Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση εν όψει του νέου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου



Πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση εν όψει του νέου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου της λεγόμενης «4ης αξιολόγησης»

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή             7/6/2018

Προς τα μέλη του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και προς Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών

Το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο της λεγόμενης "4ης αξιολόγησης" είναι προ των πυλών και πιθανότατα θα έρθει στην βουλή προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας - σύμφωνα με την ομολογία της ίδιας της κυβέρνησης - είναι ένα από τα 6 υπουργεία που εμπλέκονται σε αυτά τα νέα μνημονιακά μέτρα της "4ης αξιολόγησης".
Στην ηλεκτρονική διαβούλευση που είχε γίνει στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ εν όψει της απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 30/5 ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή είχαμε επιμείνει στην καταγγελία των ηγεσιών τους για το αντιδραστικό περιεχόμενο της "κοινωνικής συμμαχίας" με κράτος και εργοδοσία και επίσης είχαμε επιμείνει στην απαίτηση να αποσυρθούν άμεσα από αυτήν την αντιδραστική "κοινωνική συμμαχία" οι ηγεσίες ΑΔΕΔΥ και ΠΙΣ (των οποίων είναι μέλη τα μέλη της ΟΕΝΓΕ νοσοκομειακοί γιατροί). Δυστυχώς οι παρατηρήσεις μας αυτές δεν είχαν γίνει αποδεκτές από τις υπόλοιπες παρατάξεις της ΕΓ.
Τώρα όμως η επιμονή μας αυτή επιβεβαιώνεται πλήρως : οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δείχνουν προκλητική αδράνεια εν όψει του νέου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου της "4ης αξιολόγησης" ακριβώς όπως είχαν δείξει την ίδια προκλητική αδράνεια κατά το προηγούμενο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο της "3ης αξιολόγησης" τον περασμένο Ιανουάριο.
Όπως λοιπόν τότε πολλές ομοσπονδίες και πολλά σωματεία είχαν παρακάμψει αυτήν την προκλητική αδράνεια των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και είχαν διοργανώσει την επιτυχημένη πανεργατική απεργία στις 12 Γενάρη (με συμμετοχή και της ΟΕΝΓΕ και πολλών Ενώσεων μελών της) αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και τώρα. Ήδη υπάρχει σχετική αγωνιστική πρόταση για πανεργατική απεργία την Τρίτη 12 Ιούνη ή άλλη κοντινή ημερομηνία (12 -14 Ιούνη) κατά την συζήτηση του νέου μνημονιακού πολυνομοσχεδίου στην βουλή. Η ΟΕΝΓΕ μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει άλλες ομοσπονδίες και σωματεία σε αυτήν την κοινή αγωνιστική κινητοποίηση.
Νομίζουμε πως πρέπει η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις να ανταποκριθούν όπως είχαν κάνει και στις 12 Ιανουαρίου.

Συναδελφικά,

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή