Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

4η μνημονιακή «αξιολόγηση» και υπουργείο Υγείας


4η μνημονιακή «αξιολόγηση» και υπουργείο Υγείας  

Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου,  ΓΓ ΟΕΝΓΕ,
Εκπρόσωπο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή                            

4/6/2018

Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε πως το υπουργείο Υγείας είναι ένα από τα 6 υπουργεία τα οποία εμπλέκονται στα νέα μνημονιακά μέτρα της «4ης αξιολόγησης» και πως γι’ αυτόν τον λόγο ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός είναι ένας από τους 6 υπουργούς της κυβέρνησης που αύριο θα ενημερώσουν σχετικά την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχει υπάρξει προς την ΟΕΝΓΕ ή/και προς τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών μέλη της ΟΕΝΓΕ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για νέα μνημονιακά μέτρα στην περίθαλψη. Αντίθετα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως τώρα ισχυρίζεται προς τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών πως η περίθαλψη είναι «προ των πυλών εξόδου από τις μνημονιακές πολιτικές».
Είναι αυτονόητο πως ο υπουργός Υγείας  πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τι πραγματικά ισχύει προς  τους άμεσα ενδιαφερόμενους.  Και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για νέες αντιλαϊκές μνημονιακές ρυθμίσεις στην περίθαλψη είναι κατά πρώτο λόγο όλοι οι κάτοικοι της χώρας ως χρήστες υπηρεσιών υγείας και κατά δεύτερο λόγο οι υγειονομικοί.  Δεν είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πιθανότατα θα κληθούν για άλλη μια φορά να ψηφίσουν στην βουλή καταστροφικά μνημονιακά μέτρα πίσω από τις πλάτες των άμεσα ενδιαφερόμενων.