Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

 


ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 1/2/2021

Τα νοσοκομεία «Αγινήτειο» και Κατερίνης είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτό το διάστημα για την κουτοπονηριά, τον αυταρχισμό αλλά και την δειλία που επιδεικνύουν ενάντια στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα ενάντια στους ειδικευόμενους γιατρούς διορισμένοι διοικητές και πανεπιστημιακοί αρχικαθηγητές.

Νοσοκομείο Κατερίνης : μετά το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 που εξανάγκαζαν εκβιαστικά τους λιγοστούς γιατρούς του νοσοκομείου να καλύπτουν πτέρυγα νοσηλείας COVID με πολλές δεκάδες σε καθημερινή βάση επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας υπό άθλιες συνθήκες ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές, τώρα ο διοικητής του νοσοκομείου και ο αναπληρωτής διοικητής της 3ης ΥΠΕ επαναλαμβάνουν την ίδια κουτοπονηριά. Εκβιάζουν πάλι τους υγειονομικούς του νοσοκομείου να επαναληφθεί η ίδια επικίνδυνη για τους ασθενείς αθλιότητα. Μάλιστα ενόψει «3ου κύματος» ο εκβιασμός περιλαμβάνει και τους ειδικευόμενους της Ψυχιατρικής που πρόσφατα είχαν εξαιρεθεί για ευνόητους λόγους. Και όλα αυτά φυσικά όπως και την προηγούμενη φορά μόνο στο «προφορικό» : δεν έχουν το θάρρος να βάλουν την υπογραφή τους ως διοικητές σε κάποιο έγγραφο υπηρεσιακής εντολής με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών. Κρύβονται για να μεταφορτώσουν πάλι στους γιατρούς και στους λοιπούς υγειονομικούς όλες τις ευθύνες. Μάλιστα αυτοί οι κύριοι για να δικαιολογούν την ευθυνοφοβία τους έχουν φροντίσει προληπτικά ήδη από τον Νοέμβριο να επικαλούνται κάποιο «εισαγγελικό έγγραφο» το οποίο επίσημα έχει ζητήσει η ΟΕΝΓΕ αλλά δεν το κοινοποιούν αν και το … «κραδαίνουν».

«Αιγινήτειο» : οι τρεις υπεύθυνοι καθηγητές των τριών τμημάτων του (εξειδικευμένου πανεπιστημιακού αυτού) νοσοκομείου (έχει μόνο δύο κλινικές, Ψυχιατρική και Νευρολογική, καθώς επίσης και ένα Βιοπαθολογικό εργαστήριο) και ο τέταρτος καθηγητής πρόεδρος της Εφορείας (διοικητής) έχουν επιδοθεί τις τελευταίες 15 μέρες σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ. Το θέμα εδώ είναι ο ορισμός του Αιγινητείου, ως Εμβολιαστικό Κέντρο και η λειτουργία του Εμβολιαστικού Ιατρείου για τον γενικό πληθυσμό. Για να αποσείσουν από πάνω τους κάθε ευθύνη και να μεταφορτώσουν όχι μόνο την σχετική ιατρική εργασία αλλά και ολόκληρη την σχετική ιατρική ευθύνη σχεδόν αποκλειστικά στους … ειδικευόμενους ( ! ). Πηγαινοέρχονται έγγραφα με παραγράφους που αντιφάσκουν μεταξύ τους, που από  “non paper” γίνονται ξαφνικά επίσημα, που κάποιοι λένε πως τα αγνοούν αλλά μετά φέρονται να τα υπογράφουν κλπ. Και στο παρασκήνιο φυσικά  διαμάχες μεταξύ τους για το ποιος θα … «πάρει τον μουτζούρη», καθώς και προφορικές τελεσίδικες εντολές και πιέσεις προς τους ειδικευόμενους που εδώ και δυο εβδομάδες ζητούν τα αυτονόητα: διαρκή παρουσία ειδικευμένου ως υπεύθυνου στον χώρο του εμβολιασμού, υπηρεσιακή κάλυψη ευθύνης από την διοίκηση, διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών για την αντιμετώπιση πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών, καμία παρακώλυση της εκπαίδευσης.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν κοντά στα άλλα οσμή παρακμής και σαπίλας της οποίας πηγή είναι ο βούρκος της κυβερνητικής πρακτικής να μεταβιβάζει στους υγειονομικούς τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για να τις κουκουλώσει. Αν όλοι αυτοί (υπουργοί, διοικητές, αρχικαθηγητές κλπ) νομίζουν πως θα συνεχίσουν να κρύβονται από αυτές τις ευθύνες, είναι πολύ βαθειά γελασμένοι.