Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτη Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 5-2-11

Έκτακτη Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 5-2-11

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ !

- Αύριο Κυριακή 12.30 μμ συγκέντρωση – σύσκεψη πανιατρική και φορέων, πολιτών, χρηστών υγείας στο χώρο της κατάληψης
- Τετάρτη 9-2-11 (μέρα ψήφισης του νσχ στην ολομέλεια της Βουλής), ώρα 11.30 πμ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για το θέμα της υγείας μπροστά στο υπουργείο και πορεία στη Βουλή. Έχουν γίνει προτάσεις και συννενοήσεις για τη συμμετοχή και εκπαιδευτικών, πιθανότατα και άλλων μαζικών φορέων με αίτημα «κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά αγαθά, παιδεία-υγεία-συγκοινωνία κλπ»

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Οι φορείς αλλά και οι εκατοντάδες μεμονωμένοι γιατροί που συμμετέχουν ενεργά κάθε μέρα στην κατάληψη έχουν διεξάγει πολύωρες και διαρκείς συζητήσεις (απευθείας online μετάδοση στο stopcartel.org). Μέσα από τις συζητήσεις αυτές προέκυψε η κοινή αφίσσα με υπογραφή «αγωνιστικό ιατρικό μέτωπο κατάληψης». Μέσα από τις συζητήσεις αυτές –αλλά και μετά από τις χθεσινές «επικοινωνιακές επιθέσεις» της κυβέρνησης και την κλιμάκωση της εκστρατείας συκοφάντησης από τους βαρώνους των ΜΜΕ- έχει ωριμάσει πλέον η αναγκαιότητα κατάρτισης ενός συγκεκριμένου πλαισίου που ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, θα αποτρέπει αρνητικές εικόνες στην προβολή των διεκδικήσεων και θα εκπροσωπεί τον αγώνα προς τα έξω :

- Aπόσυρση του πολυνομοσχεδίου – εκτρώματος που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη.
- Ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για την υγεία
- Κατάργηση του «χαρατσιού» - αίσχους των 3 και 5 ευρώ και της πληρωμής των εξετάσεων από τη τσέπη των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική νοσοκομειακή περίθαλψη. Δημοκρατία και συλλογικότητα στην άσκηση της ιατρικής μέσα στο ΕΣΥ σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση ΟΕΝΓΕ – πολιτείας. Κατάργηση του αίσχους «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
- Να αποπληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ στους συμβεβλημένους ιατρούς
- Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ
- Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς – συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για την μείωση της αναμονής
- Στρατηγική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης με δίκτυο κέντρων υγείας σε πόλεις και ύπαιθρο, με γιατρούς ενταγμένους στο ΕΣΥ. Άμεσα, πρωτοβάθμια περίθαλψη δωρεάν για όλους τους ασφαλισμένους – ελεύθερη πρόσβαση όλων των ειδικευμένων γιατρών στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς – αυτή η σύμβαση να είναι ενιαία και συλλογική και να εξασφαλίζει οπωσδήποτε αξιοπρεπείς αποδοχές και αποκλεισμό κάθε μεσάζοντα εργολάβου ιατρικής εργασίας

Με υπογραφή «Αγωνιστικό Ιατρικό Μέτωπο Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας»

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Για την ανατροπή όχι μόνο των αντιλαϊκών μέτρων στην περίθαλψη, αλλά και συνολικά της πολιτικής της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγείας, παιδείας, συγκοινωνίας κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα

ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, και γι’ αυτό ενόψει και της αυριανής κυριακάτικης εκδήλωσης συζήτησης, αλλά και της παρέμβασης που έχει ανακοινωθεί για Δευτέρα – Τρίτη στο χώρο της κατάληψης για δωρεάν συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ.