Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΣΤΟ "ΤΖΑΝΝΕΙΟ"


Προς διοίκηση ΓΝ Τζανείου Πειραιάς, 11/03/13

Κοινοποίηση προς διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας
Προς επιστημονικό συμβούλιο

Η προκλητική καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, που φτάνει πλέον τους 4 μήνες, φέρνει τους νοσοκομειακούς γιατρόυς στα όρια της μισθολογικής εξαθλίωσης ενώ η πολιτεία με τη στάση της μας εξαναγκάζει ουσιαστικά σε απλήρωτη εργασία. Τα χρωστούμενα περιλαμβάνουν την οριζόντια περικοπή στις τακτικές εφημερίες του δεύτερου εξαμήνου του 2012, ενώ ακόμα και ο Νοέμβρης δεν έχει αποπληρωθεί στο συνολό του. Σύμφωνα με το νέο μνημονιακό κάθεστώς, για να πληρωθούν οφειλόμενα του προηγούμενου οικονομικού έτους μέσα στο επόμενο χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση την οποία το υπουργείο υγείας δεν έχει κάνει ακόμα, ενώ φαίνεται πως οι διαβεβαιώσεις από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου για αποπληρωμή του Νοέμβρη μέσα στο μήνα Μάρτιο είναι μη αληθείς. Παράλληλα το κονδύλι εφημεριών για το έτος 2013 υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με το αναγκαίο κονδύλι που απαιτεί η ασφαλής εφημέρευση του νοσοκομείου κάνοντας απαραίτητη την έγκριση έξτρα κονδυλίου από το υπουργείο. Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις υλικών, φαρμάκων και προσωπικού καθιστούν τη λειτουργία του νοσοκομείου εξαιρετικά επισφαλή και τις συνθήκες εργασίας δραματικές.
Για τους παραπάνω λόγους και μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, αποφασίζουμε την έναρξη επίσχεσης εργασίας για τους ειδικευόμενους ιατρούς από τις 14/3/12 σε περίπτωση που στις 13 (ημέρα μισθοδοσίας) δεν καταβληθούν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα και αναστολή της τακτικής λειτουργίας του νοσοκομείου.
Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και σε μη εξόφληση των οφειλομένων, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας κατά παντός υπευθύνου.

ΕΙΝΑΠ ΤΖΑΝΕΙΟΥ