Τρίτη 21 Μαΐου 2019


Ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή για τις πρωτοφανείς εξελίξεις στον ΠΙΣ
1.       Σε πρόσφατη ανακοίνωση  μας για τις εξελίξεις σχετικά  με την υπουργική ακύρωση των εκλογών της 3-3-2019 στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο(ΠΙΣ)  καταγγείλαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ωμή κρατική παρέμβαση του υπουργού υγείας στις  μαζικές διαδικασίες  του ανώτερου πανελλαδικού φορέα εκπροσώπησης των γιατρών. Απαιτήσαμε την ακύρωση της προκλητικής παρέμβασης Ξανθού και επισημάναμε  τις βαριές ευθύνες της  ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΚΙ  όταν ο επικεφαλής της Θ.Εξαδάκτυλος στην ΓΣ  τόνιζε ότι στόχος είναι ο ΠΙΣ να μην είναι κίνημα αλλά σύμβουλος του κράτους και του υπουργείου Υγείας(φέρνοντας πιο κοντά την κρατική, δίχως προηγούμενο , εμπλοκή ). Ή όταν στελέχη της ΔΗΚΙ με ενστάσεις απευθείας στον υπουργό ζητούσαν άμεσα την παρέμβασή του.
2.       Νομίζαμε (λάθος μας) ότι τα είχαμε δει  όλα! Όμως ήρθαν να μας διαψεύσουν οι πρωτοφανείς εξελίξεις της 17/5/2019. Έξι(6!) γιατροί που πραγματικά θα μείνουν στην ιστορία αποφάσισαν ότι αποτελούν απαρτία σε ένα όργανο 15 μελών και εξέλεξαν νέο πρόεδρο στον ΠΙΣ καταλύοντας κάθε έννοια  στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμότητας ή νομιμοφάνειας ,προκήρυξαν  νέες εκλογές και παίρνουν αποφάσεις πάνω σε καυτά επίκαιρα προβλήματα των γιατρών! ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ την κίνηση αυτή και μαζί με αυτή τη συνεχιζόμενη ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΩΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ!
3.       Τα  τεράστια προβλήματα των γιατρών και της λαϊκής υγείας δεν μπορούν να περιμένουν! Καλούμε όλους τους γιατρούς της χώρας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους καταγγέλλοντας τον κυβερνητικό κατήφορο και τον αδυσώπητο πόλεμο για τις καρέκλες που μαίνεται
ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΤΩ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!!

             Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, Αθήνα 21/5/2017