Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ «ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ» ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ



Η ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ «ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ» ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,      27/3/2018

Πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες οι διαρροές από την ηγεσία του ΚΕΣΥ προς τα ΜΜΕ πως επίκειται άμεσα νομοθέτηση αντιδραστικών ρυθμίσεων που έχει επικυρώσει το ΚΕΣΥ και που αφορούν την ιατρική εκπαίδευση, τις ιατρικές ειδικότητες και τις επιστημονικές εταιρείες. Κι αυτό παρά τις πρόσφατές διαβεβαιώσεις που έδωσε στην ΟΕΝΓΕ και στην ΕΙΝΑΠ ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός πως συνολικό νομοσχέδιο ή τμήμα νομοσχεδίου περί ιατρικής εκπαίδευσης δεν πρόκειται τελικά να υπάρξει. Πιθανά πρόκειται για ελιγμό από την κυβέρνηση πρώτα να καθησυχάσει και μετά να αιφνιδιάσει όπως το έχει κάνει αρκετές φορές. Ή πρόκειται για προσπάθεια της ηγεσίας του ΚΕΣΥ να προκαταλάβει καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμίσεις αυτές που απεργάζεται η ηγεσία του ΚΕΣΥ σύμφωνα με τις σχετικές «διαρροές» αφ’ ενός είναι καταστροφικές κυρίως για τους νέους γιατρούς και όχι μόνο, και αφ’ ετέρου αποκαλυπτικές για το τι ακριβώς εξυπηρετεί το σύμπλεγμα κυβερνητικών εκπροσώπων – συγκεκριμένων μεγαλοκαθηγητικών κυκλωμάτων στην ΕΓ του ΚΕΣΥ : μνημονιακές επιταγές από το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ καθώς και ιδιοτελείς προσωπικές επιδιώξεις των απαρτιζόντων αυτό το σύμπλεγμα στην ηγεσία του ΚΕΣΥ.
-          Πανελλήνιες εξετάσεις για λήψη τίτλου ειδικότητας από τον Σεπτέμβριο 2018 και εξής που θα γίνονται μόνο σε 3 πόλεις, μόνο 3 φορές τον χρόνο και που θα έχουν και … 3 βαθμούς για τους επιτυχόντες : άριστα, λίαν καλώς, καλώς. Ο βαθμός θα συνοδεύει τον/την γιατρό ισοβίως και θα λαμβάνεται υπόψη για πιθανή διεκδίκηση θέσης στο ΕΣΥ ή στην ΠΦΥ κλπ. Ο βαθμός στον τίτλο ειδικότητας θα αποτελέσει μια ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΕΣΥ καθώς δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Δ. Ευρώπης ή της Β. Αμερικής – όπου υπάρχουν εξετάσεις, ακόμα και αν είναι αυστηρές (π.χ. ΗΠΑ, Γερμανία κλπ), το αποτέλεσμα είναι «πέτυχες» ή «δεν πέτυχες» χωρίς βαθμολογία στους επιτυχόντες  Με απλά λόγια εν Ελλάδι επιδιώκεται από την ηγεσία του ΚΕΣΥ να γενικευτεί μια απίστευτη ρουσφετοκρατία – ευνοιοκρατία σε βάρος των νέων γιατρών από αυτά τα γνωστά συγκεκριμένα μεγαλοκαθηγητικά κυκλώματα σε συνδυασμό με τα γνωστά τηλεφωνικά ραβασάκια από τους μηχανισμούς των αστικών κομμάτων εξουσίας. Θα γίνει ασφυκτικότερος ο συστημικός έλεγχος πάνω στην διαμόρφωση του νέου ιατρικού επιστημονικού δυναμικού, κάτι που από χρόνια απαιτεί η τρόϊκα.
-          Αλχημείες με την αναδιάταξη ιατρικών ειδικοτήτων και προβλεπόμενο χρόνο ειδικότητας όπου εκτός των άλλων είναι καταφανείς και καταγέλαστες οι ιδιοτελείς προσωπικές επιδιώξεις διάφορων παραγόντων της ηγεσίας του ΚΕΣΥ.
-          Αλχημείες με τις Επιστημονικές Εταιρείες ειδικοτήτων που ευνοούν Εταιρείες – «σφραγίδες» ελεγχόμενες από κάποιους έχοντες «μπάρμπα στην Κορώνη» σε βάρος Εταιρειών της ίδιας ειδικότητας με πραγματικά μέλη και πραγματική δραστηριότητα.
Το άκρως εξοργιστικό είναι πως ο (υποτίθεται) εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ κ. Βαρνάβας, διορισμένος ως τέτοιος με ΦΕΚ από τότε που εκτελούσε χρέη προέδρου της ΟΕΝΓΕ, έχει συναινέσει με τα παραπάνω στις συνεδριάσεις της ΕΓ και της ολομέλειας του ΚΕΣΥ. Έχει δηλώσει από καιρό με θράσος επίσημα πως γνωρίζει πως στο ΚΕΣΥ ψηφίζει διαμετρικά αντίθετα με τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπεί στο ΚΕΣΥ με την δικαιολογία πως αυτό του το επιτρέπει η απόφαση του συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ. Η δικαιολογία αυτή βέβαια είναι επιεικώς ψευδεπίγραφη και γελοία όπως ο καθένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει με μια απλή ανάγνωση στον ιστότοπο της ΟΕΝΓΕ του κειμένου από το τελευταίο συνέδριο το οποίο επικαλείται ο κ. Βαρνάβας – φυσικά τίποτα τέτοιο δεν προβλέπει. Η αλήθεια είναι πως στο ΚΕΣΥ ο κ. Βαρνάβας, επικεφαλής της κυβερνητικής παράταξης («Μέτωπο»), λειτουργεί ως κυβερνητικός υπάλληλος και ως «ντήλερ» ιδιοτελών επιδιώξεων με συγκεκριμένους μεγαλοκαθηγητάδες της στενής παρεΐτσας του Καθηγητού κ. Μάρκου, προέδρου του ΚΕΣΥ και επίσης εκλεκτού της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό, και μόλις ο κ. Βαρνάβας είχε παραδεχτεί δημόσια και επίσημα σε συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ πως τουλάχιστον όσον αφορά το επίμαχο θέμα των εξετάσεων τίτλου ειδικότητας είχε υπερψηφίσει στο ΚΕΣΥ την αντιδραστική ρύθμιση αντίθετα με τις θέσεις της ΟΕΝΓΕ, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή είχε ζητήσει την παραίτησή του και την αντικατάστασή του σε περίπτωση που αρνιόταν να παραιτηθεί. Ο κ. Βαρνάβας φυσικά δεν παραιτήθηκε (ποιος έχασε την τσίπα για να την βρει αυτός …) όμως στη συνέχεια το αίτημα της άμεσης αντικατάστασής του μπήκε στην «κατάψυξη» κατά πλειοψηφία των λοιπών παρατάξεων της ΟΕΝΓΕ.
Αυτή είναι μια από τις αιτίες που ο κ. Βαρνάβας σχεδόν καθημερινά σκούζει, βρίζει, λασπολογεί, συκοφαντεί και χυδαιολογεί μέσω της παραταξιακής ιστοσελίδας της κυβερνητικής παράταξης («Μέτωπο» - ygeianet) ενάντια στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και στους εκπροσώπους του. Προφανώς προσπαθεί να εκβιάσει όπως κάνουν κάποιοι κίτρινοι αστοί δημοσιογραφίσκοι τρίτης κατηγορίας μπας και … αλλάξουμε στάση σχετικά με τα καμώματά του στο ΚΕΣΥ : «πληρώστε με αποσύροντας το αυτονόητο αίτημα να ξηλωθώ από την θέση του εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ αλλιώς θα συνεχίσω τα ψέματα και τις συκοφαντίες εναντίον σας». Με απλά λόγια κάποιοι παραγοντίσκοι σαν τον κ. Βαρνάβα που έχουν την φωλιά τους πολλαπλά λερωμένη φαντασιώνονται πως το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, η αντισυστημική ριζοσπαστική αριστερά και γενικά οι αγωνιστικές δυνάμεις του νοσοκομειακού κινήματος υπάρχει περίπτωση να υποκύψουν σε τέτοιους γελοίους εκβιασμούς λες και είμαστε όλοι σαν τα μούτρα του κ. Βαρνάβα και της παρεΐτσας του και έχουμε πομπές να κρύψουμε …
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή θα ξαναθέσει άλλη μια φορά στο προσεχές ΓΣ της ΟΕΝΓΕ (μεθαύριο Πέμπτη 29/3) το θέμα της αντικατάστασης του κ. Βαρνάβα από εκπρόσωπο της ΟΕΝΓΕ στο ΚΕΣΥ ώστε η ΟΕΝΓΕ να σταματήσει να εξευτελίζεται από τα γελοία του καμώματα. Είναι παντελώς αδιανόητο ο εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ να συναινεί διά της ψήφου του στο ΚΕΣΥ σε καταστροφικές για τους νέους γιατρούς και άκρως γελοίες ρυθμίσεις διεθνούς πρωτοτυπίας όπως η συγκεκριμένη περί πανελληνίων εξετάσεων για τίτλο ειδικότητας με … βαθμούς ( ! ) που θυμίζει την λαϊκή παροιμία «όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε» . Καλούμε τις ηγεσίες ΟΛΩΝ των άλλων παρατάξεων να σταθούν αυτήν την φορά στο ύψος των περιστάσεων. Στην έκκληση αυτή συμπεριλαμβάνουμε και τους/τις συναδέλφους της κυβερνητικής παράταξης («Μέτωπο») μέλη του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ – ας αντιληφθούν επιτέλους πως η ανοχή τους σε πρακτικές ψευδεπίγραφης εκπροσώπησης της ΟΕΝΓΕ και σε καταστάσεις διαδικτυακών εκβιασμών μέσω ψεμάτων, λασπολογίας και συκοφαντίας τους εκθέτει και προσωπικά, όχι μόνο παραταξιακά.