Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Από μικρόν και από Μαραβέγια μαθαίνεις την αλήθεια



Από μικρόν και από Μαραβέγια μαθαίνεις την αλήθεια

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,      14/12/2019

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αποδειχτεί πως το μονοπαραταξιακό ΝΔ προεδρείο του ΠΙΣ εξυπηρετεί ένα βρώμικο κύκλωμα ιδιοτελών ιδιωτικών συμφερόντων «τρωκτικών» του δημοσίου χρήματος στο οποίο εμπλέκονται κυβερνητικοί παράγοντες, κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» και κάποιοι γιατροί που θέλουν πλήρη  ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων ώστε τελείως ανενόχλητοι να σουλατσάρουν σε αυτά και να μετατρέπουν εκβιαστικά τους ασθενείς σε «πελάτες». Αυτό το τελευταίο άλλωστε ήδη γίνεται εδώ και πολλά χρόνια από συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς μεγαλοκαθηγητάδες  γιατρούς των οποίων «την δόξα και το χρήμα» ζήλεψαν σαν λιγούρηδες και κάποιοι άλλοι.
Το πάθος τους  για κρατικό χρήμα και ανομία είναι τόσο αβυσσαλέο που την Τετάρτη 11/12 κάλεσαν τα … ΜΑΤ ενάντια σε συναδέλφους τους  μέλη Ιατρικών Συλλόγων (δηλαδή μέλη του ίδιου του ΠΙΣ), μεταξύ των οποίων αιρετοί εκλέκτορες της ΓΣ του ΠΙΣ και τουλάχιστον 4 (από τα 15) μέλη του ίδιου του ΔΣ του ΠΙΣ για να τους εμποδίσουν να εισέλθουν σε … εκδήλωση του ΠΙΣ ώστε ανεμπόδιστα και στα μουλωχτά να διεκπεραιώσουν τα “business deals” που έχουν δρομολογήσει με ιδιώτες κλινικάρχες, τραπεζίτες και λοιπούς. Τόσο στα μουλωχτά και απόκρυφα ώστε κάποιοι από τους  εκεί «συνδαιτυμόνες» είχαν ειδικό ταμπελάκι πάνω στο τραπέζι τους πως «δεν επιθυμούν φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση».
Αλλά όπως είπαμε εξ αρχής  αυτά τα ομολογούν από μόνοι τους και δεν χρειάζεται να τα αποδείξουμε εμείς. Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος λοιπόν της σαπίλας, της ανομίας, του ψέματος και της παραπλάνησης αναδείχτηκε «με το σπαθί» του ο συνάδελφος και κυβερνητικός βουλευτής κ. Μαραβέγιας που επί τόπου έσπευσε αυτόκλητος να κάνει «δηλώσεις» χαρακτηρίζοντας τους συναδέλφους του νοσοκομειακούς γιατρούς μέλη της ΟΕΝΓΕ και του ίδιου του ΠΙΣ που εισέρχονταν στην αίθουσα αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό ως «αριστεροφασίστες» που «συγχέουν την κρατικά παρεχόμενη υγεία με την δημόσια υγεία».  Έτσι λοιπόν εν τη αφελεία του ο κυβερνητικός βουλευτής ΝΔ και ιδιώτης γιατρός  επιστημονικός διευθυντής ιδιωτικής κλινικής (όπως ο ίδιος διαφημίζει στο βιογραφικό του) αποκαλύπτει το … σχέδιο : κοιτάξτε να δείτε, η «δημόσια υγεία» δεν πρέπει να είναι αμιγώς «κρατικά παρεχόμενη» δηλαδή στα Ελληνικά (μεταφράζοντας από τα «Φιλελευθερελληνικά») πρέπει να καταργήσουμε ό,τι έχει απομείνει από το ΕΣΥ έτσι ώστε ο κάθε κρατικοδίαιτος ιδιώτης κλινικάρχης να αρμέγει  ανενόχλητος το χρήμα του ΕΦΚΑ και κάθε «επιδέξιος ιδιώτης» γιατρός όπως ο ίδιος ο κ. Μαραβέγιας να σουλατσάρει ανενόχλητος  μέσα στο πρώην δημόσιο νοσοκομείο, π.χ. το νοσοκομείο Βόλου εν προκειμένω, ώστε να ψαρεύει εκβιαστικά «πελατεία» και την απαγάγει οδηγώντας την σε κάθε «Άνασσα Ιδιωτική Κλινική Α.Ε.».

Ευχαριστούμε πολύ κ. Μαραβέγια, ήσασταν σαφέστατος και αποκαλυπτικός.