Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 10-12-09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 10-12-09
ΑΙΣΧΟΣ !!!
Σέρνουν στα δικαστήρια τους απλήρωτους ειδικευόμενους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης !
Σήμερα κοινοποιήθηκε σε όλους τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που κάνουν επίσχεση εργασίας απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους (είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο) ΑΓΩΓΗ από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η διοίκηση ζητά να κηρυχθεί η επίσχεση παράνομη και καταχρηστική, η εκδίκαση δε είναι αύριο Παρασκευή στις 1.30 μμ στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Τα επιχειρήματα που επικαλείται ο διοικητής είναι 1) ότι το νοσοκομείο είναι καλόπιστος πληρωτής (εδώ γελάνε), 2) ότι οι τακτικές αποδοχές είναι αρκετές για να ζει κάποιος (!!!) και 3) η πανδημία της γρίπης (η γνωστή καραμέλα που πλασάρεται για πάσα νόσο).
Αυτό έρχεται 2 μόλις μέρες μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά με τον ΓΓ του υπουργείου υγείας κ. Πολύζο, στην οποία ενώπιον των εκπροσώπων του Παίδων Πεντέλης ο κ. ΓΓ είχε δηλώσει ότι «θα συστήσει στον διοικητή να σταματήσει άμεσα να απειλεί τους γιατρούς».
Με παρέμβαση του συντονιστικού Αθήνας – Πειραιά, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το θέμα, ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΓΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΚΑΙ ΠΑΡΘΗΚΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας αύριο 12-3μμ και συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο στις 1μμ, εφόσον το υπουργείο δεν παρέμβει άμεσα για την ανάκληση της αγωγής.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική του «μαστίγιου» απέναντι στους αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Οι πρακτικές αυτές δεν καταφέρνουν τίποτε άλλο ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ. Ήδη αυξάνονται τα νοσοκομεία που αρχίζουν επίσχεση, και ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Υ.Γ. 1. Με την ευκαιρία ενημερωτικά συναποστέλλουμε το υπόμνημα που κατέθεσε χθες η ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο για τα θέματα των γιατρών και τη σημερινή απάντηση του κ. Πολύζου. Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, στα γραπτά δεν είναι περισσότερο σαφής απ’ ότι ήταν στα προφορικά.
Υ.Γ. 2. Προειδοποιούμε κάποιους «μεγαλογιατρούς» (κατά την άποψή τους …) του Παίδων Πεντέλης που αντί να συμπαρασταθούν αυτές τις μέρες στον αγώνα των ειδικευόμενων (που άλλωστε υποτίθεται αφορά και τους ίδιους) ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ, ότι στη διαφαινόμενη διάθεση των ειδικευόμενων ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ –ΜΑ ΣΕ ΟΛΑ …- ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ, θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες. Το γεγονός ότι κάνα δύο από αυτούς δηλώνουν και … «συνδικαλιστές» (τρομάρα τους), νυν ή πρώην, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΤΟΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ.