Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Ανακοίνωση ΑΡΣΙ 12/4/2008

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δεν κατάφερε για άλλη μια φορά να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις - Τεράστιες οι ευθύνες της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ)

Χθες (8/4) στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι του συντονιστικού των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων της Αθήνας οι οποίοι μετέφεραν τις αποφάσεις των νοσοκομειακών γιατρών (κυρίως ειδικευόμενων και νεότερων επιμελητών)για καταγγελία της κοροϊδίας Αβραμόπουλου και για διεκδίκηση άμεσων λύσεων στα θέματα του μισθολογίου, ωραρίου, ασφαλιστικού, εκπαίδευσης, επαγγελματικής προοπτικής.
Η ΑΡΣΙ δεν τοποθετήθηκε, ούτε υπέβαλλε δική της πρόταση, αλλά έδωσε το λόγο στις συνελεύσεις των νοσοκομείων και στο τέλος κατέθεσε πρόταση βασισμένη στις αποφάσεις τους που περιελάμβανε: κάλεσμα για στάση εργασίας και διαδήλωση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 11/4, καθώς και άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης της ΕΙΝΑΠ.
Λόγω συσχετισμών στο ΔΣ (14 παρόντες: 6 ΔΗΚΝΙ - 2 ΠΑΣΚ - 2 ΔΗΠΑΚ - 2 ΑΡΣΙ - 2 ΑΕΓ) για να υπερψηφιστεί η πρόταση έπρεπε να εγκριθεί και από τις 4 παρατάξεις πλην της ΔΗΚΝΙ.
Για άλλη μια φορά ο Τσούκαλος βρήκε "σωσίβιο" στη ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ): η ΔΗΠΑΚ αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση με τη διακαιολογία ότι "θέλουμε ολόκληρο το πλαίσιό μας" με αποτέλεσμα να πλειοψηφίσει με σχετική πλειοψηφία (6) η πρόταση της ΔΗΚΝΙ.
Η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ έχει τεράστιες ευθύνες. Γυρίζει την πλάτη στους χιλιάδες γιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με τη διακαιολογία ότι δεν της αρέσουν τα αιτήματά τους (όπως έκανε πρόσφατα η κα Παπαρήγα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ).
Πάντως για την ιστορία, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλύπτει την κινητοποίηση της 11/4/2008 με 4ωρη στάση εργασίας (11πμ - 3 μμ) "υποστηρίζοντας τις αποφάσεις των νοσοκομειακών συνελεύσεων".
Τετάρτη, 12/4/2008