Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 10-9-2017
ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Καταγγέλλουμε στους γιατρούς όλης της  χώρας το αλαλούμ που επικρατεί σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους και τον ΠΙΣ. Την απόλυτη ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση δια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΠΙΣ δηλαδή η συμμαχία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση της λειτουργίας των ιατρικών συλλόγων και του ΠΙΣ , μεταξύ άλλων σε μεταβατική διάταξη παρατείνει εν μέσω προεκλογικής περιόδου- μια σειρά σύλλογοι σε όλη τη χώρα έχουν προκηρύξει  εκλογές- την θητεία των εκλεγμένων οργάνων από 3 σε 4 χρόνια.
Απορρίπτουμε με απόλυτο τρόπο το σχετικό νομοσχέδιο! Σε μια εποχή, στην καρδιά της κρίσης που πλήττεται  ανεπανόρθωτα η λαϊκή υγεία , επιχειρείται η βίαιη έξοδος από το επάγγελμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων γιατρών μέσω των ασφαλιστρικών και φορολογικών νόμων και οι γιατροί του δημόσιου τομέα δουλεύουν ηρωικά σε περιβάλλον άγριων περικοπών, οι ιατρικοί σύλλογοι άμαζοι, γραφειοκρατικοί, έχουν αποτύχει πλήρως στον εκφράσουν με αποφασιστικό τρόπο τα συμφέροντα των γιατρών. Άρα αποκτά ζωτική σημασία να ανοίξουν οι ιατρικοί σύλλογοι με τις διαδικασίες τους  τη συζήτηση και τη δράση στη βάση. Με ανοιχτές διαδικασίες ανά γειτονιά και τομέα για όλα τα κρίσιμα θέματα με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους που θα δεσμεύονται στις αποφάσεις της βάσης .
Η κυβέρνηση προωθεί το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Συγκεντρώνει υπεραρμοδιότητες στον ΠΙΣ για να εκμεταλλευτεί την συγκυρία της συμμαχίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, Βλασταράκου και Βαρνάβα για να μιλά σε ευήκοα ώτα και να στηρίζεται σε ένα κυβερνητικό συνδικαλισμό που όμοιό του δεν έχουμε ζήσει ποτέ.
Επίσης με την υποχρέωση να στέλνονται στον ΠΙΣ όλα τα στοιχεία των γιατρών ακόμα και η ασφαλιστική και η φορολογική ενημερότητα(!) ανοίγει ο δρόμος στον ΠΙΣ να λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του κράτους και να μην δίνει πιστοποιητικά αν κάποιος γιατρός δεν αντέχει να πληρώνει τα δυσθεώρητα βάρη των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών
Σημειώνουμε με σαφή τρόπο ότι η ουσία δεν βρίσκεται στο ποιος θα ασκεί την πολιτική ο ΠΙΣ ή οι ιατρικού σύλλογοι αλλά τι πολιτική. Υπεράσπιση των μνημονιακών νόμων που απελεύθερωσαν το ιατρικό επάγγελμα, δημιούργησαν τον ασφαλ(η)στρικό νόμο Κατρούγκαλου, διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας  και τους υγειονομικούς και στέλνουν χιλιάδες νέους γιατρούς στη μετανάστευση δηλαδή την πολιτική του μαύρου μετώπου ΔΝΤ,ΕΕ και μνημονιακών κυβερνήσεων; ή πανυγειονομικός παλλαικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής; Και ο ΠΙΣ και οι ιατρικοί σύλλογοι στις διάφορες εκδοχές που προκύπτουν από τις εσωκομματικές φαγωμάρες στον χώρο της  ΝΔ έχουν διαλέξει τον πρώτο δρόμο επί της ουσίας
Λίγα λόγια και για την φαρσοκωμωδία της συμμαχίας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στον ΠΙΣ. Το ανώτατο στάδιο του κυβερνητικού συνδικαλισμού! Πρώτη φορά μαζικό όργανο γιατρών πανηγυρίζει για κυβερνητικό νομοσχέδιο λέγοντας ότι προκύπτει από δική του πρόταση! Ούτε τα προσχήματα! Δεν μας εκπλήσσουν βέβαια. Είναι οι ίδιοι που συμφωνούν με …χίλια στο νόμο διάλυσης της ΠΦΥ, έχουν εξελιχθεί σε γραφείο τύπου του υπουργείου Υγείας, είναι αυτοί που καθαίρεσαν τον ….ενοχλητικό εκπρόσωπο του Ενωτικού κινήματος για την ανατροπή  από το ΔΣ του ΕΚΑΒ!
Για μας φυσικά το κύριο δεν είναι πότε θα γίνουν οι εκλογές αλλά τι θα σημάνουν! Καταγγέλλουμε παρ όλα αυτά την κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της και καλούμε τους γιατρούς στη μάχη για ανατροπή αυτής της πολιτικής και ου κυβερνητικού συνδικαλισμού απαιτώντας φυσικά να καθορισθούν άμεσα οι εκλογικές διαδικασίες
                        

 ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ                ΑΘΗΝΑ        10-9-17