Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΙΙΝΑΠ (Σύλλογος Εργαζόμενων Ιατρών Ιδιωτικών Νοςηλευτηρίων Αθήνας Πειραιά)

 ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/6/15 7μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 Περίπου   4μήνες μετά τις εκλογές και κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο καθαρό πως η συμφωνία που θα υπογραφεί μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της αντιδραστικής Ιερής Συμμαχίας ΕΕ-ΔΝΤ θα έχει αντιλαϊκό χαρακτήρα και θα εντάσσεται στο μνημονιακό πλαίσιο.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ανατρέπει το μνημονιακό πλαίσιο, ετοιμάζει μέτρα που συνεχίζουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, ενώ οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες και κόκκινες γραμμές, έχουν μπει στην κατάψυξη.

Η πρόταση της κυβέρνησης  και η απάντηση της θεσμοτρόικας παρά τις επιμέρους διαφορές στον τρ´οπο άσκησης της αντιλαικής και αντεργατικής πολιτικής και όχι στην ουσία της προμηνύουν νέα αβάσταχτα βάρη στο λαό. Η συγκυβέρνηση αγνοεί προκλητικά την πρόσφατη λαικη εντολή για τελος των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης

Η λεηλασία του δημόσιου πλούτου συνεχίζεται κανονικά, ακόμα και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σχεδιάζονται οι νέες ιδιωτικοποιήσεις και νέα φορολεηλασία. Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ εξοφλούνται κανονικά με εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που η κατάσταση της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων παραμένει δραματική από την ανεργία, την επισφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τις τεράστιες μισθολογικές απώλειες της 5ετίας, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων κλπ. Το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ καταδεικνύει την απάνθρωπη συνταγή της κερδοφορίας που χρησιμοποιεί η εργοδοσία και που θέλει τους εργαζόμενους αναλώσιμους.

Στο χώρο της υγείας τίποτε δεν έχει αλλάξει. Δίπλα στη συνεχιζόμενη κατάρρευση του δημόσιου  συστήματος υγείας και την εφαρμογή της ίδιας πάνω κάτω  πολιτικής(βλέπε εισοδηματικά κριτήρια στη συμμετοχή των ασφαλισμένων , καθυστερήσεις στις πληρωμές στο ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, ΜΗΣΥΦΑ στα supermarket κλπ) η κατάσταση στην ιδιωτική υγεία δραματική

Ανεργία και μετανάστευση  στους νέους και όχι μόνο γιατρούς , επισφάλεια στη μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών της εργασιακής περιπλάνησης  χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μεγάλες καθυστερήσεις στις πενιχρές αμοιβές ελέω ΕΟΠΥΥ, απολύσεις, αυθαιρεσία, ατομικές συμβάσεις και αδυναμία συλλογικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Την ώρα αυτή, που χρειάζεται ο ενιαίος και αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζομένων στην υγεία και την κοινωνία , η στάση του υποταγμένου συνδικαλισμού, οδηγεί ξανά στην τακτική της αδρανοποίησης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
Η ΟΣΝΙΕ εξαντλεί την παρέμβασή της σε ανακοινώσεις του προέδρου της , κολλημένη στην αποτυχημένη γραφειοκρατική λειτουργία του σ.κ , αποδέχεται την ουσία  των  ΣΣΕ που οδήγησαν σε μειώσεις αποδοχών και σε  χειροτέρευση της θέσης των εργαζόμενων γιατρών.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, ταξικών κινήσεων και συλλογικοτήτων που θα σηκώσουν το βάρος της εργατικής λαικης αντιπολίτευσης στην κυβερνητική πολιτική των νέων μνημονίων και των αυταπατών για το ληστρικό ρόλο της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 Καλούμε όλους τους μισθωτούς γιατρούς της Αθήνας και Πειραιά να διεκδικήσουν συλλογικά το δίκιο τους και να παλέψουν μέσα από το Σωματείο  για τα δικαιώματα τους
 Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς αποδοχές που θα προκύπτουν από συλλογικές συμβάσεις εργασίας , δεν θα υποκύπτουν στις ορέξεις των εργοδοτών, θα αναπληρώνουν τα κλεμμένα από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και θα υπακούουν μόνο στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Για μέτωπο κατα των απολύσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Για μηδενική ανοχή σε κρούσματα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού
Για υπεράσπιση της δωρεάν, δημόσιας υγείας
Για πλήρη πρόσβαση  όλων των πολιτών της χώρας ανεξάρτητα καταγωγής, θρησκείας, φύλου στο σύστημα υγείας

Με πανυγειονομικό και παλλαικό ξεσηκωμό κατά της κυβερνητικής πολιτικής
Με μαζικό ανεξάρτητο κίνημα για να ηττηθεί κάθε λογική εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους
Για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για την κοινωνία και την εργαζόμενη πλειοψηφία έξω από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11/6 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

                             
9/6/2015 ΔΣ ΣΕΙΙΝΑΠ