών Πειραιά :

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ …

Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 24-3-11

Τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από το βάρος των προβλημάτων που δημιουργεί η χούντα κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΔΝΤ – ΕΕ. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού, φαρμάκων, υλικών. Τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών, των υπόλοιπων υγειονομικών και πρώτα και κύρια των ασθενών στον προκρούστη των αντιλαϊκών μέτρων, στη Σκύλα και τη Χάρυβδη των αγορών. Ο κόσμος αναγκάζεται να πληρώνει τα αισχρά «χαράτσια» που επιβάλλει το μνημόνιο, και περίθαλψη να μην έχει. Διορισμοί δεν γίνονται – ούτε γιατρών, ούτε λοιπού προσωπικού- ενώ έχουν μπλοκάρει ακόμα και οι διορισμοί … ειδικευομένων (!!!). Με πρόσφατη υπουργική απόφαση ο κ. Λοβέρδος παραδίνει το μέλλον των νέων γιατρών στα νύχια των Μαρουδιάδων. Το ενιαίο μισθολόγιο είναι προ των πυλών. Οι υγειονομικοί είναι σε αναβρασμό, και προετοιμάζονται κινητοποιήσεις παντού. Ήδη ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία για 30-3, ενώ ακόμα και η φιλοκυβερνητική ΠΟΕΔΗΝ εξαγγέλλει κινητοποιήσεις.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ευτυχώς υπάρχει και η ηγεσία του ΠΑΜΕ υγειονομικών Πειραιά που ενώ απέχει συστηματικά από κάθε κινητοποίηση, φροντίζει με τη στάση και τις παλινωδίες της να προσφέρει … χαρούμενες στιγμές στους μαχόμενους γιατρούς και γενικά στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

Τελευταίο κρούσμα γελοιότητας είναι η ανεκδιήγητη στάση της στο θέμα του νέου συστήματος γενικής εφημερίας στον Πειραιά.
- Τετάρτη 16-3. Με πρωτοβουλία της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ συγκαλείται σύσκεψη των 5μελών – 3μελών επιτροπών ΕΙΝΑΠ και των προέδρων των σωματείων εργαζομένων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι κατήγγειλαν την κυβερνητική προσπάθεια παραπλάνησης με ψευδή στοιχεία, απαίτησαν λύσεις στα προβλήματα των νοσοκομείων και εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην απόφαση του ΕΚΕΠΥ για εναλλάξ πρωινή – απογευματινή εφημερία. Ομόθυμα όλοι ζήτησαν κατηγορηματικά γενική εφημερία 1 ολόκληρο 24ωρο κάθε 4 μέρες για κάθε ομάδα νοσοκομείων (Τζάννειο, Νίκαια, Αττικό, Θριάσειο – Βούλα) χωρίς πρωινά και αλληλοεπικαλύψεις. Μοναδική παραφωνία ήτων ο εκπρόσωπος (κατά δήλωσή του) του ΠΑΜΕ (ειδικευόμενος από το «Τζάννειο») που ανακοίνωσε την …εκπληκτική πρόταση του ΠΑΜΕ «να εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία 24 ώρες κάθε μέρα». (!!)
- Τρίτη 22-3. Στη γενική συνέλευση γιατρών του «Αττικού» η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ κατέθεσε την ίδια πρόταση, επέμενε δε να την θέσει σε ψηφοφορία με αποτέλεσμα να πάρει … δύο (2) ψήφους.
- Τρίτη 22-3. Την ίδια ώρα που γινόταν η συνέλευση στο «Αττικό», κλιμάκιο του ΠΑΜΕ περιόδευε στη Νίκαια με επικεφαλής γιατρό μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και δημοτικό σύμβουλο στο Μαρούσι. Ο εν λόγω γιατρός φαίνεται ότι έχει χορτάσει να διοργανώνει … κινητοποιήσεις στο «Μεταξά» όπου εργάζεται και θεώρησε καλό να κάνει … εξαγωγή επανάστασης και στην Νίκαια (!!!). Στην περιοδεία αυτή, σε κάθε τμήμα, ο εν λόγω κύριος θεώρησε καλό να εξαντλείται σε ακατάσχετο υβρεολόγιο όχι φυσικά ενάντια στο κεφάλαιο, την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ κλπ (άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι «μαγικές λεξούλες» κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ, μνημόνιο απουσιάζουν παντελώς από τα κείμενα της ΔΗΠΑΚ και του ΠΑΜΕ συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης της ΔΗΠΑΚ 26-2 που μοίραζε το εν λόγω κλιμάκιο) αλλά ενάντια στην Α.Ρ.Σ.Ι. και μάλιστα προσωπικά ενάντια στη συντρόφισσα Όλγα Κοσμοπούλου (!!!). Το αποκορύφωμα του θράσους και της γελοιότητας ήταν ότι έλεγαν πως η Α.Ρ.Σ.Ι. «ψεύδεται» σχετικά με τη θέση του ΠΑΜΕ για 24ωρη εφημερία όλων των νοσοκομείων κάθε μέρα, υπενθυμίζουμε την ίδια ώρα που σε διπλανό νοσοκομείο («Αττικό») αυτή ακριβώς την πρόταση έβαζαν σε ψηφοφορία (!!!).

Θα αναρωτιέται κάποιος γιατί καθόμαστε και ασχολούμαστε με τέτοιες αστείες καταστάσεις. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς κάποιοι τις παίρνουν στα σοβαρά … Για παράδειγμα ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος σε συνέντευξή του στις 22-3 (την ίδια μέρα που το ΠΑΜΕ επαναλάμβανε την πρότασή του στο «Αττικό» και που ο εκπρόσωπός του έβριζε την Α.Ρ.Σ.Ι. στη Νίκαια) έσπευσε να δηλώσει «Εμείς έχουμε για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τη φιλοδοξία μέχρι το 2013 να έχουμε καταφέρει συνεχή εφημερία όλων των νοσοκομείων, όπως συμβαίνει με όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία μας σε όλη τη χώρα πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης».

Με τις ανοησίες της η ηγεσία του ΠΑΜΕ υγειονομικών Πειραιά προσθέτει (συνειδητά ή ασυνείδητα) και τον εαυτό της στη «συμμαχία των προθύμων» που στηρίζει την πολιτική της χούντας κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, μαζί με τις Ντόρες, τους Καρατζαφέρηδες και τους Κουβέληδες. Πρέπει κάποιοι να συνειδητοποιήσουν ότι η λαϊκή οργή έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που όλοι αυτοί θα πεταχτούν πολύ γρήγορα στα σκουπίδια της ιστορίας μαζί με την κυβέρνηση που σιγοντάρουν …


Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών