Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΚΟΝΠ "ΜΕΤΑΞΑ" 15-3-13





ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ


                Στις 15/03 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των γιατρών  του «ΜΕΤΑΞΑ» με θέματα:
·         Κατάργηση της Δημόσια Υγείας
·         Απλήρωτες εφημερίες

Στη συνέλευση αποτυπώθηκε ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ έχει καταστεί προβληματική με προεξέχουσα αιτία τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού (νοσηλευτικό,ιατρικό και λοιπό) καθώς και η εναντίωση του  ιατρικού προσωπικού στη συγχώνευση κλινικών και κατάργηση νοσηλευτικών κλινών.
Αποφασίστηκε:
1.       Ενημέρωση των συλλόγων καρκινοπαθών για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και προσπάθεια για κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Υγείας.
2.       Η συνέλευση των ιατρών αποφάσισε να ζητήσει τη σύγκλιση  συνέλευσης του Σωματείου εργαζόμενων ΜΕΤΑΞΑ,προκειμένου να υπάρξουν και κοινές κινητοποιήσεις όλων των εργαζόμενων του νοσοκομείου.

Απλήρωτες Εφημερίες: Στο νοσοκομείο μας υπάρχουν οφειλές για εφημερίες που χρονολογούνται από 14 μήνες (οριζόντιες περικοπέςΙανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2012) . Ακόμα, δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις εφημερίες από το Νοέμβριο 2012 και μέχρι σήμερα.
Αποφασίστηκε :
1.       Επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ( τακτικό ωράριο και εφημερίες)από Παρασκευή 22/03. Άμεση συλλογή υπογραφών.
2.       Να ζητηθεί από το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ η προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε σύμπλευση με τις επισχέσεις των ειδικευόμενων.
3.       Συντονισμός της δράσης μας με τα άλλα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κινητοποίηση.
4.       Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα με έργο:
α.       Συλλογή υπογραφών για την επίσχεση
β.      Συνάντηση με τη διοικήτρια του νοσοκομείου
γ.       Εκπροσώπηση της συνέλευσης στο συντονιστικό την Τρίτη 19/03 στο Τζάνειο
δ.      Εκπροσώπηση της συνέλευσης στο δ.σ. της ΕΙΝΑΠ την Τετάρτη 20/03
ε.      Επικοινωνία με τους συλλόγους καρκινοπαθών
5.       Νέα Γενική συνέλευση Παρασκευή 22/03 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου