Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» : ΣΥΡΙΖΑ Κ(Ι)ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ! ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ-ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ




ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ «ΑΡΙΣΤΕΙΑ» : ΣΥΡΙΖΑ Κ(Ι)ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ !
ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ-ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  8/3/2019

Ο κος Μάρκου και το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Οι κκ Ξανθός και Πολάκης τους έκαναν τελικά το χατίρι. Μπορεί να τους πίκραναν λίγο με την κατάργηση  της πρόσβασης των πανεπιστημιακών στις ιδιωτικές κλινικές, αλλά για να χρυσώσουν το χάπι τους παραδίδουν πλήρως τον έλεγχο  της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των εξετάσεων των νέων γιατρών. Το ΚΕΣΥ τελικά νομοθετεί και το Υπ.Υγείας απλά πρωτοκολλεί.
Σε συζήτηση άσχετου νομοσχεδίου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ( Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις ) κατέθεσαν και ψήφισαν στις 6/3/19 τροπολογία  ( Αρ. Τροπολογίας: 2015/165 5.3.2019 ) με την οποία καθιερώνονται οι πανελλαδικές εξετάσεις για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας. Τι προβλέπει η επίμαχη τροπολογία:
·         Οι εξετάσεις για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας θα γίνονται τέσσερις φορές τον χρόνο στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα υπάρχουν τα αντίστοιχα εξεταστικά κέντρα. 
·         Οι υποψήφιοι για την ειδικότητα γιατροί θα κατανέμονται στις δύο περιοχές ανάλογα με το νοσοκομείο όπου ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους.
·         Η εξεταστική επιτροπή θα έχει μονοετή θητεία και θα αποτελείται από ένα μέλος ΔΕΠ και τον αναπληρωτή του και δύο συντονιστές διευθυντές ΕΣΥ, γιατροί της ειδικότητας στην οποία θα καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι και απασχολούμενοι σε νοσοκομείο που δίνει μερικώς ή πλήρως την ειδικότητα.
·         Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα είναι γραπτές και προφορικές. Η συμμετοχή στις προφορικές προϋποθέτει την προαγωγή στις γραπτές, με βαθμό τουλάχιστον 5, στην κλίμακα 0-10. 
·         Mετά και τις προφορικές εξετάσεις και εφ' όσον ο εξεταζόμενος επιτύχει, ο τίτλος ειδικότητας θα φέρει βαθμό ("καλώς", "λίαν καλώς" ή "άριστα") που θα συνοδεύει τον γιατρό εφ' όρου ζωής.
·         Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, 20 ημέρες πριν από τις καθορισμένες καθε τρίμηνο εξετάσεις.
·         Και όσοι ειδικεύτηκαν σε νοσοκομεία εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα λαμβάνουν επίδομα από τα νοσοκομεία ύψους 150 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων τους αναφορικά με τις εξετάσεις ειδικότητας.
Προηγήθηκε επί τρία χρόνια το διαρκές δούλεμα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προς τους ειδικευόμενους που διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να ψηφιστεί στη ζούλα, ότι θα προηγηθεί διαβούλευση και διάλογος κτλ. Προηγήθηκε η λείανση του εδάφους από τον κο Μάρκου και την παρέα του με συνεχείς διαρροές στον τύπο, προσωπικές συνεντεύξεις, επισκέψεις σε νοσοκομεία και κλινικές, non paper σε ΥΠΕ. Προηγήθηκε όμως και η κάθετη διαφωνία της ΟΕΝΓΕ, του ΠΙΣ και των μεγαλύτερων ενώσεων της χώρας καθώς και φοιτητικών συλλόγων που κατήγγειλαν μια τέτοια μεταρρύθμιση ως απαράδεκτη και αντιδραστική , όπως και το σύνολο των προωθούμενων αλλαγών στην ιατρική εκπαίδευση.
Προς τι τέτοια βιασύνη λοιπόν λίγους μήνες πριν τις εκλογές; Προς τι τέτοια βιασύνη τη στιγμή που δεν ξέρουν καν αν θα είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα; Ας κόψουν το δούλεμα οι κοι Ξανθός και Πολάκης πως δήθεν «έχει ως αποτέλεσμα τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων για την απόκτηση της ιατρικής ειδικότητας»,όπως γράφουν στην αιτιολογική έκθεση.
Ας πουν καθαρά ότι εξυπηρετούν φτηνά ιδιοτελή κίνητρα μιας ομάδας μεγαλοκαθηγητών που θέλει να ελέγχει την κάνουλα παραγωγής ειδικών γιατρών ανά ειδικότητα, κατά πώς βολεύει τα συντεχνιακά της συμφέροντα. Να θυμίσουμε την φοβερή «επιστημονική και αντικειμενική» γνωμοδότηση της ομάδας εργασίας ενδοκρινολογίας του ΚΕΣΥ που έκρινε αυθαίρετα ότι ο αριθμός των ενδοκρινολόγων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος και πρότεινε ή τη μείωση του αριθμού ειδικευομένων μέσω της συγχώνευσης κλινικών ή τη θέσπιση εξετάσεων πριν την έναρξη της ειδικότητας. Να θυμίσουμε την έτερη υπουργική απόφαση με την οποία   ο κ. Μάρκου έκανε ρουσφέτι σε κάποιους φίλους της δικής του ειδικότητας , αποκλείοντας άλλες πολυπληθέστερες ιατρικές ειδικότητες (Παθολογία, Παιδιατρική, Γενική Ιατρική) από την περίθαλψη διαβητικών ασθενών.
Μόνο τον ανώνυμο αρθρογράφο του ygeianet, τους κυβερνητικούς Ταλιμπάν και τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πείθει πλέον το επιχείρημα ότι αγχώνονται για τους ειδικευόμενους που είναι λαντζιέρηδες και δεν εκπαιδεύονται. Αν πραγματικά κόπτονταν για την εκπαίδευση, δεν θα ξεκινούσαν ανάποδα, από το εξεταστικό. Αν πραγματικά ήθελαν να «γίνουμε Ευρώπη», θα άνοιγαν τα στραβά τους να δουν ότι καμιά σοβαρή αστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση δεν ξεκινά από το εξεταστικό σύστημα . Είναι τέτοια η λαιμαργία όμως και η πίεση από τους καθηγητάδες που πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Άρον-άρον να περασουμε την τροπολογία στα μουλωχτά, τώρα που μπορούμε, για να είμαστε εξασφαλισμένοι και παντός καιρού, με όποια κυβέρνηση ξημερώσει. Ξανθός και Πολάκης, ως υπάλληλοί τους έτρεξαν να τους εξυπηρετήσουν.
Πλέον δεν χωρά καμιά αυταπάτη!
         Με την παγκόσμια πρωτοτυπία της βαθμολογίας με 'καλώς, λίαν καλώς και άριστα' ,οι εξετάσεις μετατρέπονται από εξετάσεις επάρκειας σε ανταγωνισμό ανάδειξης 'αρίστων', συγκεντροποιώντας τη διαφθορά και τη διαπλοκή στα χέρια λίγων 'σοφών'-καθηγητών.
         Οι ειδικευόμενοι θα συγκεντρώνονται μόνο στις πανεπιστημιακές κλινικές-¨κέντρα αριστείας¨ των μεγάλων πόλεων της χώρας, ενώ από την αρχή της ειδικότητας μέχρι το τέλος της θα εργάζονται υπό το φόβητρο της απόρριψης και της κακής βαθμολογίας στις τελικές εξετάσεις.
         Ο βαθμός θα χαράσσεται στο κούτελο του ειδικευόμενου ανεξίτηλα και θα τον συνοδεύει δια βίου στη διεκδίκηση θέσης επικουρικού, ΕΣΥ, εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Θα δημιουργηθούν πολλαπλές ταχύτητες εργαζομένων που θα έχουν ¨καλά¨ εργασιακά δικαιώματα και μισθό, ¨λίαν καλά¨και ¨΄αριστα¨.
Το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων – μεγαλοκαθηγητάδων θεωρεί τους ειδικευόμενους γιατρούς αναλώσιμα σκλαβάκια που θα εκτελούν καθήκοντα λαντζιέρη ώστε να εξυπηρετούνται «νόμιμες» ή παράνομες ιδιωτικές πελατείες. Που θα είναι μαντρωμένοι αποκλειστικά σε Πανεπιστημιακές κλινικές και δεν θα έχουν καμία επαφή με το ΕΣΥ. Που θα συνηθίσουν στην εξόντωση και στην υποταγή από νωρίς. Που θα έχουν από την πρώτη μέρα της ειδικότητας ως την τελευταία τον βραχνά της Δαμόκλειας Σπάθης για το αν θα τους βάλει «άριστα» ο κάθε κ. Καθηγητάς στις εξετάσεις τίτλου ειδικότητας γιατί το «καλώς» θα τους συνοδεύει ανεξίτηλα στην υπόλοιπη ζωή τους. Εκπαίδευση στην υποταγή και στην «νόμιμη» ή παράνομη ιδιωτικοοοικονομική κερδοσκοπική λογική όσον αφορά την περίθαλψη είναι αυτό που θέλουν οι φωστήρες της ηγεσίας του ΚΕΣΥ και οι υπουργοί Υγείας. Τα δάκρυά τους περί ιατρικής εκπαίδευσης είναι πιο υποκριτικά κι από αυτά του κροκοδείλου.
ΜΑΖΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ –ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΕ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ - ΕΚΤΡΩΜΑ


ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ