Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

 

1.       Η ΑΡΣΙ με ανακοίνωσή της στις 10/2/2013 δήλωσε την απόλυτη διαφωνία της με το πολιτικό πλαίσιο της απόφασης της  ΓΣ του ΠΙΣ που υποστηρίχθηκε από τις τρείς παρατάξεις κλίματος  ΝΔ ,την ΠΑΣΚ και το ΜΕΤΩΠΟ-ΑΕΓ. Η απόφαση πλην κάποιων αντιμνημονιακών ψηγμάτων δεν αντιπαλεύει την καρδιά του προβλήματος : ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. Κοροϊδεύουν ανοικτά τους γιατρούς όταν ζητούν την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και όχι την ουσία της απάνθρωπης πολιτικής που εφαρμόζεται. Προκαλούν την δοκιμαζόμενη νέα γενιά των γιατρών όταν αναμασούν τα χιλιοειπωμένα και αποτυχημένα ιδεολογήματα για τον ιατρικό πληθωρισμό ξαναφέρνοντας από το παράθυρο τα αιωνίως σε αναμονή σχέδια για φραγμούς σε κάθε στάδιο της ιατρικής εκπαίδευσης.

2.       Πίσω από την κοκορομαχία ΠΙΣ και ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ δεν κρύβονται ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες για την ακολουθουμένη πολιτική στην Υγεία. Είναι συνέπεια της γνωστής ενδοπαραταξιακής διαμάχης στον χώρο της ΔΗΚΙ που δεν αφορά καθόλου τις αγωνίες χιλιάδων γιατρών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε το πολιτικό πλαίσιο της απόφασης της ΓΣ του ΠΙΣ μαζί το ψήφισαν.

3.       Στην αρχή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ (1/2012) η ΑΡΣΙ τόνιζε την ανάγκη κοινής ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ  για συνολική ΚΑΤΑΔΙΚΗ του ΕΟΠΥΥ που θα έβαζε ταφόπλακα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη θα έφερνε πιο κοντά την ανθρωπιστική κρίση που τώρα βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας! Οι λίγοι γιατροί που συνεβλήθησαν με τον ΕΟΠΥΥ συναίνεσαν στις εξευτελιστικές αμοιβές και κυρίως έδωσαν χείρα βοηθείας στην παραπαίουσα κυβέρνηση.

4.       Η ΑΡΣΙ διαφωνεί ΑΠΟΛΥΤΑ με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των κλινικών γιατρών του ΕΟΠΥΥ και από θέση αρχών αλλά και ουσίας .ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

5.       Σε αυτό το επίδικο είναι καιρός να τοποθετηθούν  ΟΛΟΙ….

 

                                        ΑΡΣΙ 13/2/2013