Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΙΣ 31/3/2011

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ ξανατέθηκε για άλλη μια φορά - τυχαίο ;- το θέμα της έναρξης διαλόγου με το Υπουργείο αυτή τη φορά με πρωτοβουλία του προεδρείου της ΔΗΚΙ. Υπενθυμίζεται πως την αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση το θέμα ήρθε με πρωτοβουλία της ΠΑΣΚ και την άμεση και απόλυτη στήριξη της ΔΗΜΑΡ-Κουβέλη (έχει κρατήσει τη θέση της ΑΕΓ στον ΙΣΑ)και απορρίφθηκε υπό το πνεύμα των αποφάσεων των πανιατρικών συγκεντρώσεων, της κατάληψης και του παν.αγ.μετώπου.
Η πρόταση της ΔΗΚΙ που τελικά υπρψηφίστηκε επίσης από ΠΑΣΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΙΚ παρ΄ ότι τροποποιήθηκε μερικώς μετά τον κακό χαμό που έγινε από την παρέμβαση της ΑΡΣΙ, δυναμιτίζει την γραμμή του ενιαίου μετώπου καθώς παρ' ότι θέτει ξανά τα 12 σημεία προσφέρει μια πρώτης τάξης ευκαιρία στο Υπουργείο να κερδίσει χρόνο πηγαίνοντας σε ένα ακόμη προσχηματικό διάλογο.
Διάλογο με ποιόν;;; Με αυτόν που δεν θέλει διάλογο ούτε με την ΠΟΕΔΗΝ; Με την πολιτική ηγεσία που προχώρησε σε πραξικοπηματική διακοπή της σύμβασης 5000 γιατρών με τον οίκο Ναύτου, που βρίζει και συκοφαντεί συλλήβδην γιατρούς και φαρμακοποιούς από τα κανάλια της διαπλοκής;; Διάλογο με τους εκπροσώπους της χούντας κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ;;
Η ΑΡΣΙ καταγγέλει αυτήν τη βίαιη προσπάθεια των καθεστωτικών δυνάμεων να αποδομήσουν τις κατακτήσεις του κινήματος.
Αρνείται κάθε διάλογο με την κυβέρνηση.
Παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη λογική της ενιαίας πανυγειονομικής- παλλαικής απάντησης στην ενιαία λυσσαλέα επίθεση του αντίπαλου.
Δηλώνει προς όλους τους εκφραστές του αποτυχημένου γραφειοκρατικού συνδ.κινήματος πως τίποτε δεν είναι όπως παλιά...Η κατάληψη δείχνει το μόνο δρόμο για μια αποτελεσματική και νικηφόρα απάντηση του κινήματος στη λαίλαπα. Αρνήθηκαν μέχρι και την πρόταση να αποφασίσει για αυτό το σοβαρό ζήτημα μια νέα πανιατρική συγκέντρωση .
Τέλος δηλώνουμε πως τον πραγματικό διάλογο θα τον κάνουμε στους δρόμους μαζί με όλο το δυναμικό της κατάληψης του Υπουργείου. Η ΑΡΣΙ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσε σχετικές πρωτοβουλίες