Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2/2018 - ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 6/2/18

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2/2018
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ    ΤΡΙΤΗ  6/2/18    

Δηλώνουμε  εξοργισμένοι από το γεγονός πως δεν εγκρίνεται από τον πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών Δεκεμβρίου 2017 αλλά και οι οφειλόμενες πρόσθετες εφημερίες των τελευταίων μηνών 2017.
Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με τις ψήφους και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέρασε στην Βουλή αιφνιδιαστικά στις 9/11/17 τις καταστροφικές εκτρωματικές διατάξεις για το ιατρικό ωράριο. Ως νοσοκομειακοί γιατροί είχαμε αντιδράσει μαζικά και δυναμικά με απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο και στην βουλή. Τονίζαμε μεταξύ πολλών άλλων πως αυτές οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν απεριόριστο αριθμό αναγκαστικών εφημεριών ετοιμότητας για τους εδικευμένους και 11-14 υποχρεωτικές ενεργείς εφημερίες τον μήνα για τους ειδικευόμενους χωρίς δικαίωμα ρεπό. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως ο νόμος θα μείνει ανεφάρμοστος «μέχρι να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις». Έδωσε εντολή στους διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ τα προγράμματα εφημεριών να καταρτίζονται με τον παλιό τρόπο μέχρι νεωτέρας (μέχρι την έκδοση της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης). Απαντήσαμε πως οι καταστροφικές αυτές νομοθετικές διατάξεις πρέπει να καταργηθούν γιατί εκτός των άλλων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το Ελεγκτικό Συνέδριο να μην εγκρίνει των αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έσπευσε να πει πως δήθεν «πάλι κινδυνολογούμε» και πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση τέτοιο θέμα.
Η κυβέρνηση λοιπόν δεν έχει καμία δικαιολογία. Έχει την πλήρη ευθύνη.
Απαιτούμε :
-         Να καταργηθούν οι εκτρωματικές καταστροφικές νέες νομοθετικές διατάξεις για το ιατρικό ωράριο που διαλύουν τελείως τις ζωές μας και επιδεινώνουν ακόμα πιο πολύ την ιατρική παρακολούθηση των ασθενών μας.
-         Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας
-         Να δεχτεί η πολιτική ηγεσία άμεσα το από πρόπερσι αίτημά μας για έναρξη διαλόγου με την ΟΕΝΓΕ προς νέα κλαδική συμφωνία που θα καθιερώνει πραγματικό 48ωρο με 5θήμερο – 6ωρο – 30ωρο πρωινό τακτικό ωράριο και το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα για κάθε γιατρό με δικαίωμα ρεπό μετά την εφημερία και να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις που απαιτούνται, όπως άλλωστε απαιτεί η ΟΕΝΓΕ εδώ και δέκα χρόνια.
-         Να δικαιωθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών.

Μετά την τελική ενημέρωση που λάβαμε την Τρίτη 6/2 ότι ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εμμένει στην άρνηση του να υπογράψει την  αποπληρωμή των δεδουλευμένων τακτικών εφημεριών Δεκεμβρίου 2017 αλλά και τις  οφειλόμενες πρόσθετες εφημερίες των τελευταίων μηνών 2017, αποφασίζουμε :


-         ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ    ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12/2/2018
-         ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ( ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ -  ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ -  Π.ΡΑΛΛΗ 190,  ΝΙΚΑΙΑ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/2/2018, ΣΤΙΣ 13.30
-         ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/2/2018, ΣΤΙΣ 13.30, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ