Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ, 16-2-11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ 16-2-11

1. Υιοθετούμε ολόψυχα τα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας 6-2 (12 σημεία) και εντασσόμαστε στο πανιατρικό αγωνιστικό μέτωπο, υποστηρίζοντας όλες τις δραστηριότητές του. Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία 23-2 με πανιατρικό μπλοκ – προσυγκέντρωση στο υπουργείο υγείας και στην νέα πανιατρική γενική συνέλευση στις 27-2.

2. Σχετικά με το φημολογούμενο νέο ενιαίο μισθολόγιο (κατάργηση επιδομάτων νοσοκομειακού και βιβλιοθήκης) επισημαίνουμε ότι καμία περεταίρω μείωση των ήδη εξευτελιστικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Θεωρούμε το θέμα αυτό ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ και CASUS BELI. Δεν θα επιτρέψουμε τη λογική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για τιμές Μόντε Κάρλο, πειθαρχία Γερμανίας, περίθαλψη Καμερούν και μισθούς Κίνας. Απαιτούμε άμεσα ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων υγείας, δημόσιας διοίκησης και οικονομικών, αλλιώς θα καλέσουμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

3. Τραγική είναι η κατάσταση με τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις προμήθειας σε κάθε είδους υλικό, που άμεσα απειλεί με κλείσιμο τα εργαστήρια και οδηγεί σε αναβολή ή και ματαίωση χειρουργικών επεμβάσεων. Προχωράμε άμεσα σε σχετική παράσταση στη διοίκηση απαιτώντας άμεσα λύση.

4. Σχετικά με το νέο σύστημα γενικής εφημερίας στο λεκανοπέδιο :

Το σύστημα «8-2.30», «2.30-8» είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εφημερεύοντες γιατρούς. Η διατήρησή του εξυπηρετεί αποκλειστικά ιδιοτελείς επιδιώξεις του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου κεντρικών Αθηναϊκών νοσοκομείων. Η πρακτική συνέπεια για το νοσοκομείο μας θα είναι να εφημερεύουμε 3 μέρες κάθε 4.

Η γενική μας εφημερία πρέπει να είναι πραγματικά και αποκλειστικά ανά 4ημερο, ολόκληρο το 24ωρο, με άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό, παραϊατρικό και ιατρικό προσωπικό των απαιτούμενων ειδικοτήτων και με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει πλημμύρα από ράντζα, αφάνταστη ταλαιπωρία για τους ασθενείς και εξόντωση του υπάρχοντος προσωπικού.

Καλούμε τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν τη στάση τους, αλλιώς θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με έναρξη σύγκλησης πανιατρικής συνέλευσης των νοσοκομείων του Πειραιά.. Ζητάμε επειγόντως συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα.

Νέα γενική συνέλευση την Τρίτη 22-2, ώρα 11.30 πμ.