Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Απόφαση γενικής συνέλευσης ΕΝΙΘ 21/11/2007

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. της ΕΝΙΘ στις 5 Φεβρουαρίου 2008

Η Γ.Σ. της ΕΝΙΘ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση κλαδικής συμφωνίας που κατέθεσε προς το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ το υπουργείο υγείας στις 16\01\2008,διότι όχι μόνο δεν απαντά στα χρόνια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για ουσιαστική βελτίωση των αμοιβών τους και των εργασιακών συνθηκών τους, αλλά αντίθετα τα ενταφιάζει οριστικά, διαιωνίζοντας το καθεστώς της κακοπληρωμένης και χωρίς όριο υπερεργασίας, ενταφιάζοντας έτσι οριστικά και τις ελπίδες των νέων γιατρών για αξιοπρεπή εργασία σε ένα αναβαθμισμένο και μαζικά στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Γ.Σ. της ΕΝΙΘ απαιτεί από όλους τους συνδικαλιστές να σέβονται τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της Ομοσπονδίας που έχει απορρίψει το επίδομα εφημέρευσης και αναφέρεται στην ανάγκη διπλασιασμού των τακτικών αποδοχών όλων των νοσοκομειακών γιατρών του, μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο διπλασιασμού της κρατικής χρηματοδότησης του ΕΣΥ. Η Γ.Σ. επιβεβαιώνει τις παλιότερες αποφάσεις των περσινών μαζικών συνελεύσεων για εφαρμογή του 48ωρου για ειδικούς και ειδικευομένους με 5θήμερο 6ωρο πρωινό και μία ενεργό εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επομένη Σαββάτου ,Κυριακής και αργίας με ταυτόχρονη εφαρμογή νέου μισθολογίου, που ως βάση θα έχει την δραστική αύξηση των βασικών μισθών και το διπλασιασμό των καθαρών τακτικών αποδοχών. Ως μεταβατική κατάσταση προς τον τελικό στόχο μπορεί να υπογραφεί ετήσια και μόνο ετήσια συλλογική σύμβαση εργασίας, έχοντας όμως ως έσχατο σημείο υποχώρησης από μεριάς μας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ στις 21\11\2007.

Η Γ.Σ. της ΕΝΙΘ καταγγέλλει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το ασφαλιστικό αλλά και τη στάση του προέδρου του ΠΙΣ κ. Καλοκαιρινού που τις διευκολύνει με κάθε τρόπο ερχόμενος σε ανοιχτή αντιπαράθεση ακόμα και με τις αποφάσεις της Γ.Σ. του ΠΙΣ στις 11-12 Γενάρη 2008. Η Γ.Σ. της ΕΝΙΘ τονίζει προς όλους τους υγειονομικούς ότι το πρόβλημα του ΤΣΑΥ δεν είναι μόνο, ούτε κυρίως, η ενοποίησή του με τα άλλα ταμεία των «επιστημόνων που θα δεσμεύσει ένα ακόμα μεγάλο μέρος των αποθεματικών του, όπως προβλέπει το τελευταίο κυβερνητικό σχέδιο. Το πραγματικό και μείζον πρόβλημα είναι τα δισεκατομμύρια ευρώ που του χρωστάνε μέσω της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι και το ίδιο το κράτος και η φοβερά άδικη μεταχείριση όλων των μετά την 1-1-93 ασφαλισμένων εξαιτίας του νόμου Σιούφα του 1992 που διατηρήθηκε και με τον νόμο Ρέπα του 2002. Γι αυτό και η ΕΝΙΘ καλεί σε καθολική συμμετοχή στην γενική απεργία της 13 Φλεβάρη με αιτήματα:

  • Να δώσουν άμεσα όλες τις χρωστούμενες εισφορές

οι μεγαλοκλινικάρχες και το κράτος.

  • Ίσες εισφορές και ίδια ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι αντιασφαλιστικοί νόμοι του 1992 και του 2002.
  • Πλήρη αυτοδιαχείριση του ΤΣΑΥ από τους ίδιους τους υγειονομικούς,

Επαρκή στελέχωση και μηχανοργάνωσή του

  • Καμιά εμπλοκή των αποθεματικών του στο χρηματιστηριακό τζόγο.
  • Ένταξη των γιατρών του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και αναγνώριση των εφημεριών ως συντάξιμου χρόνου.

Τέλος η Γ.Σ. αποφασίζει την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα που θα ξανασυνεδριάσει το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ από το οποίο και απαιτεί την προκήρυξη πανελλαδικών κινητοποιήσεων διαρκείας από τη Δευτέρα 3 μαρτίου σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν απαντήσει θετικά στην απόφαση του Γ.Σ της 21\11\2007.