Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΔΗΚΝΙ-ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΣΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ

                   

ΔΗΚΝΙ-ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΣΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,    25 /5 /16

Εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει την απαράδεκτη μεθόδευση στο «Σισμανόγλειο» να αφαιρεθεί το δικαίωμα (που ισχύει σε όλα τα άλλα νοσοκομεία της Α Ζώνης) από τους γιατρούς προϊστάμενους διευθυντές τμημάτων να λαμβάνουν το επίδομα εφημέρευσης. Πίσω από την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση κρύβεται η συγκεκριμένη γνωστή ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ που εδώ και πολλά χρόνια βυσσοδομεί στα παρασκήνια ενάντια στα δικαιώματα τόσο των ασθενών όσο και της μεγάλης πλειοψηφίας των έντιμων, μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών. Το ΘΡΑΣΟΣ για την πρόσφατη απαράδεκτη αυτή μεθόδευση αντλείται από «άκρες» και διασυνδέσεις που έχει η γνωστή ολιγομελής μεγαλοδιευθυντική συμμορία στις ηγεσίες των παρατάξεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Την σκυτάλη στην απαράδεκτη αυτή μεθόδευση έχει παραλάβει από την προηγούμενη διοικήτρια του «Σισμανόγλειου» κ. Τσαγδή, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας εκτελών χρέη διοικητή κ. Αχιλλέας Λούλιας, κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΚΝΙ και «εκλεκτός» της προέδρου της ΕΙΝΑΠ κ. Παγώνη, η οποία για μια άλλη φορά πρόσφατα του είχε αναθέσει την εκπροσώπηση της ΔΗΚΝΙ στην εφορευτική επιτροπή των εκλογών της ΕΙΝΑΠ. Ο κ. Λούλιας αρνείται πεισματικά και προκλητικά την καταβολή του επιδόματος εφημέρευσης στους 4 προϊστάμενους διευθυντές, και μάλιστα ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ όλες τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις της ΕΙΝΑΠ, με αποκορύφωμα την τελευταία απόφαση που απευθυνόταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σε αυτόν. Ο κ. Λούλιας δεν είχε το στοιχειώδες φιλότιμο τουλάχιστον να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε επιστολή που απευθυνόταν στο πρόσωπό του και στάλθηκε από το σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών (την ΕΙΝΑΠ) στο οποίο σωματείο – ελέω ΔΗΚΝΙ και κ. Παγώνη – μόλις πριν δυο μήνες ο κ. Λούλιας εκτελούσε χρέη προέδρου της εφορευτικής του επιτροπής !
Μάλιστα, όπως έγκαιρα είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (Ιπποκράτειο και Λαϊκό) άρχισαν να αντιγράφουν τις προηγούμενες μέρες τα «τερτίπια» που εγκαινίασε από πέρσι το Σισμανόγλειο, και να αρνούνται την καταβολή του επιδόματος εφημέρευσης στους διευθυντές προϊστάμενους κλινικών και τμημάτων. Είναι πλέον ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ αυτό που λέμε από καιρό, δηλαδή πως πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο υποκινούμενο από την γνωστή ΣΥΜΜΟΡΙΑ, με «κερκόπορτα» το Σισμανόγλειο και πρόθεση επέκτασης σε όλη την χώρα. Το σχέδιο αυτό είναι σε απόλυτη αρμονία με τις αντιλήψεις «μόνο εμείς (οι γαλαζοπράσινοι ημέτεροι Συντονιστές της κλίκας) είμαστε γιατροί, όλοι οι άλλοι είναι βοηθηταριά αισχίστης υποστάθμης», «οι ειδικευόμενοι δεν έχουν δικαιώματα», «να νομιμοποιηθεί το φακελάκι» κλπ, κλπ.
Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχε γίνει παρόμοια συζήτηση και σχετικά με την στελέχωση των επιτροπών εξετάσεων ειδικοτήτων …
Αυτονόητα, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (23/5/16) προτείναμε πως το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έπρεπε να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ την στάση αυτή του κ. Λούλια, ο οποίος από την μία αρνείται την χορήγηση του επιδόματος εφημέρευσης στους συναδέλφους προϊστάμενους διευθυντές του Σισμανόγλειου, και από την άλλη αγνόησε προκλητικά τις σχετικές αποφάσεις της ΕΙΝΑΠ με αποκορύφωμα την πρόσφατη επιστολή της ΕΙΝΑΠ προς τον ίδιο τον κ. Λούλια στην οποία ΑΠΑΞΙΩΣΕ να απαντήσει καν … Στο ίδιο κείμενο υπήρχε – για άλλη μια φορά … - η απαίτηση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λύσει το θέμα με ενέργειά της.
Όμως, ενώ το κείμενο αυτό υποστηρίχθηκε από Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, ΔΗΠΑΚ και ΑΙΚ (ο εκπρόσωπος της ΑΙΣ δεν ήταν παρών στην συνεδρίαση), ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ, γιατί ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από τις παρατάξεις ΔΗΚΝΙ (ΝΔ), Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) και Ιατροί Μπροστά (ΠΑΣΟΚ) !
Όταν λοιπόν σταματάμε τις θεωρίες και τα γενικά ευχολόγια και πρέπει να πάμε στο διά ταύτα, ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ. Είναι πια φανερό πως οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΗΚΝΙ – Μέτωπο – Ιατροί Μπροστά  : 1) είναι συνυπεύθυνες για την αποθράσυνση αυτών που προκειμένου να περιφρουρήσουν αυτά που θεωρούν «αποκλειστικά τους προνόμια» ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα δικαιώματα των γιατρών αλλά και για την ασφάλεια των ασθενών (προϊστάμενος διευθυντής που δεν φαίνεται λαμβάνων το επίδομα εφημέρευσης δεν έχει τυπικά υποχρέωση να καλύψει ανάγκη του τμήματος όταν κληθεί από τον εφημερεύοντα), και που δεν έχουν καμία σχέση με την πλειοψηφία των έντιμων συναδέλφων Συντονιστών Διευθυντών 2) «προστατεύουν» και «χαΐδεύουν» τον κ. Λούλια, που επιδεικνύει εκτός από απαράδεκτη συμπεριφορά ενάντια στους συναδέλφους και αλαζονική συμπεριφορά ενάντια στην ΕΙΝΑΠ η οποία του έχει κάνει κατ επανάληψη την ΤΙΜΗ να τον έχει επικεφαλής της εφορευτικής της επιτροπής, 3) κάνουν ΠΛΑΤΕΣ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που αν και έχει ενημερωθεί εδώ και μήνες για το θέμα, ΔΕΝ ΤΟ ΛΥΝΕΙ (μια εγκύκλιος είναι αρκετή …) αλλά ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ «ΣΕΡΝΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
-         Καλούμε τους γιατρούς να πάρουν και αυτό το θέμα την υπόθεση στα δικά τους χέρια μέσα από τις νοσοκομειακές συνελεύσεις, παραμερίζοντας την συνδικαλιστική γραφειοκρατία

-         Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας άμεση και οριστική λύση.