Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Με όποιον δάσκαλο καθήσεις … ή … το αίμα ευρώ (δεν) γίνεται


Με όποιον δάσκαλο καθήσεις … ή … το αίμα ευρώ (δεν) γίνεται
Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών                  19-11-12
ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στη Θεσσαλονίκη. Η δίωξη ενάντια στους τρεις αγωνιστές που συμμετείχαν στη διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργατών ΟΤΑ έξω από την «παραμάζωξη» Μπουτάρη – Φούχτελ, έχει γίνει «μπούμπεραγκ» για τη χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και τον θλιβερό τρικομματικό θίασο που εφαρμόζει τις εντολές της. Ένα γιγαντιαίο κίνημα αλληλεγγύης έχει αναπτυχθεί εν ριπή οφθαλμού. Μεγαλειώδης και η σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια. Παρόντες και πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, χαρακτηριστικό της επιδοκιμασίας από το κοινό αίσθημα για την πράξη αντίστασης και την αγωνιστική στάση των κατηγορουμένων. Άφαντοι από το δικαστήριο οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί, οι πραιτωριανοί του κ. Δένδια δεν τόλμησαν να εμφανιστούν και η δίκη αναβλήθηκε λόγω … απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας !
Και όλα αυτά παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες διάφορων «ψιττακών» της ενημέρωσης προερχόμενων κυρίως από μέσα συνιδιοκτησίας του επίδοξου κρατικοδίαιτου εργολάβου (και) των σκουπιδιών κυρίου Μπόμπολα. Το αποκορύφωμα η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ στάση των Χασαποπουλοαναγνωστάκηδων την Κυριακή το πρωί στο MEGA. Σαν τα όρνεα έπεσαν να κατασπαράξουν τον σύντροφο Θανάση Αγαπητό, δάσκαλο και αγωνιστή του εκπαιδευτικού και ευρύτερα του λαϊκού κινήματος, έναν από τους τρεις κατηγορουμένους, που εκτός των άλλων με βάση τις νέες εγκυκλίους περί απολύσεων και αργίας κινδυνεύει σοβαρά να χάσει και τη δουλειά του αν καταδικαστεί … «Απορώ τι σόϊ γράμματα μαθαίνεις στα παιδιά» έφτασε να εκστομίσει ο Αναγνωστάκης, που απαξιωτικά αποκαλούσε διαρκώς δήθεν κατά λάθος «Αγοραστό» τον Θανάση Αγαπητό !  
1)      Δεν είναι «αγοραστός» ο Αγαπητός κ. Μανωλάκη μας. Αντίθετα, εσύ είσαι «αγοραστάκης» και όχι Αναγνωστάκης. Ταιριάζεις με το σύνθημα «το πάθος για χρήμα σε κάνει παύλο τσίμα» και όχι με το ένδοξο επώνυμο της αντιστασιακής ποίησης που είσαι ανάξιος να φέρεις. Ναι, το αίμα γίνεται νερό (ή καλύτερα, ευρώ) μερικές φορές…
2)      Ο Αγαπητός μαθαίνει στα παιδιά τα γράμματα του Νίκου Τεμπονέρα, του Δημήτρη Γληνού, της Ρόζας Ιμβριώτη και τόσων άλλων. Τα γράμματα με ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, της λευτεριάς και της αξιοπρέπειας – όχι τα γράμματα με μικρά γράμματα της φίλης σου Αννούλας Διαμαντοπούλου, των χορηγών εταιρειών, των καθηγητάδων που ό ένας κάνει καθηγητή τον γιό του άλλου και όλοι μαζί τα πιάνουν από εκατό μεριές. ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, όχι της υποταγής.
3)      Οι σφογγοκολάριοι των Λοβέρδων και λιβανωτές των Πάγκαλων, τα ντόπερμαν της «ενημέρωσης», οι ξεσκονιστές υποδημάτων των υπουργών, οι his mastersvoice του Μητσοτακέϊκου, οι υβριστές των φτωχών και απολογητές των πλούσιων, έχουν ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΗΔΙΑΣ πλέον. Καθυβρίζουν, συκοφαντούν και ψεύδονται χυδαία και προβοκατόρικα ενάντια σε όποιον εργαζόμενο αγωνίζεται ενώ ταυτόχρονα δίνουν ανεμπόδιστο βήμα προπαγάνδας στους διάφορους «γκαουλάϊτερς» της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ καθώς και στα κάθε λογής πολιτικά τσιράκια τους. Σε κάθετη αντιπαράθεση με το λαϊκό αίσθημα πλέον …
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ».
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ MEGA ΜΕΡΙΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ «ΕΡΥΘΡΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ «ΝΤΥΝΑΝ» ΑΚΟΜΑ ΚΟΝΤΥΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ …