Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ !

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ !
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 23-3-2010
Καμία δέσμευση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στην σημερινή συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ για όλα τα φλέγοντα θέματα : 1) την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές, 2) την κατάρτιση πλήρων και ασφαλών για τους ασθενείς προγραμμάτων εφημέρευσης 3) την τήρηση και των υπόλοιπων όρων της συλλογικής σύμβασης (ελαστικές εργασιακές σχέσεις, προσλήψεις, μισθοί, φορολογία).
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από σήμερα κιόλας : οι ειδικευόμενοι του «Ευαγγελισμού» αποφάσισαν σήμερα να αποχωρήσουν από την γενική εφημερία. Η κατάσταση φουντώνει σε όλα τα νοσοκομεία, η γραμμή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για “light” κινητοποιήσεις έχει ήδη υποστεί ήττα.
Στο κενό οι απειλές, οι εκβιασμοί και ο αυταρχισμός (χθες στην Ξάνθη, σήμερα στον «Ευαγγελισμό»).
Η κυβέρνηση δείχνει καθαρά με τη στάση των κορυφαίων παραγόντων της ότι αντιμετωπίζει ασφυκτικό πολιτικό πρόβλημα. Κατ’ αρχήν καταρρέει η αγωνιώδης της προσπάθεια να προβάλλει το ΕΣΥ σαν «αντίβαρο» στα λαϊκά στρώματα που θίγονται καίρια από το σταθεροποιητικό πρόγραμμα. Επιπρόσθετα αδυνατεί να εξηγήσει γιατί ενώ από την μία περικόπτει τις –ήδη εξευτελιστικές- αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών για να εξοικονομήσει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από την άλλη συνεχίζεται ανενόχλητο το «πάρτι» των δισεκατομμυρίων προς τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα με σκανδαλώδεις συμβάσεις και προς τις πολυεθνικές εταιρείες με σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και υλικών.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ !
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !