Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΨΝΑ 10-3-2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΨΝΑ 10-3-2010

Ο νόμος που πέρασε κατεπειγόντως στη βουλή η κυβέρνηση στις 5-3 είναι ένα αντεργατικό έκτρωμα που συνθλίβει το εισόδημα όλων των εργαζομένων και μεταξύ άλλων καταργεί και επίσημα τη συλλογική μας σύμβαση και το νόμο 3754/2009.Αυ- το σημαίνει μαζί με αύξηση ΦΠΑ, ΔΕΗ,καυσίμων κ.λπ.,μείωση τουλάχιστο 3000€ για τους ειδικευόμενους και 6000 για τους ειδικευμένους.Επιπλέον περικόπτονται τα κονδύλια για τις εφημερίες τόσο ώστε σε καμιά περίπτωση τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια.Στο ΨΝΑ η περικοπή στις εφημερίες είναι 30% ενώ ήδη δεν μας έχουν πληρώσει τον αύγουστο του 2008(!!!!)και περιέκοψαν σεπτέμβριο –οκτώβριο.Ακόμη μας χρωστούν δεκέμβριο 2009 ιανουάριο-φεβρουάριο 2010.Όλα αυτά και σε συνδυασμό με την περικοπή 1,4 δις€ από την υγεία δείχνουν ότι ένας από τους βασικούς στόχους των μέτρων που προωθούν κυβέρνηση –Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. είναι το ΕΣΥ και οι εργαζόμενοί του.Τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και αυτοί που τόσα χρόνια κερδοφορούσαν(μεγάλες επιχειρήσεις,τράπεζες,μεγάλα εισοδήματα) και όχι εμείς.
Παλεύουμε για:
-Ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας-συνθλιβής των εργαζόμενων.
-Καμιά περικοπή μισθών, επιδομάτων ,δώρων.
-Καμιά αλλαγή στο καθεστώς φορολόγησης
-Κονδύλια για εφημερίες που να καλύπτουν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης(για ΨΝΑ 220000€ το μήνα για φέτος)
-Άμεση αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων εφημεριών
-Πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης-άμεση πρόσληψη των 2000 γιατρών
Αποφασίζουμε:
-Εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τις ώρες εργασίας και της απόφασης της ΟΕΝΓΕ της 18-2-2010,οπότε κανείς δε θα κάνει πάνω από 4 εφημερίες..Καταθέτουμε ατομικές δηλώσεις και μετά δεν εφημερεύει κανείς.
-Έναρξη επίσχεσης εφόσον δεν πληρωθούμε άμεσα τα δεδουλευμένα.
-Λειτουργία άμεσα του συντονιστικού των συνελεύσεων νοσοκομείων αθήνας-πειραιά.
-Συμμετοχή σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία που αγωνίζονται.
-Συμμετοχή στην απεργία 11-3 και τη συγκέντρωση 10.00 μουσείο με πανό νοσοκομειακών γιατρών.
-Δημιουργία επιτροπής αγώνα
Καλούμε σε συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΨΝΑ
Καλούμε την ΟΕΝΓΕ. σε συντονισμό με άλλους κλάδους σε κλιμάκωση των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων για την ανατροπή των μέτρων.